Loďky

740 37 8
                                    


Po nějaké době se zase otevřou dveře a v nich stojí holka s kudrnatými vlasi. "Neviděli jste tady žábu? Jeden kluk jí ztratil." Zepta se nás. "Ne neviděli." Odpovím. "Aha, jee a ty děláš nějaké kouzlo.." kouknu se také na Rona který v ruce drží hůlkou. "..tak to si počkám a kouknu se. Já teda zkoušela jenom pár kouzel ale vždycky me vyšli." Dopověděla. Neslyšela jsem to kouzli protože Orion začala hrozně mlatit s křídli snažím se ji uklidňnit. Uklidním ji a sedám si zpátky do sedačky vedle té holky, která už se posadila. "Hmm, ukážu vám něco..." Vytáhla hůlkou a namířila jí na Harryho "..Oculus Reparo." A najednou Harry měl brýle jako nové. "Páni, ty jsi Harry Potter." A koukla se na mě. "A ty Annie Potterová. Já jsem Hermiona Grangerová. Aaa ty jsi?" Zeptala se Rona. "Jsem Ron. Ron Weasley." Řekl s plnou pusou. Jen se na něho divně koukla. Z jejího pohledu jsem pochopila, že jí přijde nesympatický tak jako mě. Zvedla se. "No nic já jdu hledat dál." "Mužů jít s tebou?" Zkočím jí do řeči. "Samozřejmě." Řekne a usměje se a já jí úsměv oplatím. Nehodlám poslouchat ještě chvili Rona s Harrym jak se baví vážně o ptákovinách a vůbec si mě nevšímají. Už jsem skoro u dveří ale Hermiona se zastaví. Otočí se a řekne "Jo a mimochodem máš čokoládu tady." Řekne Ronovi a ukáže mu na svém nosu kde jí má. S Hermionou odcházíme a já ještě mrknu na Harryho abych ho ujistila, že budu v pohodě. Zavřu za sebou a jdu za Hermionou. "A kdo vlastně ztratil tu žábu?" Zeptám se. "Neville, takovej nešikovnej kluk ale celkem je v pohodě." Řekla. "Do jaký myslíš, že půjdeš koleje?" Zeptala se zase ona. "Koleje?" Nechápavě se na ní kouknu. Ona se zastaví a koukne na mě. "No v Bradavicích jsou 4 koleje. Havraspár, Mrzimor, Zmijozel a Nebelvír. O tom jsi už musela slyšet nebo sis musela o tom přečíst." "Noo, já moc o Bradavicích nevim a ani  moc nečtu. Ale o něčem takovým se zmiňoval Hagrid." Odpovím. "Aha, já myslím že budu buď v Havraspáru a nebo v Nebelvíru ale víc chci do Nebelvíru." Řekne. "Aha no já bych šla ráda do Nebelvíru taky. Chodili tam moji rodiče." Jen tak se smutně ušklíbnu. "Aha." Otevře dveře jednoho z kupé. "Neviděli jste tu žábu?" Zeptá se. Kouknu se do kupé a mojí pozornost zaujali zrzavá dvojčata. "Ne." Někdo odpověděl. "Aha tak děkujeme." Řekla Hermiona a zavřela dveře. A šla dál a já za ní. "Jo vlastně ty nejsi ještě oblečená do habitu." Vykulila na mě oči. "Honem jdi se převlíc. Sejdeme se před vlakem nebo u hradu. Zatim Ahoj." "Dobře. Ahoj." Řeknu a jdu zpátky za Harrym a Ronem.

Převlečená vycházím z vlaku. Harry a Ron jdou za mnou. Hned jak vyjdu hledám Hermionu. Ale ona nikde. Hemží se to tu studentama. "Jee ahoj Hagride." Řekne Harry. "Ahoj Hagride." Pozdravím také. "Zatraceně." Řekne Ron. "Ahoj Harry a Annie. Prváci za mnou." Pozdraví nás a  hned začne řvát.
"Jste už všichni prváci?" Řve Hagrid. Nečeká ani na odpověď a hned řekne "Tak jdem."  Vede nás dál do tmy. Hledám Hermionu ale v té tmě to vážně nejde nejlíp. Snažím se držet Harryho aby se mi neztratil. On si mě ale také hlídá. "Za tímhle rohem už uvidíte Bradavice." Řekne Hagrid. A vážně. Před náma je nádherně osvícený hrad. Počkat hrad?? Vždyť to je ten hrad z mých snů."Harry??" "Ano?" Odpoví. "To je hrad, o kterém se mi každou noc zdálo." Řeknu mu. "Divný." Odpoví. "No zas tak divný to není. Třeba máš nějakou schopnost, kterou my nemáme." Uslyším známí hlas za mnou hned se za ním otočím. Stala tam Hermiona. "No konečně celou dobu tě hledám." Usměji se na ní. "Já tebe taky." Taky se usměje. Jdeme spolu dál. Harry s Ronem se baví a já s Hermionou. Říká mi o svých rodičích a o svém životě.
Zatím dojdeme k jezeru kde na nás čekají už loďky. Nastoupili jsme si do loděk po čtyřech, takže Já, Hermiona, Harry a Ron jsme seděli v jedné. Hagrid si zabral celou jednu loďku. "Jsme všichni?.." zeptá se Hagrid. "... Tak JEDEME". Najednou se loďky rozjedou a my plujeme blíž k hradu. "Páni!" Vydechnu. Něco tak krásného jsem v životě asi neviděla. "Jo je to nádhera" řekne Harry.

-----------------------------------------------------------

Slavnostně přísahám, že jsem připravená ke každé špatnosti..!

Další kapitola je tuuu!!
Líbila??

Co myslíte do jaké koleje bude An zařazena?

Zatím....

NEPLECHA UKONČENA!

Vaše Any <3

ONA TO PŘEŽILA! (HP FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat