Učni

26 3 0
                                    

Prešlo pár dní a stále sa ochladzovalo. Valu sa vybrala k nore pod stromom kde už dva týždne bývala Moni s jej vĺčatkom. Red rýchlo rástla a už začala počuť a rozlepili sa jej oči. Moni vyšla z nory a v ústach mala Red. Malé šteniatko sa neposlušne vrtelo v matkinej tlame a tak ju Moni položila na miestečko s trávou, ktorú tam Valu položila aby malé šteňa neležalo na studenom snehu. Valu jej skontrolovala oči, uši a ostatné časti tela. Z jej pozorovaní vyšlo že Red je zdravá a tak ju len oblizla poza uši a nechala Moni nech Red dá do nory. 

"Jej ocko je na ňu hrdý." povedala Moni a zadívala sa na kopu s jedlom kde akurát jedli Zen, Hor a Johr.

"Kto je jej otec vlastne?"

"On." povedala Moni a ňufákom ukázala na šedého vlka, ktorý mal na svojej srsti dačo čo pripomínalo prúžky.

"Nevedela som že to je Johr." priznala sa Valu a pozrela sa na neho. Johr zacítil ich pohľady a prestal jesť. V papuli mal bažanta, ktorého v ten deň ulovil a mieril k nim. Keď došiel k Moni hodil bažanta k jej labám a spýtal sa či je Red v poriadku. Moni prikývla že áno a začala jesť bažanta. Valu ich potom opustila pretože jej práca sa skončila. Mierila k druhej nore kde bývala biela vlčica Warrin so šiestimi mláďatami. Vopchala do nory hlavu a pozdravila Warrin. Potom jej povedala nech mladé odnesie do liečiteľského úkrytu kde ich skontroluje. Povedala to preto lebo je omnoho ľahšie odniesť mladé ako ich postupne kontrolovať na studenom snehu. Valu sama zobrala dve mladé, ktoré boli o tri mesiace a dva týždne staršie ako Red. Už vedeli samy chodiť ale Valu ich aj tak radšej odprevadila. Za Warrin , bielou vlčicou šli ďalšie štyri mladé. Spolu s Valu došli do úkrytu dve šedé mláďatá- Flóra a Roni, ktoré Valu ihneď skontrolovala. Keď došla Warrin, Valu skontrolovala aj ostatné jej vĺčatá: Squara, Astru, Rry a Jeni. Jeni bola jediná z vrhu, ktorá mala bielu srsť tak ako jej matka. Ako ju Valu kontrolovala zistila že s jej očami nie je dačo v poriadku. Mala ich zahnisané. Valu preto požiadala Warrin nech odíde aj spolu s jej šedými vĺčatkami a Valu sa o ňu postará. Jeni bola hrozne vydesená, predsa nepoznala ešte Valu a ešte nikdy sa nevzdialila od matky. Keď Warrin odišla tak si to mierila rovno do nory kde zatiaľ bývala spolu s jej vĺčatkami. Ako išla nevšimla si Johra, ktorý akurát odchádzal od Moni a omylom do neho vrazila. 

"Prepáč." ospravedlnila sa Warrin a so sklopenou hlavou išla domov, no Johr ju nepustil a za chvost si ju pritiahol k sebe.

"To nevadí...to sú tvoje mladé?"

"A...áno. To je Squar, Astra, Rry, Roni a Flóra." povedala Warrin a postupne ukazovala na každé jedno vĺča. 

"Hmm...nemali by už ísť na výcvik?"

"Neviem, asi áno ale kto ich bude učiť?"

"Mohol by som ja, však som už učil predminulý rok."

"No áno a vedel by si im to nejako zariadiť, si predsa delta zatiaľ čo ja len tiéta. Môžeš povedať Shadow aby zorganizovala vymenovanie za učňov." navrhla Warrin a Johr len prikývol hlavou na znak súhlasu, potom sa rozlúčil a vydal sa k Vysokej skale. Vyskočil na prvý balvan, potom na druhý a nakoniec na tretí, z ktorého len preskočil na Vysokú skalu a mieril k jaskyni kde Shadow bývala. Chcel ísť za ňou no vstup mu do jaskyne mu zablokoval Winn. Vraj delta ako on nemá právo vstupovať do jaskyne. A tak Johr musel počkať pred ňou dokým Shadow nevíde. No čo uvidel ho veľmi prekvapilo. Z jaskyne vyšiel Ozi a za ním išla Shadow, ktorá potom pred vstupom do jaskyne ostala a rozlúčila sa s Ozim a aj Winnom, ktorého poslala aj s loveckou skupinou na lov. Potom nechala Johra nech k nej príde a on jej všetko vyrozprával. Shadow bola rada že šteniatka môžu byť už konečne učňami a tak prikázala nech Johr roznesie správu po celom tábore že v tú noc budú vĺčatá vymenované za učňov. Nol bol medzitým na love spolu so Saphire a Čilom. Boli na stopách jelenej čriedy keď tu Čil zacítil iný pach, pach predátora. Naznačil to ostatným a oni sa skryli spolu s Čilom za niekoľko kríkov. Uvideli tigra, ktorý sa pomaly plížil k jeleňom. Naraz vyskočil z úkrytu na jedného jeleňa ale ten stihol rýchlo uhnúť a utekal lesom preč. Tiger ho nasledoval a keď bol dostatočne blízko labou ho škriabol a jeleň spadol do snehu. Tiger ho potom len pridržal a zahryzol sa mu do krku. Okamžite mu zlomil väzy a pustil sa do jedla. Čilovi sa spúšťali sliny a bol by aj išiel po korisť keby ho Saphire nechytila za kožuch a nepritiahla k sebe. Nol potom vydal povel a oni odišli preč. Netrvalo dlho a zacítili iný pach- pach zdochliny. Saphire sa rozbehla priamo k zdroju vydávajúci ten pach. Začala jesť a zavyla na ostatných nech k nej pribehnú. Našla totiž zdochlinu uhynutej kobyli, nikto nevedel prečo uhynula ale domnievali sa že to bolo z hladu. Nasvedčovalo tomu aj vychudnuté telo a tak sa vlci museli uspokojiť s tým čo mali. Saphirino zavytie započuli aj Hun a jeho učni a tak sa vydali smerom k nej. Ihneď ako zacítili pach zdochliny rozbehli sa k nej aj spolu s Hunom. Obláčik ale vyletel aby mal dobrý pohľad na ostatných. Potom sa ako pierko pomaly a ladne dostal opäť na zem, rovno k zdochline a jedol čo mu hrdlo ráčilo. Všetci potom vyjedli zdochlinu tak že z nej ostali len kosti, z ktorých niektoré zobrali do tábora do zásob pretože kosti sa dajú jesť v tých najhorších podmienkach a vydržia dlho. Je dobré si robiť zásoby na zlé časy, najmä pre vlkov, ktorý sú odkázaný na bylinožravce a zdochliny. Kým došli do tábora začalo sa stmievať a oni sa v tme vracali domov. Všetci sa vracali spolu, teda až na učňov, ktorý sa cestou zabávali hramy ako sú naháňačky či menšie priateľské súperenie. Tor naháňal svojho priateľa Waya a ostatných pretože naháňal. Omegy ako je on sa radi zabávajú hrou. Bežal hustým ihličnatým lesom, ktorý sa rozprestieral všade okolo tábora. 

OSUDWhere stories live. Discover now