6 част

563 42 9
                                    

Гледна точка на Кая:

Влязох през вратата и поглеждайки вещите ми натрупани в единия край на стаята, усетих как още по-силно по бузите ми започват да се стичат солени сълзи. От тях очите ми запариха и с бавна крачка седнах на ъгъла на огромното легло, събух обувките си и легнах сгушвайки се в меките завивки и продлжих да плача.

*

-Кая...Кая, скъпа.- чух захаросания глас на кралицата от другата страна на вратата. Огледах се сънено и с изненада забелязах, че навън  вече е тъмно.

Отне ми около минута да се опомня и се сетих за всичко случио се през деня. За свадбата, за думите, които той ми каза, чувството на отчаяние и безсилие, което изпитах, когато казах "Да", всичко ме връхлетя отново като летен тайфун, който помита всичко и оставя само развалини. 

Прищя ми се пак да заспя, но кралицата отново каза нещо, което не чух тъй като бях потънала в мислите си и единственото което се сетих да кажа, беше:

-Да.- тя влезе в стаята, явно това беше попитала, ако го бях чула най- вероятно щях да отговоря друго, но няма връщане назад, затова седнах в леглото и погледнах към кралицата.

- О, Кая, заспала си, дойдох да ти кажа, че ще ти пратя две прислужнички да ти помогната с тоалета и прическата за официалната вечеря.

- Ми да го беше направила вместо да се губиш времето с това да ми известяваш- помислих си гневно аз.

Точно да кажа нещо и през вратата влязоха две момичета и се поклониха първо на мен и след това на кралицата.

-А, ето ги и тях, каза тя. Добре ще ви оставя да се запознаете. Вечерята е след час, някоя от тях ще те придружи до залата.- с тези думи тя излезе.

*

- Аз съм Кая- казах след като вече бях сигурна, че никое от момичетата няма да започне първо.

Накрая едно от двете се престраши и каза:

-Аз съм Люси и съм главната ви придворна дама, а това е Жана.- каза тихо тя.

- Приятно ми е да се запознаем- казах ставайки от леглото и подадох ръка.

Люси ме погледна втрещено и аз чак сега се сетих, че след като се омъжих за Джъстин аз съм кралицата. Защото освен свадбата, днес беше и осемнадестият му рожден ден и той беше законния крал на държавата, дори и да не беше коронясан публично.

UNWANTED MARRIAGE/with Justin BieberWhere stories live. Discover now