38: Verta ja käsiraudat

718 78 17
                                    

(Editoitu)

Tobias nukkuu sikeästi toisella puolella sänkyä. Meidän välissämme on reilusti tilaa eikä hän yrittänyt tunkeutua minun puolelleni missään välissä. Tultuamme kokouksesta, Tobias riisui housunsa ja takkinsa ja jätti päälleen vain t-paidan sekä bokserit. Hän tuskin sanoi sanaakaan ja vain kömpi peittonsa alle nukahtaen melkein heti. Suljin oven hiljaa ja otin omat likaiset vaatteeni kokonaan pois päältä. Olin yhä tomuinen ja vaatteeni olivat veriset. Kävin nopeasti suihkussa ja lainasin Tobiakselta alushousuja sekä collegehousuja ennen kuin poistin päiväpeiton Tobiaksen päältä, heitin ylimääräiset tyynyt lattialle ja laskeuduin makuulleni sängylle.

Olen maannut ainakin tunnin paikallani ja kuunnellut Tobiaksen tasaista hengitystä. Hiljaisuus on tervetullutta päivän kaaottisten tapahtumien jälkeen.

Huomenna täytyy aloittaa suunnittelemaan vastahyökkäystä. Emme voi odottaa kauaa tai vihollinen hyökkää uudelleen. Vilkaisen ikkunaa, mutta sysimusta taivas ei paljasta mitään. Koko kaupunki nukkuu toivuttuaan järkytyksestä. Luultavasti osa ihmisistä istuu vielä pimeässä huoneessa ja suree menetettyjä ihmisiä tai murehtivat tulevaa.

Käännän kylkeni ikkunalle ja katson sen sijaan Tobiaksen kasvoja pikkuhiljaa nukahtaen.

Vielä ei pitäisi olla aamu. Olen nukkunut vasta muutaman tunnin, mutta jostain syystä herään. Ensin en tiedä, mitä tapahtuu. Miksi heräsin? Mutta unien rippeiden kadotessa kuulen sen mihin heräsin. Kuulen pienen sahaavan äänen ikkunan luota. Käännyn hitaasti kyljelläni kohti ikkunaa, mutta ulkona on yhä pimeää enkä näe kunnolla. Siristän silmiäni ja voin erottaa haalean siluetin ikkunan takana. Sahaamisen ääni loppuu ja odotan jännittyneenä. Onko tämä unta vai totta? Kuuluu kova kumahdus ja tunnen kylmän ilmavirran kasvoillani.

Tämä ei ole unta. Nousen ylös salamannopeasti ja kurotan kohti asetta yöpöydällä, mutta tunkeilijat heittävät irrottamansa ikkunanpalan sivuun ja astuvat sisään. Pysähdyn jännittyneenä. Viisi mustiin pukeutunutta henkilö seisoo edessäni ja lähin heistä nappaa aseen pöydältä ennen kuin ehdin koskea siihen.

"Täällä ei pitänyt olla muita", yksi miehistä sanoo ääni maskin vaimentamana.

"Ihan sama. Hoidetaan homma loppuun", toinen sanoo. Heidän kinastellessaan kumarrun alas ja pyyhkäisen yhdeltä heistä jalat alta. Tämä kaatuu tömähtäen lattialle. Hämmennystä hyödyntäen tartun minua lähimmän henkilön aseen piippuu ja käännän sen pois itsestäni vääntäen henkilön selälleen lattialle. Kolmas heistä lähestyy minua yrittäen kolauttaa minua aseella takaraivoon, mutta kumarrun väistäen ja lyön häntä kylkeen niin, että hän kumartuu henkeään haukkoen. Ensimmäinen henkilö on nousemassa, mutta potkaisen häntä naamaan ja kuulen kuinka hänen nenänsä rusahtaa murtuen. Mies ulvaisee kivusta ja Tobias nousee hätkähtäen istumaan. Hänellä kestää hetki tajuta, mitä tapahtuu, mutta nousee ylös sängystä, kun viides mies lähestyy häntä. Tobias hyppää sängyn kautta ja tönäisee miehen lattialle. Hän hyppää tämän päälle ja repii aseen tunkeilijan käsistä. Tobias ei kuitenkaan ammu häntä vaan lyö miestä aseella otsaan niin, että tämä pökertyy. Toinen tunkeilijoista on jo noussut seisomaan samalla, kun pidän kolmatta kuristusotteessa. Tobias tähtää aseella ja ampuu häntä lähestyvää tunkeilijaa olkapäähän. Tulija ärähtää, mutta jatkaa eteenpäin. Tobias lyö häntä olkapäähän ja kierähtäen väistää miehen nyrkkiä iskien tätä palleaan. Mies kumartuu kaksin kerroin ja Tobias lyö häntä takaapäin aseella takaraivoon. Mies kaatuu maahan eikä nouse ylös.

Otan paremman otteen kolmannen miehen niskasta. Tämä raapii käsivarttani yrittäen saada henkeä, mutta puristan hänen henkitorvea otteellani. Yritän katkaista miehen kaulan, mutta Tobias huudahtaa: "Älä tapa!" ennen kuin puuskahtaa saadessaan iskun poskeen ensimmäiseltä tunkeilijalta, joka oli noussut ylös. Tobias lyö miestä tämän murtuneeseen nenään ja saa tämän perääntymään haparoivin askelin. Kolmas tunkeilija menee käsivarsissani veltoksi ja päästän tämän valumaan lattialle. Ryntään auttamaan Tobiasta ja potkaisen ensimmäisen miestä kylkeen niin, että tämä tömähtää seinään.

Murtunut taistelijaWhere stories live. Discover now