Moudrý klobouk

867 42 7
                                    


Loďky se zastavili u mola pod hradem.
"Tak vystupovat." Řekne Hagrid. Všichni se snažíme vystoupit tak abysme nespadli do vody. I když jednomu se to málem povedlo. Neville myslím. "Jsi v pohodě?" Jdu se ho zeptat. "J-jo jsem" "Jsem Annie Potterová." Představím se a podám mu ruku. On jen vykulí oči. Nevšímám si toho. "Já jsem Neville Longbottom." A stiskl moji ruku. Usměji se na něj a on mi to oplatí. "Jsme všichni?? No nic jdeme." Dořekne Hagrid a hned se rozejde do kopce. A my všichni s ním. "Hej! Neville počkej na mě." Křikne na Nevilla nějaký kluk a doběhne za náma. "Je ahoj jsem Seamus Finnigan." Usměje se na mě. "Ahoj já jsem Annie Potterová." Řeknu s úsměvem. Cestou do hradu úplně zapomenu na Harryho s Hermionou.  S Nevillem a Seamusem se dobře baví. Myslím, že se z nás stanou kamarádi. Už jsme skoro u hradu. "Hele kluci měla bych jít za Harrym a Hermionou."  "Jojo tak třeba budeme ve stejný koleji." Řekne Seamus. "Snad. Zatím ahoj" rozloučím se s nima a rozběhnu se hledat Harryho s Hermionou. Ještě nezapomenu zamávat klukům.

"Celou dobu tě hledám. Kde jsi byla??" Zeptá se mě Harry. "Já taky." Přidá se Hermiona. "Šla jsem s Nevillem a Seamusem." "Aha" řeknou stejně Harry s Hermionou.

Zbytek cesty do hradu jdu s Hermi a bavili jsem se o kolejích, o Bradavicích a o mojí rodince.
Vstoupíme do hradu a tam je to ještě hezčí než z venku. "Páni!" S Harrym vydechneme překvapením jaké to tu je. "Tak tady po schodech nahoru, bude tam na vás čekat profesorka McGonagallová." Řekne nám Hagrid a odchází jinou chodbou. Všichni se rozešli a my 4 taky. Harry si povídal s Ronem. "Vypadá to líp jak to popisovali v knížkách." Řekne Hermi. Zastavíme se před profesorkou McGonagallovou jak řekl Hagrid.

"Vytejte v Bradavicích. Tak za chvílku projdete těmahle dveřmi a připojíte se ke svým spolužákům. Než se však budete moc usadit budete roztříděni do jednotlivých kolejí. Jmenují se Nebelvír, Mrzimor, Havraspár a Zmijozel. Po dobu, ktetou tady strávíte, bude kolej něco jako vaše rodina. Za každý úspěch získáte body a každé porušení školního řádu o body přijdete. Na konci roku kolej s největším počtem bodů získá školní pohár..." "Trevor!" Přeruší Nevill profesorku McGonagallovou. Ta se na něho vražedně koukne. "Pardon.." Řekne Nevill a jde zpátky na své místo. "..slavnostní zařazování začne za chvíli." Dořekne svůj proslov McGonagallová a odejde.
"Tak je to pravda! Potterovy dorazili do Bradavic." Řekne nějaký bloňďák. Všichni si začnou povídat. Mia mě chytla za ruku a obličejem naznačila ať si toho nevšímám. "Tohle jsou Crabbe a Goyl a já jsem Malfoy. Draco Malfoy." Řekne arogantně a stoupne si před Harryho a na mě se jen koukne. Zajiskřilo mu v očích když se náš pohled střetl. Ron se zasmál a Dracův pohled ho rychle našel a vražedně se na něho koukl. "Moje jméno je k smíchu? Na to tvoje se ptát nemusím. Obnošenej habit a zrzek ty musíš být Weasly." Řekne Draco. Ron se poníženě koukne do země. Harry je očividně naštvaný. "Brzo zjistíš, že některé rodiny jsou lepší než jiné Pottere. Nebudeš se snad přátelit s těmi co za to nestojí. Já ti s tím pomůžu." Řekne a podá Harrymu ruku. "Myslím, že poznám sám kdo za co stojí." Řekne Harry. V tom přijde McGonagallová. Draco poslední pohled věnuje mě. A hned jde zase na své místo.
"Tak už jsme připraveni. Pojďte za mnou." Řekne profesorka a rozejde se a my za ní. Vstoupíme do veliké síně s krásným stropem. "Ten strop není opravdoví je jen začarovaný aby vypadal jako noční nebe. Přečetla jsem si to v Bradavických dějinách." Řekla Mia. "Vážně si toho tolik přečetla?" Zeptám se jí. "Ano" odpověděla. Nechápu jak toho mohla přečíst tolik. Zastavíme se před stoličkou s kloboukem. "Tak než začneme profesor Brumbál  pronese pár slov." Řekne profesorka a Brumbál si stoupl."Úvodem bych vás chtěl upozornit na několik věcí. Vezměte na vědomí, že vstup do Zapovězeného lesa je zakázán. Dále náš školník pan Filtch chce připomenou, že je zakázán vstup do chodby v pravo ve 3. patře všem těm co nechcou umřít pomalou a bolestivou smrtí. Děkuji." Dořekne svůj proslov Brumbál.
"Až vyvolám vaše jméno tak se posadíte na tuto stoličku a já vám dám na hlavu Moudrý klobouk, který rozhodne do jaké koleje patříte." Řekne McGonagallová. "Hermiona Grangerová." Vyvola Miu jako první. "To zvládneš!" Pošeptám Mie. Ona se na mě jen koukne a vydá se do předu. "No tak uklidni se!" Řekne pro sebe Hermiona. "Je padla na hlavu." Řekne Ron. Kouknu se na něho vražedným pohledem. Nikdo moje kamarády urážet nebude. Otočím se zpátky na Miu, která se kouká upřeně na mě. Pohledem jí naznačím ať se ničeho nebojí. Najednou klobouk výkřikne "Nebelvír!". Mia se jen usměje a běží k nebelvírskému stolu, který nepřestává tleskat."Draco Malfoy" řekne McGonagallová. Nestihne mu ani položit na hlavu klobouk a ten výkřikne "Zmijozel!". "Harry kam chceš jit?" Zeptám se ho a nevnímám McGonagallovou jak vyvolává další studenty. "Nevím ale nechci do zmijozelu. Ty??" Zeptá se zase na oplátku Harry mě. Kouknu se ke profesorskému stolu a Harry udělá to samé. "Taky nev.. Auu!" Nedořeknu větu a s Harrym se chytneme za jizvu. "Co vám je?" Zeptá se Ron. "Nic jen nás začala bolet jizva." Řekneme na ráz s Harrym. "Ronald Weasley" řekne McGonagallová. Všichni ztichneme a Ron na prázdno polkne a vydá se sednout na stoličku. Ten za malou chvíli výkřikne "Nebelvír!". Zase začali všichni tleskat. "Harry Potter." Zmáčkně  mi ruku. "To zvladneš, jdi." Usměji se na něho. On se nadechne a vyjde. Sedne si. Něco začal šeptat. Po docela dlouhé době klobouk výkřikne "Nebelvír!" nebelvířtí začali tleskat a křičet "Máme Pottera." Jen se nad tím usměji a vím kam už chci. "Annie Potterová."  Nadechnu se a vyjdu. Sedám si na stoličku a profesorka mi na hlavu pokládá moudrý klobouk. "Aaa Potterová. Noo kam s tebou?? Hodila by ses do Mrzimoru, Zmijozelu a taky do Nebelvíru. Hmm těžké." "Prosím, Nebelvír. Prosím." "Nebelvír říkáš. Hmm. Vážně Nebelvír?" "Ano, prosím." Prosím moudrého klobouka."V Nebelvíru poznáš rodinu a štěstí. Ale jednoho dne si ty a Zmijozel budete blíž jak nikdy předtím. Navždy v srdci ti uvízne. Vážně chceš do Nebelvíru?"  "Ano, chci." " Tak to bude teda.... Nebelvír!V ten moment jsem byla asi nejšťastnější člověk ve škole. S úsměvem jsem došla k nebelvírskému stolu a ke křičících studentům. "Máme Potterovou!" Všichni křičí. Sednu si vedle jednoho ze zrzavých dvojčat a vedle Rona. "Ahoj já jsem Fred Weasley a tohle je Gorge." Představí se dvojče vedle, kterého sedím. "Ahoj." Usměje se na mě George. "Ahoj já jsem An.." nedořeknu větu a skočí mi do řeči Fred s Georgem "My víme." Začneme se smát. Pokračovalo zařazování. Moc nevnímám. Přemýšlím o tom co mi moudrý klobouk řekl. "Navždy ti v srdci uvízne." Co to má znamenat? "Nevill Longbotton." V ten moment začnu vnímat. Nevill si sedl a čeká. "Nebelvír!" Zakřičí moudrý klobouk. Začnu tleskat s ostatními. "Seamus Finnigan." Výkřikne profesorka. Udělá to co ostatní. "Nebelvír!" On je taky v Nebelvíru?? Super! Další jména už nevnímám zase přemýšlím nad moudrým kloboukem.

McGonagallová zaťuka do skleničky. "Ticho prosím." Brumbál si zatím stoupne. "Hostina může začít!"

-----------------------------------------------------------

Slavnostně přísahám,že jsem připravená ke každé špatnosti..!

Dneska trochu delší kapitola. Líbila??

Zatím..

NEPLECHA UKONČENA!

Vaše Any <3

ONA TO PŘEŽILA! (HP FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat