MCYARALISÜM

261 19 119
                                    

Yağmurun sesi, benim aksime fazla neşeli yağıyordu. Ritmik sesi, sanki uykuya davetiye hazırlıyor gibiydi. Ee o zaman uyumamak, ayıp olurdu. Gözlerimi kapattığım sırada, yatağım titremeye başladı. İlk önce deprem oluyor diye anneme bağırdım. Sonra da klasik olarak  ampule baktım. Önce annemden 'deli misin kızım sen.' temalı cümleler duydum. Sonra ampulden, senin olmayan beynine selam olsun sesleri hayali de olsa kulağıma geldi.

O sırada aklıma telefonum geldi. Ve bildirim paneline bakınca anladım ki, deprem etkisinin sebebi, sevgili gıybet sever arkadaşlarımdı. Önce whatsApp'ı tercih ettim.

*Gıybet-i WhatsApp* 

Buse: Yuuuuhhh 1656 mesajlık ne konuştunuz ya!' diye mesaj attım önceki mesajları görmezden gelerek. 

Delinay: Kankaa efffsane bir gün olacak hissediyorum.

Dilara: Ahaa, bu böyle dediyse sıçtık arkadaşlar. 

Ece: www.eceaydinlik.sarahah.com hadi soru sorun.

Corçunki: Ece.....

Aley: Sa (07.11)

Dilara: As (07.15)

Aley: Taktığın için sağ ol kanka.

Gülerek telefonu köşeye koydum, ve hızlıca hazırlanmaya başladım. bu tuhaf ama mükemmel insanlar, resmen gülme sebeplerimdi. Tabii Selinay'ın bugün için kurduğu planı düşünmek, beynimi kemirmiyor değildi...

Hızlı bir hazırlanmanın ardından servisimin gelmek üzere olduğunu anladım. Son dakika telefonumu elime alıp, aşağı indim. Annemin kahvaltı teklifini reddedip, korna çalan servise attım kendimi.

Benim servisimde, Öznur, Süm, Selinay vardı. E tabi bir de Dilara'nın sevdiği Samet... Çocuk, İlay'ın ona laf sokuşlarına dayanamayarak bu hafta bizim servise geçmişti. Şans da bu ya, Dilara da bu hafta İlay'ların servisine gitmişti garibim.

Servise biner binmez, sinsi sinsi sırıtan, ve telefonla konuşan Selinay'ı gördüm. Kessssssinlikle Dilara ile konuşuyordu. Hemen yanlarına oturdum. 

Süm'e kaş göz yaparken, ağzını okuyabildiğim kadar, 'Samet'in birine bakıp bakmadığını anlatıyor.' dedi. Sesi biraz fazla çıkmış olacak ki, Samet bize baktı. 

Telefon ile konuşmasını aldırmadan Selinay lafa girdi:

'No problem enişttte.' diye bağırınca, göz bebeklerim yerinden uçacak sandım. Samet bütün bedenini çevirip bize baktı.

'Ne?!' deyince, Süm bu anlara şahit olmak istemez gibi gözlerini kapattı. 

'Yani erişte. Olsa da yesek ya sıcak sıcak yaa.' dediğinde Selinay, Samet daha çok şaşırmıştı. Önüne döneceği sırada Öznur golü attı.

'Enişte olsa duramazdın.' 


                                              🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍 🌍

Okula geldiğimizde Selinay Dilara'ya tüm olayı heyecanlı heyecanlı anlatıyordu. Dilara'nın şaşkın yüzü, 'Allah belanızı vermesin' der gibiydi. 

'Kanka bir de Öznur demesin mi enişte olsa duramazsın diye, çocuk valla kıpkırmızı oldu görecektin. Amaa beeeenn gör diye resmini çektim. Süm ve Buse yardım etmedi bile.' gözlerini kısıp bize baktı. 

'Hainler.' dedi kısık ama duyulan bir sesle.

O sırada Bet ve İlay içeri girdi. İlay'ın yüzü sinirden kudururken, Bet gülmekten kıpkırmızı olmuştu. 

Gıybet-i WattpadWhere stories live. Discover now