*7* Прозрение

248 71 12
                                    

*You shall find that pretty rose vines are
just as lovely when they wrap tight around
your limbs and shatter your bones*

Аз и другите деца от випуска ми сме събрани в двора на Академия Лукреция, загрявайки за каквото може да се предполага първия си урок по самоотбрана

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Аз и другите деца от випуска ми сме събрани в двора на Академия Лукреция, загрявайки за каквото може да се предполага първия си урок по самоотбрана. Групата ни е разделена на две - децата, които са новобранци по предмета като мен и останалите, които са минали някакъв вид обучение преди, усвоявайки нови техники и схватки с друг учител. Нашият преподавател - германец с очи като малки бадеми, ни показва начин, по който да събудим тялото си и да го приготвим за часовете труд, които ни предстоят. 

Върховете на сивите ми маратонки се мокрят от ранната роса, и навеждайки се, за да се разтегна улавям спокойния освежаващ мирис на утринта. Поемам си въздух, когато учителят се спира близо до моята редица и спуска погледа си по нас. Когато очите му попадат върху моите, той ги свива и намръщва. Нещо ме навява на мисълта, че знае коя съм или по-скоро чия сестра съм. В отговор лицето ми се свива в злокобна гримаса, а веждите ми се наострят и устните раздърпват в грозна кръвнишка усмивка. 

Господин Дрезнер застава срещу следващата редица и слага ръце зад гърба си и силните му бицепси, облечени в шушляково яке се затягат, а прошарената му коса заблестява и прозира на фона на слънцето. 

- Достатъчно с разгряването, сега ще тичате обиколки около академията. - заповядва възрастният мъж, поглеждайки стария си часовник с кожена каишка.

- Колко пъти? - надига глас момиче от моята редица.

Спомням си случката с момчето, което зададе въпрос в коридора и шамара от охраната. Напрягам тялото си в права арка от съвършенство и сила, приготвяйки се за подобна реакция от господин Дрезнер. Точно като очакваното той завърта главата си към нас с все така безразличните си, студени очи и сякаш ходейки по лед се задвижва в наша посока. Момичето си поема рязко дъх. Високата му фигура се извисява заплашително над мен, когато бързо се промушва измежду двете ни и съученичката ми отзад бива прикована от острия му поглед и строгост излъчваща се на вълни от него.

ENSLAVED by secretsWhere stories live. Discover now