Vyhnanec

23 2 3
                                    

Mesiac krásne svietil na oblohe a vlci sa zvítavali pred Vysokou skalou. Teraz nestála na Vysokej skale Shadow ale jej otec. Šedý vlk, ktorý mal už veľa jaziev na svojom chlpatom kožušteku si sadol a čakal kým sa všetci ostatný upokoja a keď sa tak stalo začal svoju reč:

"Pozval som vás tu všetkých z jedného dôvodu, naši vlčí priatelia nám teraz priniesli zajatcov. Sú to dvaja vlci jeden hnedý zatiaľ čo druhý ryšavo-hnedý, budú to asi bratia. Jeden z nich je v jaskyni priviazaný zatiaľ čo druhý je v liečiteľskej jaskynke. Ozi ho tam lieči, pretože bol zranený. Nevieme odkiaľ je ani kto je ale nechcem nič riskovať takže milý vlci vysvetlite tým ktorý tu dnes niesu nebezpečenstvo a najhoršie by to bolo v tedy keby prichádzali z nepriateľskej svorky." dopovedal a zahľadel sa na vlkov, tí sa chvíľku dohadovali ale potom nechali priestor alfám. Kemži si tajne zavolal Shadow za Vysokú skalu tam jej porozprával čo sa mu stalo pred pár dňami. Ona mu najprv neverila ale potom musela uznať že na tom kus pravdy je. 

"Nebudú mi veriť, len si to tu zhorším."

"Nie, dokým som tu ja, a vieš že mňa len tak niekto ma nepremôže. Ha!"

"Áno vieš ale alfa svorky Razov, môžu zaútočiť kludne aj dnes večer."

"Už sa nejako ubránime a kludne to tam hore povedz veď oni uvidia. Ale počkať to nejde! Keď prezradíš čo vieš oni sa pripravia a potom... to už ani nechcem vedieť. Je to silná svorka takže treba mať aj dobrý plán. Ale že sa alfa vyberie zabiť Nola a Obláčika, to mu nedovolím."

"Shadow volajú ťa." dopovedal a Shadow sa šla postaviť na Vysokú skalu urobiť svoju prácu. Kemži sa len naspäť zaradil medzi Lon a Pora. Lon bola smutná a aj sa jej pustila jedna slzička a keď sa Kemži spýtal svojej sestry čo sa stalo ona len otočila hlavu na druhú stranu a tvárila sa že nepočuje. 

"Moja vina." potichu povedala tak aby ju nikto nepočul. 

"Čo si tak strašné spravila sestrička?" no ona neodpovedala a ďalej sa pozeral do zeme. Shadow prikázala betám nech prinesú zajatca. Keď došli k k jaskyni a chceli ho vziať on sa ani nebránil a poslušne šiel za nimi. Po ceste na Vysokú skalu uvidel Lon. Ona sa na neho pozerala so slzami v očiach a ľutovala čo urobila. Mohla som ho zachrániť tak že by som mu povedala čo s ním chystajú  a upozornila by som ho nech utečie ale a nie, kvôli mne teraz určite zomrie! Hovorila si v hlave a pozerala sa na na Xandua. Ten odvrátil zrak a pozeral sa na Shadow.

"Takže kto si a prečo si bol v našom teritóriu?" spýtala Shadow, ktorá ho držala na Vysokej skale. 

"Som Xandu, som vyhnanec zo svorky...veľmi ďalekej asi nepoznáte Fenir. A zo svojim bratom sme sa túlali po veľa teritóriach, a keď som uvidel že lovíte tak som vám chcel jednoducho pomôcť. Ja a môj brat chceme patriť do vašej svorky ale ak nám to nedovolíte tak nás pustite." všetci vlci sa začali smiať.

"Prečo by sme ťa mali pustiť aby si lovil na našom území? Oveľa jednoduchšie bude bás zabiť!" zakričal vlk z davu a znova sa smial. Aj Shadow sa trocha zasmiala ale len preto aby nebola jediná čo sa nesmeje.

"Prečo vás vyhnali?"

"Neviem asi preto lebo sme no viete...omegovia. Tí sú iba hračky pre ostatných vlkov a nás na zimu vyhnali vraj aby mali viac potravy pre seba."

"Takže vy chcete patriť do našej svorky a ste omegovia. Dobré ale mi máme tiež plno takže vás asi zabijeme." povedal vodca, ktorý sedel kus ďalej od Shadow na Vysokej skale pretože alfy na každom stretnutí sedia na Vysokej skale a rozprávajú. Xandu sa v ten moment neskutočne mykol a triasol so sebou a vykrikoval že on nechce umrieť.

OSUDWhere stories live. Discover now