20.Kapitola

157 7 0
                                    

Stojím na okraji Avenger toweru. Vítr se opírá do mého těla. Je to příjemný pocit. Je tady nádherný výhled na New York. Za chvíli bude svítat. S prvními paprsky se probudí první lidé a život v New Yorku začne. Přemýšlím jaké by to bylo skočit. Chvíli bych padala a pak bych se rozplácla o zem. Už bych necítila žádnou bolest, ani lásku. Zbavila bych se všech problémů. Doprovázela by mě jen nekonečná prázdnota vesmíru. Ustoupím od okraje. To by bylo moc jednoduché. Nechci zemřít. Přišla bych i o všechny příjemné zážitky, které mě čekají. Sednu si, nohy přehodím přes okraj a dotknu se náramku na levé ruce. Vězení. Pro radioaktivitu. A pro mě. Vězní to mou skutečnou sílu, ale ne na dlouho. Vím, že finále se blíží a taky vím, že to pro mě nemusí skončit dobře. Všechno důležité jsem napsala do sešitu, dál mi zbývá jen pokračovat. Už ani nemůžu spát a nemyslím si, že v blízké době usnu, ale na tom teď nezáleží. Musím najít Jacka. Odložím sešit vedle sebe a vezmu si do ruky knihu se svými sny. Snad tam něco najdu. Prolistuju knihou a nenajdu nic co by mi pomohlo. Odhodím ji za sebe."Sakra!!"Nic nefunguje. Za Tomem jít nemůžu a ve snech nic není."Můžu si přisednout?"Ozve se za mnou. Otočím se za zvukem. Stojí tam Wanda a v ruce drží moji knihu."Jasně."Posadí se vedle mě. Podá mi knihu. Vezmu ji a položím ji na sešit."Mrzí mě, že jsem nestihla tvoji oslavu.""To nic. Stejně to za nic nestálo."Po chvíli mlčení znovu promluví Wanda."Najdeme ho.""Ne bez Tomovi pomoci."Povzdechnu si."Určitě existuje i jiný způsob.""Ale jaký?"Na to neodpoví."Dochází nám čas a jediné co můžu dělat, je čekat. Myslela jsem, že když je ze mě Avenger budu moct dělat to co je správné ať by to pro mě bylo jakkoliv nebezpečné. Asi jsem se spletla.""Chráníme se navzájem. A teď ochranu potřebuješ ty.""Spíš ji potřebuje Jack."Wandě zapípá mobil. Podívá se na něj."Musím jít."Jen kývnu hlavou a Wanda odejde.

Pohled Wandy:

Jdu chodbou vedle Pietra. Jsme v Shieldu a míříme do vězení. Vybrali nás, aby jsme to řekli Tomovi. Tváře mám mokré od slz. Pietro se ještě drží. Jako ostatní. Projdeme dveřmi do věznice. Jsou tu uvězněni různí zločinci. Tomova cela je až na konci. Minimum světla nas doprovází k vele. Natáhnu ruku k panelu, abych zprůhlednila stěnu u nás. Pietro mě zastaví."Jseš si jistá, že to zvládneš?"Kývnu hlavou a zmáčknu tlačítko. Tom se na nás překvapeně otočí."Čekal jsem někoho jiného. Víte, že místo, kde je Jack řeknu jen Terce?""Nepřišli jsme kvůli Jackovi. Něco se stalo."Řekne Pietro. Tom zvážní. Z oka mi unikne slza. Pietro mi položí ruku na rameno."Co se jí stalo?"Po krátké odmlce mu Pietro odpoví."Byla hodně vystresovaná z těch vizí a z toho jak jsi ji unesl.""Co se jí stalo?!!"Skoro vykřikne."Před pár hodinama skočila z Avenger toweru."Z očí mi uniknou další slzy. Pietro mě obejme kolem ramen. Dlouho už to nevydrží."Ne! To nemůže být pravda. Vy my lžete!!!!""Vypadáme na to?"Tom je úplně mimo."Ne, ne. To se nemělo stát."Posadí se a zakryje si obličej dlaněmi."Nechala vzkaz. Stojí v něm, že máme najít Jacka, už kvůli ní."Pietro vytáhne z kapsy papír a ukáže mu ho. Tom mlčí."Zabila se kvůli tobě!! Tak nám aspoň dovol udělat poslední věc, kterou po nás chtěla!"Vykřiknu, protože už nedokážu mlčet."Wando."Okřikne mě Pietro."Ne, má pravdu. Jack je 11 kilometrů od toho skladiště, kde jste nás našli. V jiném skladišti."S Pietrem se přestaneme tvářit potřebně a usmějeme se."Děkujeme."Tom je zmatený."Co?""Dost jsem pochybovala, že na to skočíš, ale za zkoušku to stálo."Ozve se za námi známí hlas. Otočím se za ním. Terka vystupuje z tmavého rohu."Vážně děkuju za informace, takhle jsem se vyhla tvému proslovu.Můžeme jít."Kývne na nás a vydáme se do hangáru, kde na nás čekají ostatní."Jak jste to mohli udělat?!Víš jak jste mě vyděsili? Terko!!"Ignoruje ho."Díky, že jste to udělali.""Neni za co. Byla to zábava."Řekne Pietro pobaveně."Předstírat moji smrt? Mám si to brát osobně?""Vždyť víš, jak to myslím.""Jo, vím."


Děkuji všem lidem, kteří tuhle knihu čtou. Na začátku jsem si nemyslela,  že bych se někdy mohla dostat k 1000 přečtení. Děkuji.

Genialita není vše!Where stories live. Discover now