V zajatí

28 4 0
                                    

 V ten deň už moc nedohnali. Keď sa všetci našli prišli na koniec jazera, vyhrabali si pelíšok do snehu a zaspali. Noc bola krásna, pretože nebola žiadna fujavica alebo búrka, bola vidieť krásna obloha na ktorej boli nádherné hviezdičky. Jedna krajšia ako druhá. Ráno, keď sa zobudili bola poriadna fujavica. Nedošla cez noc ale cez deň. Bola tak silná a hustá že nebolo vidieť ani na ňufák. Márne sa všetci hľadali, nešlo to, ale Nola niečo napadlo.

"Počúvajte všetci! Chyťte sa za chvosty a keď sa každý bude niekoho držať pôjdeme!" všetkým sa hneď uľavilo že niekto dostal nejaký nápad, a tak ako Nol povedal urobili. Chytili sa za chvostíky, boli ako husičky čo chodia za sebou.  Nol bol prvý a keď dali všetci znamenie že sa niekoho držia vykročil. Trvalo dlho kým prešli cez tú fujavicu, ale keď tak urobili, boli tak blízko svojho cieľa že by sa od šťastia prepadli. Shadow v tom zmizla, ako by sa pod zem prepadla. Sara a jej súrodenci započuli vitie vlkov. 

"Nie." bolo to čoho sa Nol obával. Vošli do pasce! Shadow ich zradila! Nebolo kam utiecť pretože ich obkľúčili. Veľkí vlci sa rozbehli k nim a zvalili ich na zem aby sa nemohli hýbať. Potom ich zviazali lanom. 

"Dobrá práca Shadow. Nemyslel som si že si tak dobrá." pochválil Shadow nejaký vlk.

"Shadow myslel som si že sme tím!" zakričal Nol. Shadow sa smutne pozrela na zem.

"Shadow, Shadow. Ona nie je tímová hráčka! To by si mal vedieť." povedal jeden z vlkov.

"Ja som to vedela." povedala Lon. A tak sa Lon, Sara a ich bratia dostali do novej svorky. Veľký vlci ich odviedli ku nejakej jaskyne a tam ich priviazali. Potom odišli, posledná išla Shadow. So slzami v očiach sa zahľadela na Nola a potom bez slova odišla. V jaskyni boli dlho a tak si čas krátili rozprávaním. No Nol sa nezúčastnil žiadnej debaty, stále musel myslieť na zradu. 

"Nemal si ju zachraňovať. Je to obyčajná zradkyňa. Mohli sme byť niekde v teple pri teplom prameni najedený ale ty sa musíš hnať za zradkyňou, ktorá bola pred tým zajatcom!" zakričal Kemži na Nola ale on len odvrátil zrak.

"Nebudem tu ďalej!" zakričala Sara a rozkusla lano. 

"Ja tu tiež nechcem byť!" zakričala Lon a začala kúsať do lana. Sara sa rozbehla za svojou sestrou a kúsala do lana.

"Nejde to." povedala Lon.

"Sara ak chceš oddísť tak rýchlo! Už sa vracajú!" skríkol Kemži.

"Bez vás nejdem!" zakričala Sara.

"Ale pôjdeš! Prosím kvôli mne. Nech sa aspoň jeden zo svorky zachráni!" povedala Lon a Sara ju objala. Preskočila cez medzeru, ktorá bola v jaskyni.Odišla práve v čas lebo do jaskyne prišli dvaja vlci. Chytili laná a odišli. Odniesli ich k alfám. Dvaja šedý vlci sedeli na sklale, z ktorej mali dobrý výhľad.

"Princezná povedala

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Princezná povedala..." začal jeden z vlkov ale alfa ho prerušil.

"Ja viem čo povedala a myslím že je ten nápad riskantný. Čo myslíš miláčik?" povedala vodčia samica a pozrela sa na Shadow.

"Mali by sme z nich urobiť lovcov tak ako ostatných. Niektorí z nich by sa mohli stať našimi dobrými lovcami."

"Ale je to rizikové, nepoznáme ich a navyše majú o dôvodu utiecť alebo nás zabiť!" protestoval jeden z lovcov čo držali učňov.

"Ty si tu alfa alebo ja!" zakričal na neho alfa samec.

"Vy." povedal ten lovec.

"Výborne, puste ich a urobte z nich pravých členov našej svorky." rozkázal vodca a všetci ho poslúchli.

"Daj na nich pozor." povedal princeznej Shadow jej otec. Tá sa rozbehla za svojim tímom, rozviazala ich a vybrala sa im to tu poukazovať. Ukázala im noru kde budú spať i miesto kde sa vždy stretávajú. Ich prehliadka trvala dlho ale dlhšie trvalo vysvetľovanie ako ich dostala zo zajatia. Všetci boli už veľmi hladný a tak si šli niečo nájsť na jedenie. No Shadow ich hneď zastavila, že vraj majú miesto kam každý kto niečo uloví donesie pre ostatných a tí potom sa najedia a neskôr oni niečo donesú. Každý si v kope našiel niečo pod zub. Kým jeden hrýzol soba tak ďalší dvaja kus srnky. Všetci mali naplnené  bruchá až po okraj a tak išli spať. Každému sa s plným žalúdkom spalo výborne až na Lon. Chúďa stále si spomínala na svoju sestru. Je v poriadku? Čo ak ju chytili tí lovci a zabili? Neustále ju ťažili otázky ale nakoniec sa aj ona poddala ríši snov.

OSUDWhere stories live. Discover now