9.Bölüm

309 237 79
                                    

Yokmuş kızım yani eve gitmemiş!!!!

  Bul hemen. Kızımı Allah'ın cezası her şey senin yüzünden oldu. Kızımı evinden barkından ettin? Aylin Aylin'im yok mu ? Yok Celal kızımız yok şimdi namuslu yaşa o Allah'ın cezası mahallende kızım yoksa bende yokum. Bende yokum baba dedi Asel . Hayır bugün hasta halde bırakıp çekimlere gelmeseler inacaktım bu tiyatroya . Ama lanet olsun ki biliyordum ki kimsesizdi. Eğer ağlaşmanız bittiyse Aylinnerede olabilir? Şey bilmiyorum belki iş yerine gitmiştir? Tamam ben oraya gidiyorum. Bende geliyorum. Anneanne bir kızına dahi sahip çıkamıyorsun? Sana iyi evlat yetiştirmeyi öğretememişim. Anne sen beni büyütmedin ki anneannem büyütmeye çalıştı. Şimdi susarsan kızımı bulmak istiyorum. Anne ağzına fermuar çekti?  Asel anne sen burada bekle ben giderim. Tamam bulun kızımı Burak bey? Elimizden geleni yapacağız? Merak etmeyin deyip evden çıkıp arabaya gittim.

  Asel'den 

Kapıya vardığımda ablamla bu kadar ilgilenmen gözlerimi yaşarttı. Sizinde bu kadar ilgisiz olmanız benim gözlerimi yaşarttı? Ne yapsaydık kocaman kızın başında mı bekleseydik? Evet tam olarak bunu yapmalıydınız? Ne değişecekti? Unuttun galiba sayenizde işsiz güçsüz kaldık? Bizim sayemizde değil. Ablan bilmese de sen magazinci riskinin farkındaydın? Hiç bir şey haberi olmayan saf köylü kızı ayakları çekme inanmam. Zira hayatım sinema yemiyorum.

  Sen ne biliyorsun ki geldin baktın ve kendince not mu verdin? Sen bir balon alabilmek için sabahtan akşama çöpleri karıştırdın mı? Cevap veriyorum hayır? Çocukların aç yatmasın diye egzamalı ellerle milletin pisliğini mi temizledin? Yoksa çocuklarım astım ilacını almak için hamallık mı yaptın hayır? O yüzden bilmeden maval okuma tamam mı? Sustum.

   Uzun bir süre sesizlik oldu? Arabanın durmasıyla kendime geldim. Ablamın pasta dükkanına gelmiştik. Arabadan inip pastahaneye gittik? İçeride pek kimse yoktu. Ooo hoş geldiniz Asel hanım. Sizin yolunuz buraya düşer miydi? Burak'ı görünce " bu şerefsizin burada ne işi var? Dur dur bey amca ablam ortalarda yok. Burak bey yardım ediyor. Bunalttınız kızı hırslarınızla? Sende cimriliğinle bunalttın biz bir şey diyor muyuz? Nerede ablamın üç aylık haftalığı.

  Neyse ikinizde sakin olun şimdi konumuz para değil Aylin. Burada değil . İki gündür hiç uğramadı. Avukatı sizin kızınızdı galiba onun yanında kalıyor olabilir mi ? Hayır sanmıyorum. Çünkü kızım şehir dışında olacaktı. Tamam size kolay gelsin bir haber alırsanız. Bize bu numaradan ulaşırsanız sevinirim.

    Pastaneden çıktım . Şimdi ne yapacağız? Bilmiyorum başka yakın bir arkadaşı var mı? Var ama pek kimsede kalmayı sevmez. Zaten üç vardiya çalışıyordu. Başka kime gidebilir akrabanız var mı? Var ama burada pek kimsemiz var. Aslında Zeynep teyzem ama onunla da üç dört yıldır görüşmüyoruz. O yüzden oraya gitmesi için nerede yaşadıklarını bilmesi lazım. Peki onları nasıl buluruz? Bilmiyorum yani ablam nerede belki kaybolmak istedi. Polise gidelim. Üzerinde 24 saat geçmeden reşit birine kayıp ilanı veremeyiz. O zaman ben bir annemi arayayım . İyi olur. Bende polis bir arkadaştan yardım isteyeyim. Tamam deyip ikimizde telefona sarıldık. Anne ablam eve geldi mi? Tamam tamam bağırma görürsem ona söylerim. Bacaklarını kıracağını mı?

   Burak beyde polis arkadaşıyla görüştükten sonra bana döndü. Hadi seni eve bırakayım. Tamam deyip arabaya binip anneannemin evine bıraktı. Tam arabadan ineceğim zaman. İkimiz aynı anda bir şey söylemek için ağzımızı açtık. Sen söyle dedi bana hayır sen söyle. Ben özür dilerim söylediklerim yanlıştı. Bende özür dilerim galiba üzerine fazla gittim. İyi geceler. Ablandan haber alırsan saat kaç olursa olsun haber ver. Olur veririm. Deyip arabadan indim.

Yanık Ünitesi  #wattys 2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin