76. BÖLÜM

7.8K 880 183
                                    


Su perisi hafifçe omzuna dokundu ve yanından geçip gitti.

"Ben yaparım.."

Rein onun neyi söylemek istediğini anlarken ağzını açıp da ona dur diyememişti. Annesinin gülümsemesi gözünün önüne geldiğinde Rein gözlerini kapattı ve sızan gözyaşlarını sertçe sildi.

Ona kötü hissettiren şey şu anda kimin için ağladığını bilememesiydi.

Lukan'ın acı inlemesini duyarken gözlerini ondan kaçırmak istese de kaçıramadı. Su perisi geriye çekilince Rein Lukan'ın göğsünün ortasındaki açıklığa baktı. Kanlar yavaşça Lukan'ın bedeninden dışarı akıyordu. 

Su perisi kanla kirlenen elini savurdu ve toprağı kanla suladı.

"Onu affedemeyiz biliyorsun değil mi?" dedi Dha sertçe. "Üzülmeyi kes!"

Lukan bir yandan acıyla inlerken bir yandan da delirmiş gibi gülüyordu. Toprağa yığılıp kaldığında birdenbire sustu.

"Öldü mü?" diye sordu Rein, kelimeleri zorlukla çıkararak.

Su perisi Lukan'ın üzerine eğildi ve onu ters çevirdi. Lukan'ın gözleri açıktı ve ölü gibi değildi. Rein onun ifadesiz yüzüne bakarken Lukan'ın göz bebekleri kıpırdandı ve Rein'inkileri buldu.

"Öleceğimi sanmıyorum.." dedi Lukan sessizce. Elleri göğsündeki yaraya gitti ve kanı durdurmak için deliğin üzerine kapandı.

"Ne demek istiyorsun?" diye sordu Rein kaşlarını çatarak. Lukan ona cevap vermeyip boş boş bakınca Rein su perisinin ve Dha'nın itirazına rağmen Lukan'ın yanına eğildi.

"Bana bak!" dedi Rein sertçe. "Ne demek istediğini söyle!"

Lukan'ın kara gözleri Rein'e döndü ve dudakları kıvrıldı.

"Bir şey ölmeme izin vermiyor.. hissedebiliyorum" dediğinde Lukan, Rein onun elini göğsünün üzerindeki yaradan ittirdi ve deliğe baktı. Hala kanıyordu.

"Böyle devam ederse ölürsün" dedi Rein tekrar Lukan'ın yüzüne bakarak.

"Şuna bu kadar rahat davranma sinirlerim bozuluyor!" diye bağırdı Dha kafasının içine. Dha'nın öfkeli gücü Rein'in içinde çoğalıp Rein'i yaktı.

"Dha biraz sakin ol!" diye haykırdı Rein ona. "Onda bir gariplik var!"

"Rein beni delirtiyorsun.." dedi Dha sakinleşmeye çalıştığını sesinden belli ederek. "Daha ne kadar sabırlı davranabilirim bilmiyorum!"

Rein onun azıcık sakinleşmesini fırsat bilerek Lukan'a döndü. Onun durumuyla ilgili kafasını karıştıran bir şey vardı. O gün herkes onun öldüğüne emindi. Hatta Cynan nefes alıp almadığından iyice emin olmak için beş kişiye kontrol ettirdiğini söylemişti. Şimdiyse Lukan canlı kanlı karşısındaydı. Ölüp de geri gelemeyeceğine göre ölmemişti. Ama iyileşmediğini söylüyordu. Rein Lukan'ın kendisine karşı kullandığı gücü hatırlayınca bunun doğru olduğuna emin oldu çünkü şimdi kullandığı güç o zamana kıyasla bir hiçti.

"Nasıl yaşadın?" diye sordu Rein düşünmeyi bırakıp. Dha tekrar sinirlenmeden önce hızlı davranmalıydı. "Neden iyileşmedin?"

"Dedim ya.." diyen Lukan kesik kesik nefesler aldı ve konuşmaya devam etti. "..bir şey beni hayatta tutuyor! Sen nasıl yaşıyorsun?"

"Seni hayatta tutan ne?" diye sordu Rein onun sorusunu görmezden gelerek.

"Sen nasıl yaşıyorsun?" diye sordu Lukan tekrar. Rein ona cevap vermeden ondan istediğini alamayacağını anlayınca dişlerini sıktı.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIWhere stories live. Discover now