Malia POV

53 5 0
                                    

Dorazila som k Bobbymu domov po mesiacoch pátrania po otcovom denníku. S Ruby sa nám ho nakoniec podarilo nájsť,no pravda bola dosť krutá. Aj o tom som chcela s našou rodinou hovoriť.

„Som tu" ozvala som sa a vošla do obývačky. Zbadala som tam zmláteného Sama a Deana. Akurát si navzájom zašívali a čistili rany.

Hnala som sa k Sammymu: „Čo sa stalo?"

„Lilith" odvetil znechutene Sam, „tá mrcha robí väčšie problémy ako by sme čakali."

Potom si ma vtiahol do náručia a pevne ma stisol: „Je mi ľúto,že som sa choval ako taký somár. Mrzí ma to."

„To je v poriadku" usmiala som sa a pobozkala ho. Rozprávali sme sa o tom už pred pár mesiacmi, ešte keď som bola s Ruby na cestách. No je to lepšie osobne ako po telefóne.

A keď už som u Ruby. Za tie mesiace sme sa dosť skamarátili a dokonca ma učila využívať moje nové schopnosti. Už mi to dosť ide.

„Vy ste sa dali potetovať henou" skonštatoval Dean a pozeral raz na moje a raz na Rubyne ruky.

Tá sa uškrnula: „Pekné čo?"

„Amy" ozval sa Dean.

Otočila som sa tým smerom a naozaj som tam uvidela stáť moju sestru. Hoci mi ostával už len jeden mesiac života a nevideli sme sa pár mesiacov, ešte stále mi neodpustila. Nevedela mi to zabudnúť tak ľahko ako Sam. Nemala som jej to a zlé,naozaj nie. Len som dúfala,že sa uzmierime kým si po mňa prídu pekelné psy. Nerada y som odišla z tohto sveta kým sme rozhádané. Amy by mrzelo ak by som odišla bez toho, že by sme sa normálne porozprávali.

Otočila som sa ešte k chalanom: „Mimochodom spoznala som sa s Jo a Ellen. Takmer ma zastrelili vzduchovkovu kým som im nevysvetlila,že som od vás."

„Ach Jo a Elle" zamyslel sa Dean a zrejme na niečo spomínal.

Prižmúrila som oči: „Mal si s Jo niečo?"

„Iba ak v jeho snoch" začal sa smiať Sam a aukal pri tom ako ho boleli rany, „ priveľmi sa bál jej mamy Ellen."

Tiež som sa zasmiala: „Ani sa ti nedivím, tiež som sa jej bála."

Amy si sadla na pohovku k Bobbymu vedľa Sama. Ruby sa oprela vedľa mňa o rám dverí a Dean si vzal pivo. Alkoholik jeden.

„Našla si denník vášho otca?" opýtal sa po nejakej dobe Bobby. Amy pri tej vete spozornela, bola zvedavá ako aj ostatný.

Úsmev mi poklesol: „Trvalo nám to neuveriteľne dlho, no našli sme ho."

„Aspoň,že sme ho získali ako prvé" podotkla Ruby.

Dean sa zamračil: „Išiel po vás niekto?"

„Démoni" odpovedala som mu, „rovnako ako my, chceli nájsť ten denník."

Samovi to nedávalo zmysel: „Ale prečo by chceli démoni získať denník lovca?"

„Si dosť múdry na to aby si na to prišiel" povedala Ruby a začala sa prechádzať po miestnosti.

Sammovi len tak zaiskrilo v očiach pri odpovedi: „Musí tam byť niečo cenné. Nejaké informácie."

„Informácie o mne a Amy konkrétne" vysvetlila som a sadla si na zem k stolu. Vybrala som z cestovnej tašky staro vyzerajúcu hrubú knihu a položila ju pred nás: „Náš otec tu popísal všetky bytosti na ktoré behom jeho lovov narazil. Od duchov,démonov,bashee až po polobohov a anjelov. Venuje sa tu aj časti s polovičným démonom, alebo taktiež známym ako antikrist. No sú tu o tom len legendy."

„Anjeli? To mi chceš povedať,že tí okrídlení idioti naozaj existujú?" rozčúlil sa Dean, „tak prečo sme ich ešte nikdy nevideli?"

To som nevedela: „Netuším, otec tu iba písal,že sa s jedným stretol...to je všetko. Potom čo Améliu zavraždili sa veľmi dlho trápil. Už nevidel zmysel života. Útechu hľadal pri jeho dlhoročnej kamarátke Diane. Mojej mame." Rýchlo som preletela pohľadom po každom v miestnosti: „V tej dobe sa stala jedinou mamou,ktorú Amy poznala. Vychovala ju ako vlastnú a otec obe miloval, no nikdy nezabudol na Améliu.

Píše tu,že po istom čase si na mame všimol zvláštne správanie,ktoré predtým nepostrehol. V tej dobe už lovil a tak mu po chvíli došlo čo je vo veci. Dianine telo obýval démon a už poriadne dlho. Zrejme to ani nebola pravá Diana, keď sa s otcom prvýkrát stretli. Diana mu vysvetlila,že je síce démon no pamätá si aké to je byť človekom, tak ako aj Ruby. Otec ju nedokázal zabiť pretože ju tak veľmi miloval. A navyše už v tej dobe čakala mňa,čo mu aj neskôr oznámila."

„Počkať, takže..." Dean úporne premýšľal nad týmto príbehom.

Keď som to hovorila pozerala som hlavne na Amy a hľadala v nej oporu: „Znamená to,že moja mama bola démon. Porodila ma démonka, to preto som mala pred pár mesiacmi tie čierne oči. Otec tam vysvetľuje, že som vlastne napoly človek a napoly démon. Inak povedané antikrist. Najväčšia zbraň pekla počas apokalypsy."

SUPERNATURAL II.Where stories live. Discover now