Hogwarts express

837 39 4
                                    


"An, vztavej!! Annie. Kruci. Ujede nám to." Vzbudil mě hlas Harryho. Rychle si sednu a hlavou narazím do Harryho hlavy. "Au!" oba dva zasténáme. "An, dělej oblíkej se za 20 minut odjíždíme." Řekne mi Harry. "Vážně?? To si mě nemohl vzbudit dřív??" Vyletním rychle z postele a hned zamířím ke skříni a začínám si vybírat to nejhezčí oblečení co mám. Vzala jsem si černý rifle a bílí triko a k tomu černobílou košili. "Můžeme?" Zeptal se Harry. "Jo můžeme." Vezmeme si s Harrym kufr s našema sovama a jdeme dolů. Kufr naložíme do kufru. Sedneme si do auta. Cesta do Londýna utekla rychle.

Stojíme před nádražím King Cross a strýc Vernon nám dává kufry na vozík, se kterým mě pomůže až k nástupišti 9 a 10. Chová se nějak divně."Tak co kde to máte?" Zeptal se strýc Vernon. "No nemám moc času takže si to užijte." A odešel. "Tak kde je to nástupiště 9 a 3/4?" Zeptala jsem se Harryho. "To nevím." Odpoví. "Hele tamhle je asi pan průvodčí jdu se ho zeptat." Harry se vydal za ním a já zůstala stát na místě. Z jejich rozhovoru nic moc neslyším jen něco málo. A z výrazu v obličeji průvodčího poznám, že si z Harryho udělá srandu. "Jako každej rok všude je hromada mudlu." "Mudlu?" Nějaká zrzavá paní promluvima k svým taky zrzavím dětem. "Hej Harry??" Rychle přijde za mnou. "Pojď za mnou." A jdu za ni. "...jdi první Percy." A kluk o hodne starší než my s Harrym. "Teď ty Frede." Řekne zrzavá paní. "Ale ja jsem Georg." Řekne jeden z zrzavých dvojčat. "Jo jsi vůbec naše matka?" Řekne druhý. "Tak promiň Geogri." Usměje se na ně jejich máma. "Dělám si srandu jsem Fred." A rozběhne se proti zdí a najednou zmizí i druhý. "Promiňte." Ozve se najednou Harry a rozjede se k ním a já jedu za nim. "Ano?" Řekne máma těch dětí. "Jak..jak.." Harry kokta. "Jak se dostat na nástupiště?" Zeptá se " Ano."  Odpovím za Harryho. "To se rozběhnete přímo mezi zdí nástupišti 9 a 10 ale nebojte Ron jede do Bradavic taky poprvé." Kouknu se na malého zrzaveho kluka, který se usměje a já mu úsměv oplatím. Zpátky kouknu na Harryho. "Tak dámy mají přednost." Koukne se na mě a šibalsky se usměje. "No nic to zvládneš An to dáš." Opakuji si v hlavě. Stoupnu si před zeď a rozběhnu se přesně proti ní. Když už mám narazit tak zavřu oči ale místo rány cítím jen vzduch. Otevřu oči a běžím dál na tmavém nádraží. Rychle zastavím. Ohlédnu se do zadu. Vidím, že je tu i Harry. Jdu za nim. "Harry to je.." "krása" dokončí za mě Harry větu. Rozhlížím se kolem a vidím plno dětí co se loučí s rodiči. No aspoň, že já se nemusím s nikým loučit určitě bych brečela.

S Harrym pomalu nastupujeme a hledáme prázdné kupé. A asi čtvrté kupé byli volné. Jdu jako poslední tak za sebou zavřu. Harry mi dá kufr nahoru na železnou políčku. Já si zatim sednu k oknu. Harry si sedne naproti mě. Za oknem vidím zrzavou rodinu, která se loučí. "An?" Promluví Harry a já se na něho otočím. "Hmm." "Jak ti je?" Zeptá se. "Jo dobře a hrozně se těším a tobě?" "Taky dobře a taky se těším." Usměji se na něho a on mi úsměv oplatí. Vlak se pamalu rozjel. Kouknu se ven z okna a na nástupišti 9 a 3/4 stojí už jen dospělí, kteří mávají dětem ve vlaku. Slyším jak se dveře od kupé otevírají a v nich stojí jeden asi ten nejmladší z té zrzavé rodiny. "Mužů si k vám sednout. Všude jinde je plno." Ozve se zrzek. "Jo klidně." Odpoví mu Harry. A on za sebou zavře a sedne si vedle Harryho. "Ahoj já jsem Ron. Ron Weasley." Představí se zrzek. "Já jsem Harry. Harry Potter." Řekne Harry. " No a já jsem Annie Potterová." Taky se představím. Ron vykulí oči. Kouknu se ma Harryho nechápavím pohledem a on jen pokrčí rameny. "Páni, a máte tu...no tu.. " ukáže Ron na čelo. "Ty myslíš jizvu?" Řekne Harry a Ron jen kývne. "Jo tu máme." Řekneme naráz a zároveň mu ukážeme jizvu. "Páni..." Ron nezpouští oči z našich jizev. Mě už to prijde divny tak si svoji jizvu zakryji pramínkem vlasů. A Ron zklopí pohled. "Vy jste dvojčata?" Zeptá se a my jen přikývneme. Pak se kouknu z okna a jejich rozhovor neposlouchám vnímám jen krajinu. Pole. Lesy. Louky. Rybníky. Ten Ron mě přijde divný. No uvidíme třeba se s nim budu bavit jako Harry. Po nějaké době přijede nějaká starší paní s vozíkem, který je plný sladkostí. "Dáte si něco na zub milánkové?" A usměje se. "Ne díky ja mám svoje." Řekne Ron a ukáže na pár chlébů vedle sebe. "Dáme si všechno." Řekneme s Harrym naráz. Mám hlad jako vlk. Harry vytahne z kapce hrst zlatých galeonů a jde něco vybrat. Já mu jdu pomoct a jídlo pokládám na sedačku. Harry za sebou zavře když už mu řeknu že toho máme dost. S Harrym se do toho pustíme. Jíme co nás napadne. A pak se kouknu na Rona. Sedí v rohu a kouká se na nás hladovým pohledem. "Chceš taky?" Zeptám se ho. "Ne to je dobrý." Odpoví. "Hele nestyď se jen si dej." Řeknu mu. A vyměníme si místa protože ja toho mám už dost. Oni si zase povídají o tom co zrovna jí ale já je zase neposlouchám. Koukám se zase z okna na krajinu.

-----------------------------------------------------------

Slavnostně přísahám, že jsem připravená ke každé špatnosti...!

Tak další kapitola venku.

Dneska přidám ještě taky kapitolu do Deníku jedné Potterheadky. Tak se můžete kouknout.

Zatím

NEPLECHA UKONČENA!

Vaše Any <3

ONA TO PŘEŽILA! (HP FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat