Öyle Deli Gibi Esme!

50 7 109
                                    

Okumadan önce mini bir not: Buraya, sizin mesajlarınızdan hissettiğim kadarıyla olan duyguyla yazıyorum. Bunların da sizi mutlu etmesi, kırık olan kalbimi fazlasıyla doldurdu. İyi ki varsınız. İyi ki varız. Her zaman dediğim gibi, sevilmediğiniz kadar seviyorum sizi! -PörfektBuse

İlay'dan:

Yarışmayı kafamda toparladıktan sonra, sinsi bir şekilde planın uygulama kısmına geçiyordum. Yarışma konusu, tam olarak şöyleydi: 1 kız 1 erkek olmak üzere, 2 kişiden oluşan gruplar olacaktı. Tabi kız-erkek şeklinde olacağı, şimdilik sırrımdı. Yoksa bizim kızların sevdiği katılmaz felan. Risk almak yanlış olurdu.

Daha sonra bu gruplar, kendine gelen karttaki kişilerin kılığına girecekti. Tabii o kostümleri de hazır olarak bulamayacaklardı. Etrafta ne varsa, onları kullanacaklardı. Rolünü en iyi şekilde uygulayan çift, jüriden yüksek puanı kapacaktı.

Bizim kızlardan önce, eniştegillerimin yanına gittim. Onlar katılırsa, kızlar kesin katılırdı. İlk olarak, Osmanlar'ın sınıfına gittim. Ve girince fark ettim ki, çoğu zaten buradaydı.

'Selam arkadaşlar!' Neşeli bir şekilde yanlarına giderken, pek de yabancı olmadıkları bana, selam verdiler.

'Selam başkan. Sözün hala geçerli mi?' Boğazına düşkün Osman eniştem, çay sözüme vurgu yapmak istemişti.

'Sarma dağıtalım biz?' Soru sorar gibi kurduğum cümle, hepsinin bakışını bana çevirdi. Şimdi kesin bunlar itirafı ben yazdım sanacaktı. Tamam yani ben yazdım da...

'İtiraf şeysinden gördüm ya.' Zoraki gülüşümle onlara bakarken, konuyu uzatmadım.

'Şimdi, başkan olduğum için, okul içinde birkaç komik yarışma yapmak istedim. Katılacak mısınız diye sormuyorum çünkü hepiniz çok yardımseversiniz. Katılmazsanız müdür beni keser. Yani düşünsenize, yaparım diyorsunuz ve yapmıyorsunuz. Müdür ne der? Der ki bu kız yalancı. Peki benim mükemmel itibarım-' Ege öksürürken, ben de durup nefes aldım.

'Bizden başka okulda yüzlerce erkek var. Onlara bir sorsa-' Cihat eniştem yavaştan git demek isterken, lafına bodoslama girdim.

'Bakın başa alıyorum. Şimdi müdür-' Bu sefer beni bölen, Osman oldu.

'Pes başkan. Biz katılıyoruz.' Ellerini havaya kaldırırken, zaferle gülümsedim.

'İşte zafeeerrr benim!' diye bağırırken, omzumda bir el hissettim.

'Ben nasıl seninim ya?' Okulumuzun inek çocuğu Zafer, bu konularda biraz saftı...

               🌼 🌸 🌺 🌎 🌼 🌸 🌺 🌎

Didem'den:

'İşte hepsi katıldı. Ben onlara kura olacağını söyledim ama... Tabi ki sizle eşleşme olacak.' İlay ağzımızı açık bırakacak planını anlatırken, içimden vay be dedim.

'Kanka, bu yarışmayı tuvalette mi düşündün?' Rabia'nın güldüren cümlesi, hepimizin stabil suratına tebessümler kondurmuştu.

'Bet tuvalette ortalığı dağıtır. İlay muhteşem düşünür. Biri telefonla oynamak için gider.' Dilara kafasını sallayıp düşünürken, Delinay lafa atladı.

'Ben ne yapıyorum anlatayım mı? Şimdi önce gidiyorum tabi. Son-' Hepimiz onu sustururken, Öznur eliyle Delinay'ın ağzını kapattı. O hala konuşmaya çabalarken, biz de kulağımızı kapatıp biraz bekledik. 

'Eee, şimdi Osman ve ben... Aynı grupta mıyız?' Süm'ün heyecanla kurduğu cümle, hepimizin için minnoş bir duygu oturttu. Aynı aynda 'Yaaaa...' dediğimizde, İlay kafasını salladı.

Gıybet-i WattpadWhere stories live. Discover now