10

277 25 8
                                    

Zo ongemerkt mogelijk pakte ik een pijl. Dat ging makkelijk, maar wat ik nu moest doen, durfde ik echt niet.
Dit kon ik niet.
Schieten op dieren was anders dan mensen vermoorden. Ik kon hem niet vermoorden! Hoe moest ik dit aanpakken? Ik wilde geen moordenaar zijn.
Maar ik zag in dat dit mijn enige uitweg was. Ik zette mijn gedachten op nul. Toen gebeurde alles heel snel. Met een snelle beweging stak ik de pijl in zijn nek. Hij schreeuwde het uit maar liet mij los. Hidde kwam nu ook weer tevoorschijn. Hij had blauwe plekken, vooral in zijn gezicht. Er waren meer mannen dan één, en had hij de anderen dus aangepakt, uitgeschakeld. Weer schaamde ik me om mijn gedrag.
Hidde zou me niet verraden. Nooit.
Mijn ogen volgden de bewegingen van de dode man. Zijn hand greep naar zijn nek en hij zakte in elkaar. Zijn ogen draaiden weg en ik zag bloed. Veel bloed.

Nu drong het tot me door wat ik gedaan had. Met grote ogen staarde ik naar het lichaam. Ik had iemand vermoord.
'Ik ben een moordenaar...' fluisterde ik. Hidde rende naar me toe en omhelsde me stevig.
'Gelukkig, je bent veilig!' Ik zag iets wat ik niet verwacht had. Er stonden tranen in zijn ogen. Hij was bang en liet het merken. Hidde en ik verschilden nog niet zoveel van elkaar. Ik was nog te erg in shock om überhaupt te kunnen huilen en beantwoordde stijfjes zijn omhelzing. Ik staarde met grote ogen naar het lichaam voor me. Hidde liet me los en keek me aan. Op dat moment zakte ik in elkaar. Alles wat ik zag was zwart. Ik verdronk in een zwart gat en was opgesloten.
Ik kon niet meer weg.

'Rebekka! Rebekka, alsjeblieft!' hoorde ik. Ik kon de stem niet zo goed plaatsen. Ik wilde antwoord geven maar het lukte me niet. Ik werd meteen weer teruggetrokken door het zwarte gat.

Ik voelde dat er een kus op mijn voorhoofd gedrukt werd. 'Rebekka...' hoorde ik nogmaals. Ik vocht om niet weer teruggetrokken te worden. Langzaam aan kwam ik omhoog. En dit keer won ik het gevecht.

Het was me gelukt! Ik was weer boven. Ik opende langzaam mijn ogen en keek versuft om me heen. Allereerst zat ik licht, wat heel fel was na zoveel uren alleen maar zwart. Ik knipperde een aantal keren met mijn ogen om eraan te wennen.
Ik zag de bezorgde ogen van Hidde. Was dat om mij? De blauwe plek op zijn hoofd was wat veranderd van kleur, en ook minder groot. Ik was dus lang van de wereld geweest. Hidde had mijn hoofd tussen zijn handen. Ik lag op zijn schoot. Zijn handen waren warm. Hidde was altijd warm. We keken elkaar in de ogen aan. Hij lachte ongelovig.
'Je bent wakker!' riep hij opgelucht. Ik knikte, knipperde opnieuw een paar keer, nog steeds om aan het licht te wennen, terwijl ik met mijn gedachten ergens anders zat. 'Ik ben een moordenaar,' zei ik uiteindelijk, bijna fluisterend. Ik voelde me zo schuldig. Zo slecht. Ik zal dit altijd voor me blijven zien. In mijn slaap. En overdag. Hoe de man in elkaar zakte. Door mij. Al het bloed.
'Het was het enige wat je kon doen. Anders was jij nu dood,' antwoordde hij. Ergens had hij wel een punt.
'Maar dat maakt niet goed wat ik gedaan heb. Hoe slecht die man ook was, dit kan nooit meer goed gemaakt worden,' zei ik zachtjes. Ik was rechtop gaan zitten, tegen Hidde aan om niet weer weg te zakken. Hij haalde een verdwaalde pluk haar uit mijn gezicht.
'Jij bent meer waard dan hij.' Ik glimlachte zwakjes en keek hem in zijn ogen. Hij was zo lief. Zijn hoofd kwam dichter naar mij toe. Toen hij wat dichterbij mijn lippen kwam, bewoog hij zijn hoofd omhoog en gaf hij me heel voorzichtig een kus op mijn voorhoofd.
Veilig.
Maar toen kwamen zijn lippen langzaam dichterbij de mijne. Ik kon mezelf niet bewegen, alleen maar naar zijn lippen kijken. Tot ze de mijne aanraakten. Ik sloot mijn ogen, dit voelde zo goed, zo perfect.. Het enige probleem was de tweestrijd tussen mijn hersenen en mijn hart. Dit mocht ik van mezelf niet doen. Van mijn hersenen niet.
Maar mijn hart wilde het. En ooit zou het toch gebeurd zijn. Ik liet het toe en ik voelde vervolgens diep vanbinnen een beetje geluk.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Woohooo! Speciaal voor Valentijn een Valentijn-achtig stukje. Wat vinden jullie ervan?
En hebben jullie nog wilde valentijn plannen?

Ik niet. :')
*jankt in een hoekje*

En zo niet, met welke coole beroemdheid zou jij een valentijn date willen hebben?
Ik ben benieuwd!

Have fun today x

HauntedWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu