Nebezpečné dobrodružstvo

33 4 0
                                    

V jeden deň  zvolal jeden starý vlk poradu ohľadom lovu. Bol to vážený vlk a málo kto sa postavil jeho názorom. Ba aj vodca niekedy pripustil že starec bol lepším vodcom než on. Bol to jeho otec a Shodowin dedko. To on ju tak naučil loviť a bojovať. "Určite sa raz stane dobrým vodcom." vravieval starec svojej vnučke. Schôdza bola uskutočnená kvôli malému počtu narodených mláďat koristi.

"Narodilo sa málo zajacov,sobou ba dokonca aj lumíkov. Mladý lovci a učni sa nebudú môcť načom učiť loviť keď tu nebude malej koristi!" začal schôdzu starý vlk. Jeho názor sa začal hneď preberať a vodc prehovoril:

"Sme tu kvôli tomu aby sa to riešilo, má niekto nejaký nápad alebo návrh čo by sme mali urobiť?"

"Predovšetkým," začala Shadow, "musíme prestať loviťxmalú zver ako sú lumíky či zajace. Dajme im čas kým ich bude zasa dosť  a zatiaľ budeme loviť niečo iné."

"Ale ako a na čom sa budú mladý učiť loviť?!"

"To je jednoduché, aj ja som sa ako malá učila loviť veľmi rýchlo a keď sa oni budú učiť tak ako ja, mohli by dosiahnuť aj rovnakých výsledkov." odpovedala  svojmu dedkovy pokojným hlasom Shadow. V okolí sa ihneď začalo dikutovať kto má lepší nápad a trvalo to dosť dlho. Shadow si očami premeriavala dav a s úsmevom na tvári hľadala svojich rovesníkov. Našla Nola, Kemžiho, Lon, Pora a Anyho ale nikde nevidela Suri a Hollyho. Hollyho, nezbdníka jedného, to stále tiahne za dobrodružstvom, ale nechcel ísť sám. Spýtal sa Anyho či pôjde s ním, ale Any dobre vedel že táto schôdza je dôležitá a tak mu odpovedal:

"Niesom malý Holly, týmto srandičkám už viac času venovať nebudem. Mám dôležitejšie robotu!" toto povedal Any svojmu najlepšiemu priateľovi ale Holly sa nevzdával. 'Musím sa predsa nejak od tejto nudnej udalosti dostať!' rokázal sám sebe v duchu a hľadal možnosti, a jednu našiel! Suri celá znudená ledva stála a znudene sa dívala niekam do prázdna. Holly ju hneď schitil a tiahol ju do lesa preč od tí vážnych vlkov. Keď boli dosť ďaleko Holly Suri vysvetlil čo urobil a tá ho radostne oblízala.

"Konečne niekto kto chápe pojem nudná schôdza

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Konečne niekto kto chápe pojem nudná schôdza." povedali obaja naraz a zasmiali sa. A tak sa začalo ich nezlomné puto v ten osudný deň. Spoločne behali lesom a smiali sa na rôznych veciach ako napríklad keď Holly spadol. Na tom sa smiali asi dve minúty. Les je cez jarné obdobie krásny, i keď sem tam je trocha snehu. Na týchto snehových ostrovčekoch zanechávali stopy Suri a Holly. Ladne preskakovali zvalené kmene stromov a kamene. Keď boli hladný ulovili si niečo a znova sa túlali. Trvalo dlho do noci kým pocítili prvé náznaky únavy a keď sa tak stalo boli príliž ďaleko na to aby sa vrátili a nezaspali. Preto si našli miestečko a vedľa seba si polahali. Spokojne zaspali ale nespali tak dlho akoby chceli. PRETOŽE ICH ZOBUDILA OBROVSKÁ PRÍŠERA!! Mala veľké mohutné telo za troch vlkov a aj viac, veľké biele zuby, mocné tlapy, ktorými by zabila aj troc medveďov jedným švihnutím. A na konci jej tela bol dlhýchvost na ktorom konci boli štetinky. No ten chvost nebol obyčajný ale bol ako keby rozsekaný a pramene. Keď niekoho táto šelma šlahla tímto chvostom mal také hlboké rany ako keby ho niekto zbičoval. Myslieť na niečo také naháňolo Hollymu hrôzu, a nebol sám. Keby ho tedy Suri nevytiahla z jeho predstáv skončil by v papuli tej príšery. Suri naňho skríkla a stiahla k sebe. To mu stačilo a vydalu sa na útek. Utekali ako vedeli ale zdalo sa že ich ten netvor doženie každú chvíľu. Dobehli na okraj roztápajúceho sa jazera. Nemohli ísť ďalej pretože ľad, ktorý sa práve roztápal by ich neuniesol a prepadli by sa doň a zamrzli. Hollyho v ten moment niečo napadlo. Musel urobiť dosť riskantnú vec aby zachránil život seba a svojej kamarátke. Stúpol si pred ňu a začal provokovať svojho prenasledovateľa. Poskakoval sem tam ako malé šteňa a štekal. Bolo vidieť že to tú príšeru vitáča a Holly to vedel a neustále v tom pokračoval.

"Ehm Holly, čo to robíš?" spýtalamsa Suri ale on jej neodpovedal a radšej posunul seba a svoju kamarátku bižšie k tej studenej vode. Príšera sa pripravila na skok a VYSKOČILA! Holly správne vystihol moment a schitil svoju kamošku za šiju a ťahal ju za sebou. Príšera bola taká ťažká že keď dopadla, preborila sa a spadla do studenej vody. Holly a Suri ďalej utekali k svojej svorke a ani sa nchceli obzrieť lebo si mysleli že príšera i stále prenasleduje. Tá sa ale už dávno vzdala svojho úlovku a po ľadovej a moc nechcenej kúpeli sa vybrala domov vysušiť sa a vyspať sa. Nabudúce si vyberie ľahší cieľ.

OSUDWhere stories live. Discover now