HAYATIM BİR OYUNDAN İBARET!?

1.6K 57 1
                                    

İyi okumalar;

Amcam bana şok olmuş bir vaziyette bakıyordu. Biliyorum pat diye söylemem lazımdı. Ama elimden bişey gelmiyor. Babam ile annemin mirasından kardeşimin de faydalanması lazım. Ben ailem ile yaşayıp büyüdüm. Ama Meyra üvey bir annenin üvey bir evladı olarak yaşadı. Ona bütün imkanlarımı vermeye hazırım. İlerde bana nolucağını bilmiyorum. Eğer bana bişey olursa yavrumu emanet edecek tek kişi Meyra idi. Doğumun zor olacağını söylüyorlar. Ama ben yavrumu nolursa olsun doğuracaktim. Amcam bana şaşkın şaşkın bakıyordu.

"Kızım emin misin?"

Dayıma sımsıcak gülüşümü yaptım.

"Fazlasıyla eminim amca. Meyra benim öz ve öz kardeşim ona vermicemde kime vereceğim amca."

"Haklısın kızım."

"Amca bu holding hisseleri falan yine senin tarafında kalacak halam bizim üzerimizde olduğunu duyarsa Meyra 'yi kandırır. Bana yaptığı gibi lütfen bunu kimsenin  bilmesini istemiyorum."

"Sen nasıl istersen kızım. O zaman ben avukatı arayayım. O gelince sende ki mal mülk arsa ne varsa yarısını bölüşuruz."

"Amca biliyorum yanlış olcak ama sana vasiyetim olsun. Bana eğer bir gün bişey olursa bütün herşeyimi Meyra ve yavrum arasında paylaş. Çünkü Fırat ' a devret dersem Fırat bunu asla kabul etmez."

"Defne kızım o nasıl söz öyle senden bidaha böyle şeyler duymak istemiyorum. Yavrunu sen ve Fırat birlikte büyüteceksin."

"Ne zaman ne olacağımız belli değil ki amca."

Doğrular bazen insanın canını yakabiliyordu. Ben ölürsem o doğumda Fırat kızımı istemeyebilir. Ve bensiz yaşayamayacağını düşünüp gider mi diye düşünüp duruyorum. Amcam başıyla onaylayıp biraz sohbet ettik. Avukat gelince gerekli dosyaları benim ve amcamın imzalamasını söyledi.

"Amca Meriç ve yengem bunu bilmesin lütfen. Herkesin arkasından çeviriyor gibi gözükebilir ama lütfen zamanı gelince açıklarız."

"Bu senle aramızda küçük bir sır olarak kalacak kızım."

Amcamı başımla onaylayıp ayağa kalktım. Eve gitmeliydim. Meyra şimdi beni deli gibi merak ediyordur.

"Amca herşey için çok teşekkür ederim ama benim gitmem lazım."

"Tamam kızım istersen ben seni bırakayım."

"Gerek yok amca ben taksi ile giderim. Herkese selam söyle."

Amcama sıkıca sarılıp odadan çıktım. Bu işte burda biter. Derin bir nefes alıp holdingden çıktım. Holding 'in önünden geçen taksiye binip evin adresini verdim. Tabi bazı yerleri karıştırmış olabilirim. Buda benim bir salaklığım ama neyse. Zamanla evimin yolunu su gibi ezberleyecektim. Bunu aklıma kısa bir not edip yoldan geçen arabalara baktım. Saat baya geç olmuştu. İnsanlar işten çıkmış evlerine gidiyordu. Elimi karnıma koyup bebeğimi hissetmeye çalıştım.

BENİM PSİKOPAT MAFYAM(DÜZENLENİYOR) Where stories live. Discover now