Veľa noviniek

21 2 3
                                    

Lepší názov ma nenapadol. Btw toto je taký Vianočný špeciál s veľkým prekvpením jedenj z hlavných postáv. Marry Xmas! Máte na Vianoce kapra? Aký máte stromček?

Keď začalo svitať, všetci vlci sa ako vždy začali zobúdzať a začínali sa ich každodenné práce. Tor, ktorý spal vedľa Jeni sa začal prebúdzať medzi prvými. Zodvihol svoje telo a tým prebudil malú Jeni, ktorá spala pod jeho hlavou a na jeho labách, ktoré pre ňu vytvorili akoby kolísku. Ako Tor vyšiel z úkrytu prekvapene sa pozeral na sneh, ktorý sa ešte zväčšil. Šiel rovno k Obláčikovi, ktorý spal sám pretože ako griffin musel mať veľký priestor pre svoje telo a krídla. Ňufákom do neho strčil prvý raz, a potom aj druhý raz aby sa prebudil. Obláčik len otvoril oči a ťažko sa postavil. Jeni, pretože bola malá a mala malé nožičky jej robil veľký problém pohybovať sa v takom snehu. Ťažko skákala a prepadávala sa v snehu aby sa dostala k svojim súrodencom, ktorých by rada zobudila. Keď to Tor uvidel zasmial sa a išiel k nej. Chytil ju za šiju a odniesol k jej súrodencom.

"Tor z teba sa už stala aj matka opatrovateľka!" posmievali sa mu Doom a Prit, ktorý sa tiež zobudili. Tor na nich iba zavrčal pretože ako omega nič nezmôže proti sigmám.

"Vstávajte, vstávajte už je ráno a to znamená že máme dnes výcvik! Ale noták zobudte sa!" zakričala na nich Jeni a skočila na svojich súrodencov. Hrýzla im do uší aby sa prebrali a pomohlo to. Tor sa potichu zasmial a díval sa na malých učňov. Zanedlho k nemu prišiel Johr a zoznamoval sa s nimi. Pre Tora a starších učňov prišiel Hun a spolu s nimi sa vydal do močiara kde mali ísť na lov losa. Jeni naposledy zakývala svojmu novému priateľovi a spolu s jej učiteľom a so svojimi súrodencami išla na obhliadku tábora, počas ktorej im Johr vysvetľoval život vo svorke. Hun mieril k západu kde sa rozpínali veľké močiare. Cestou sa niektorý učni zabávali hrami, akou je napríklad naháňačka. Keď došli konečne k močiarom neverili vlastným očiam. Boli tu naposledy na konci leta a keď bola zima sa močiar veľmi zmenil. Tam kde boli bahnité kaluže je teraz ľad, tam kde sa zver prepadávala je teraz pevná zem a tam kde tiekli potôčiky je teraz len samý ľad. Hun zacítil pach koristi a dal ostatným signál nech ho ticho nasledujú pretože učni boli prvý krát na love losa. Potichu našľapovali na sneh a dávali pozor aby ich nikto nevidel. Ares, Fyz, Doom a Hun boli tí, ktorý mali losa naháňať a vohnať do pasce. Ostatný mali tvoriť pascu do ktorej los vbehne a oni ho tam dohryzú a zlomia mu väz. Obláčik uvidel malú skupinku losov, ktorú tvorili dve matky s mláďatami a jeden starší los. Hun žmurkol na svojich učňov a oni sa rozmiestnili tak ako najlepšie vedeli. Hun a jeho skupina sa skryla za starším samcom zatiaľ čo druhá skupina sa predvídaným smerom úteku postavila asi päťdesiat metrov od nich. Ares vyskočil ako prvý a hnal losa smerom do pasce spolu s ostatnými vlkmi z jeho skupiny. Obláčik, Prit, Tor a Way sa už nedočkavo hmýrili za stromami a čakali na korisť. Starý los však neodbočil tam kde vlci mysleli ale skočil rovno do zamrznutého močiara a kĺzal sa po ľade. Ares sa nečakane zastavil na okraji brehu a prekvapene sa díval na svoju korisť, ktorá sa snažila postaviť na klzkom ľade. Ostatný sa postavili vedľa neho a dívali sa na losa. Obláčik v ten moment videl svoju šancu a tak dobehol k okraju brehu a vyskočil. Vďaka svojim krídlam vzlietol a letel tesne nad ľadom. Potom vyletel asi tak dva metre nad ľad a z tej výšky skočil rovno na losa. Zahryzol sa mu do krku a snažil sa ho udusiť. Los s ním bojoval na klzkom ľade ale Obláčik vedel že proti nemu nič nezmôže. Ľahko sa vyhýbal jeho úderom a ani neklesol na ľad až kým losa nepritlačil na ľad a neudelil mu poslednú ranu. Potom sa hrdo postavil nad svoju korisť a pozrel sa na ostatných. Tor šťastne zavyl a skočil na ľad. Ľad sa však pod jeho ťarchou začal prepadávať a on padal do studenej vody. Obláčik sa akoby zasekol na jednom mieste a nemohol sa pohnúť a pribehnúť priateľovi na pomoc.

OSUDWhere stories live. Discover now