Cestou necestou

38 3 0
                                    

Shadow už Nola nedostihla, schoval sa do nory. Preto si neďaleko ľahla a zaspala. Ráno je predsa len múdrejšie než večer. Keď Nol a jeho súrodenci vyšli z nory veľmi ich prekvapil pohľad na Shadow. Mala dobré zmysli a tak a ihneď ako počula vlkov zobudila.

"Ahojte ako sa vám spalo?"

"Ehm... Shadow čo tu robíš stále mi nedáš pokoj?" povedal Nol.

"Ale noták vážne si myslíš že som tu len preto lebo aby som ťa chytila?"

"Ty poznáš toho zajatca meno? A to je baba?" spýtala sa Sara.

"Áno som Shadow, som už lovec a zavediem vás k môjmu kmeňu. Ideme!"

"Prečo by sme ťa mali nasledovať? Čo ak nás cestou zabiješ alebo tvoji lovci?"

"Tak za prvé: ste mladý a nevedeli by ste si nič uloviť. Za druhé: nezabijem vás a ani nikto iný. A za tretie: chcete predsa poznať odpovede na otázky, ktoré si neustále kladiete." povedala pokojným hlasom Shadow.

"Aké otázky?" opýtal sa Por.

"Výborná otázka. Napríklad prečo sme vás napadli, prečo všetci zomreli ale vy nie, alebo prečo sme ukradli mladé. Je ich veľa, vážne."

"Myslím že by sme mali ísť. Predsa má trochu pravdu." na to Nol.

"Čo si sa zbláznil! Neideme, ja nechcem umrieť!" povedala Lon.

"Nol má pravdu už jeden z jeho bláznivých plánov vyšiel a prečo nie tento. Aj tak nevieme loviť a všetci okrem šteniatok a nás umreli." povedal Salos. Toto všetkých ohromilo. On aby sa podriadil Nolovy? Ale toto nebola jediná udalosť dňa.

"Tak ideme?"

"Ideme Shadow, veď nás." Prešli najprv lúkami a neskôr aj lesmi. Cestovali na sever, Nol to poznal podľa machu na stromoch. Toto nás ušil Kot. Keby tak ešte žil, lepšieho učiteľa niet. Pomaly sa začalo ochladzovať, a listnaté stromy sa vymenili za ihličnaté. Všetci začali byť z cestz poriadne hladný a Shadow si toho všimla. Utáborila teda vlkov a vybrala sa na lov. Nol sa jej ponúkol že jej pomôže. Je teraz vodcom a ten sa má starať o svorku, i keď musel pripustiť že pravým vodcom je Shadow. Mala skúsenosti čo Nolovy chýbali. Stopovali líšku. Shadow mala už dosť skúseností s tím ako stopovať. Drsné podmienky ju to naučili. Bola v rovnakom veku ako bol Nol a vedela loviť. Nol chcel poznať odpoveď prečo a tak sa jej musel spýtať. Shadow mu len odpovedal že drsné podmienky ju zocelili a u nich sa rýchlejšie učí ako v Nolovej bývalej svorke. Mladé ktoré sa naučili vidieť, počuť a cítiť sa hneď vrhnú na tréning. Pravda málo prežije ale sú to tie, ktoré zvládnu aj nemožné. Konečne dorazili k líške alebo skôr k jej mŕtvole.

 Konečne dorazili k líške alebo skôr k jej mŕtvole

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 Nol zavil aby ostatný vedeli že našiel korisť. Shadow sa k nemu pripojila. Líška bola dosť dlho mŕtva a tak ju nočné teploty trocha... no bola zamrznutá. Shadow sa radoval že našli tak veľa koristi, ktorú im nikto nezoberie. Čoskoro došli aj ostatný a s radosťou sa vrhli do jedla. Nedalo sa povedať že by sa najedli do sýta ale stačilo to na ďalšie putovanie. Cestou videdli rozhovory jeden za druhý a nebolo im smutno. Smiali sa a zabávali. ale potom prišiel večer. Začala byť poriadna zima a nikde žiadna nora alebo jaskyňa. Sara nevedela čo má robiť a ani jej súrodenci a tak sa ťažko opýtala čo teraz. Shadow sa usmiala do do snehu si vyhrabal malý pelíšok, potom sa skrčila až jej chvost siahal do očí. Ostatný ju napodobili a snažili sa zaspať. V noci snežilo takže ich to celé pokrylo snehom. Vyzerali ako malé kopčeky na pláni plnej snehu. Ráno keď vstali bol asi celý svet pokrytý snehom. Shadow všetkých zobudila a ihneď sa vydali na cestu. Prešli pláne, lesy až sa dostali k  jazeru. Bolo tak rozľahlé že by ani najbystrejší vlk nedovidel na jeho koniec. Idú a idú ale niečo vzrušilo ich pokojnú cestu. Vybehol na nich jeleň. Bol veľký a mal čierne parohy.

"Utekajte!" zakričal Kemži. Utekali ale jeleň ich stále prenasledoval. Shadow si všimla že Nol beží po moc tenkom lade a strčila doňho aby sa nepreboril. Ale doplatila na to, a preborila sa do studenej vody. Nol sa vybral pomôcť a jeleň si to všimol. Rozbehol sa Shadow zhodiť do jazera ale nepodarilo sa mu to! Nol ho poškriabal aby si ho všimol a utiekol, no jeleňa to neodstrašilo a rozbehol sa na Nola. Jeho rýchle reflexy ho zachránil a uhol sa smrteľnému zraneniu. Neskončí ako jeho sestra! Odrazil sa a kusol jeleňovi do krku. Nestojí mu za to. Jeleň sa zamračil a pomaly vydal preč. Nol sa rýchlo pobral pomôcť Shadow aby v tom jazere nezamrzla. Chytil ju za šiju a rýchlo vybral.

"Ďakujem. Prečo si ma zachránil aj napriek tomu že sme urobili také veci?"

"Sme tím a musíme si pomáhať." povedal Nol a usmial sa.  

Takže ahojte ja dúfam že sa vám tento príbeh páčil

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Takže ahojte ja dúfam že sa vám tento príbeh páčil. Prosím ospravedlnte moje gramatické chyby.

OSUDWhere stories live. Discover now