2- dio

6.6K 210 6
                                    

Trenutno sam u avionu i jos ne vjerujem da se selim. Jedva sam se odvojila od mame. Nisam imala pravog prijatelja kojeg bi pozdravila. Jedini pravi prijatelj kog sam imala bila je Sara koja se prije dvije godine odselila sa porodicom. Bar su svi zajedno. Njeno mjesto niko nije zauzeo do sad. Druzila sam se ja sa svima jer sam druzeljubiva i zabavna osoba. Ali svi oni su dvolicni  i pokvareni. Tako da je to bilo povrsno prijateljstvo.
Moji su se razveli kada sam imala sedam godina. Od tada zivim sa majkom a moja dva brata sa ocem u New York. Braca bi obicno dolazila na raspust kod nas. I tako bi se vidjali dok bi otac ponekad dosao samo na nekoliko dana.
Mama ce mi tako nedostajati i nase trac partije. Kome cu govoriti svoje probleme, braci sigurno necu.
Ali postoji i dobra strana ove selidbe. Videcu bracu koja mi jako nedostaju. A i imacu drustvo mojih godina. Nije da se zalim ali mama je ponekad dosadna. Valjda cu upoznati neku normalnu drugaricu. Jer bi stvarno voljela malo zabave i zenskog drustva medu svim tim  muskarcima. Upoznacu novi grad i to NY. Bice zabavno jer znam da imam ludu ali i zgodnu bracu.

Osjecam da me neko lupka po ruci. Otvaram polako oci i vidim stjuerdesu koja me budi.
"Gospodice, uskoro slijecemo molim vas zavezite svoj pojas"
"U redu,  hvala" govorim sanjivo jos trljajuci oci.

Na aerodromu me cekao Nikola. Kada sam ga videla potrcala sam ka njemu.
"Nikolaaa" i skocila na njega u njegov medvedji zagrljaj.
"Sekana" spustio me i poljubio u obraz
"Nedostajao si mi"
"I ti meni" stavlja jednu ruku oko mog ramene i ja osecam te misice
"Pobogu, izlazis li ti iz teretane"
"Ahahaahah"
"Sta je smijesno pogledaj te misice"
"Hajde idemo, tamo je auto"

 "Sekana" spustio me i poljubio u obraz"Nedostajao si mi""I ti meni" stavlja jednu ruku oko mog ramene i ja osecam te misice"Pobogu, izlazis li ti iz teretane""Ahahaahah""Sta je smijesno pogledaj te misice""Hajde idemo, tamo je auto"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Prvi put sam u NY i dopada mi se. Ali stvarno su velike guzve. Razgledam kroz prozor auta i divim se svemu sto uspem da vidim.
I konacno stizemo kuci izlazim iz auta i ...
"Wouu, zivite u vili"
"Da, preselili smo se ovdje prije nekolko mjeseci. I jos nismo sve istrazili." Znam kakva su moja braca bukvalno znaju za svaku rupu  i cosak u kuci. A i prave mnoge probleme pa znaju sta da rade da ne bi upali u nevolju.

"Ne brini  pomocicu vam" Kad god bi dolazili kod nas ucili bi me mnogim stvarima. Tako da sam upucena u posao.
"Gdje je Marko"
M: "Tu sam" cujem Markov glas iza sebe okrecem se brzo i letim mu u zagrljaj.
J; "Markic" mrzi kad ga tako zovem
M: "Ne zovi me tako Emka"
J: "Ubicu te mrzim taj nadimak"
On se nasmija i pokaza mi svoje savrseno bijele zube usput mi rascupeta kosu na sta ga ja udarim po glavi.

Kada sam se pozdravila sa tatom vecarali smo i pricali o sutrasnjem danu. Vec sutra moram u skolu. Treba preziveti sve te poglede sutra. Ma trebala bi ici iza ove dvojice da me niko ne vidi. Ili da se maskiram...




Novi živote, stižemWhere stories live. Discover now