12.Bölüm

295 227 68
                                    

Sana da Çepsiz Fuat'ı alırız zaten senin tek hayranın o? Hadi laf yapma ayakların çalışsın.....Gamze kapıdan çıkarken arkasından seslendim . Kim gelmiş? Biz geldik!!!!!

Gelen prenses yasemin'den başkası değildi tabiki. Ben gelecem unutmayın ki ikinizi de ben doğurdum. Üstelik sizi doğurmak için ne kadar acıya dayandım bir bilseniz? Eee sarı kafa nerde içerde Burak beyin eline pansuman yapıyor? Yapar yapar benim kızım bu işi de iyi yapar!

Eee topal karga haber vermedin hiç? Biraz öyle oldu. Ne yapıyor o katnem teyzen? Sen nerden biliyorsun? Kızım sen beni iyicene kötü anne belledin? Sensiz boğazımdan lokma geçmedi. Bak yalanım varsa şu pasta çarpsın . Ee lokmalar nasıl boğazında geçti. Sen onu anlat. Burak bey teyzeni ararken ben çoktan biliyordum. Orada olduğunu. kim söyledi o Burak mı? Tabi ki de hayır. Kız aferin bak bu konuda gözüme girdin. Çocuğu artık nasıl korkuttuysan; kendine sakladı. Bende teyzene sordum. Orada olup olmadığını. Babama dönerek"değil mi Celalim"? Öyle prensesim.

Tamam her neyse oturun ayakta kaldınız.
Onlar oturunca bende babamın yanına oturup elini tuttum. Baba gerçekten beni affettin mi? Tabi kızım bu çocuğun niyeti ciddi? Ciddi derken? Seninle evlenmek istiyor. Ne diyorsunuz ya yine? Bu çocuk seninle evlenmek istiyor. Kim söyledi? "Ben söyledim" Aylin dedi Burak? Şu tipe bak ? Birde ben söyledim demez mi? Ne evlenmesi ortaçağ mı ? Bana sormadan karar veriyorsunuz. Kızım bir dinle "senin iyiliğin için"? Anne ne iyiliğinden bahsediyorsunuz? Burada hiç tanımadığım bir adamla sırf zengindir diye evlenme mi istiyorsunuz? Hangi hakla siz bana böyle daranıyorsunuz? Ajitasyon yapma Burak seninle evlenmeyi kabul etmiş. Sana laf etmek düşmez. Allah allah ben bozuk mal mıyım? Beyefendi lütfetmiş? Kızım adın çıktı adın. Cümle aleme sevgilisi diye? Nasıl susturacağız milleti sana onun artığı derken ? Gözlerimi kapatıp derin derin nefes aldım. Annem babam endişeli bir şekilde neyin var havan nerede? Deyip kolumu sıvazladı. Dokunmayın iyiyim sadece sakinleşmeye çalışıyorum.

Gamze senin külüstür buralarda mı? Evet ne oldu? Buradan gitmek istiyorum. Annem illa bir maraza çıkartacaksın degil mi?. Ban mi maraza çıkarıyorum. Kızım gül gibi çocuk neyi eksik? Madem bu kadar eksiksiz o zaman sen evlen. Terbiyesiz deyip el kaldırdı. Ne oldu neden durdun bir kere ve son kere söylüyorum. Benim kimseyle evlenmek gibi bir niyetim yok. Haberiniz olsun. Ne demek evlenmem? Eşek gibi evlenirsin. Evlenemiyorum ya zorla mi bugüne bugün 22 yaşındayım. Gamze beni bırakabilir misin? Gamze yerinden kalkınca babam "Gamze otur yerine biraz yürüsün de beynine oksijen gitsin?" Tamam ya gelmeyin giderim ben bundan sonra hayatınızda yokum ona göre davranırsınız? Deyip kapıyı çektim.

Dışarıda sonbaharın bulutlu bir havası vardı? Yolu takip edip ilerledim. Buralarda orman hortlamış gibi görünüyordu? Balta girmemiş gibi ciğerlerime derin nefes çektim. Sahi olayın sıcaklığıyla birden atladım yola ama ayağım durumu sıkıntılıydı. Iki ayağımda erkek terliği varıdı? Çünkü hastaneden ayakkabısız kaçırmıştı. O ismi lazım olmayan dağ ayısı şimdi birde yağmur yağarsa çok fena olacaktım. Üstümde birşey yoktu? Elbiseyle dımdızlak kalırdım. Ha filmlerdeki gibi kimse peşimden gelmedi. Çünkü ben cezalıydım.

En iyisi orman içine dalmaktı. Ormanda yürüyüp izini belli etmemekti? O yüzden bende yol kenarındaki bir patikaya saptım. İyi yaptım bilmiyorum ama pişman mıydım? Hayır ama tabiki sonra pişman olmadım desem yalan olur. Sonra üç nasihattaki nasihatlerden biri aklıma geldi. "Yolunu izini bilmediğin yere gitme" Bir saat mesafede bir klübe vardı? Ama bu ayakla ben ancak üç saatte zor vardım.
Kulübeye yaklaşınca "merhaba"0 diye seslendim. Bir bayan iki erkek sanki birşeylerin pazarlığını yapıyordu? Onlarda şaşırarak selam verdi? Ne oldu hanımefendi yolunuzu kaybettiniz? Evet dedim. Baktım insanlar maksadı mı anlamıyor ? Yok o anlamda değil ? Siz burda ne yapıyorsunuz ? Bu hanım efendi yazarmıs buraya kulübeye bakmak için getirdik. Öyle mi ? Başıyla onaylayınca bende"hayırlı olsun" dedim. Ama anlaşamadık ki burası merkeze çok uzak gibi?

Yanık Ünitesi  #wattys 2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin