29. Operațiunea: REVELION

3.9K 211 166
                                    

An nou fericit!!
Și mulțumesc că m-ați scos din impas.
Acesta este cel mai lung capitol din istoria cărții, scuzați eventualele greșeli! Lectură plăcută xx

HAYLEY'S POV

Am trecut prin cinci zile teribile de singurătate şi tristețe, cred că mai am puțin şi cad în depresie, jur. Şi asta datorită lui Harry care este supărat pe mine pentru că am încercat să fug şi, pe deasupra, am mai dat şi de tipul ăla care mi-a propus acel nenorocit de schimb. Efectiv Harry mi-a luat cheia de la cameră şi m-a ținut închisă aici atâtea zile. Îmi deschide uşa ca să-mi aducă mâncare şi doar dacă am nevoie la baie, urmând să mă aştepte să şi ies, ca să mă încuie înapoi în dormitor. La început voia să stau în camera lui, dar asta ar fi însemnat o apropiere prea mare între noi aşa că l-am determinat să mă lase în camera mea. Adulților probabil le-a spus pur şi simplu că nu mă simt bine. Şi chiar nu mă simt bine, fiind atâtea pe capul meu. Logodna dintre ăia doi, informațiile despre actele de custodie şi schimbul pentru numele persoanei care mi-a omorât tatăl... Au venit toate deodată şi am fost dată peste cap. Totuşi asta e ultima zi în care le fac jocul lui Harry şi lui Francisco, nu pot să stau la nesfârşit aici. Nu am idee unde se află CD-ul, iar codul nu este la mine oricum, și până nu aflu la ce folosesc amândouă nu dau nimic la nimeni.

La noapte mă voi întâlni cu intermediarul cu care fac schimbul. Împreună cu Randy, am numit această treabă "Operațiunea: REVELIONUL" şi nu prea mai am răbdare. Am conceput un plan simplu şi previzibil: în loc să-i dau elementele adevărate, voi pune un CD oarecare zgâriat și un cod scris la nimereală. Le voi pune într-un plic de carton și voi face schimbul fără rețineri, având grijă să părăsesc locația cât mai repede cu putință. Plecarea mea depinde și de venirea lui Randy cu mașina mea. Abia aștept să-mi văd Mustangul!

Singurul inconvenient ar fi Harry, pe care sper să-l pierd în mulțime. Mă rog să nu se țină scai după mine.

Deschid laptopul şi intru pe site-ul şcolii pentru a calcula câte ore am în comun cu prietenii mei. În fiecare semestru se schimbă orarul, iar mulți elevi se transferă pe alte specializări sau își schimbă opționalele, printre care şi eu.

Rahat.

Cu Maddy am în comun doar şapte materii din cincisprezece, când înainte aveam zece.
Cu Randy pare că am la fel ca până acum, adică nouă materii, deci e bine.
Cu Francisco nu mai am nimic pentru că idiotul rămâne în San Diego, iar eu chiar nu pot să-l oblig să se întoarcă dacă asta e ceea ce îşi doreşte.

Decid să mă uit şi la cei cinci, ca să mă pregătesc sufleteşte în caz de unul dintre ei are mai multe materii comune decât prietenii mei.

Liam are în comun cu mine cinci materii. În schimb, are destul de multe în comun cu Maddy. Ăsta clar e destinul!
Cu Niall şi cu Zayn am în comun nouă materii, iar cu Louis unsprezece. E ok deocamdată.
Cu Harry am... CE? Avem doisprezece materii comune din cincisprezece?! O să mor. Cum dracu'? Semestrul trecut aveam opt materii parcă. Oh, la naiba, eu sunt de vină că m-am mutat la cursul de spaniolă! Retrag tot ce am zis despre destin. E oribil! Închid laptopul şi mă întind cu mâinile sub cap. Vom face împreună până şi ora de sport şi ora de muzică, la dracu'! Oare e prea târziu să mă transfer la loc? Dar nu pot face asta, am nevoie de cursurile astea...

***

- Nu! Nu vreau să fiu atinsă de ea cu niciun deget! spun nervoasă, arătând spre stilista Leonorei.

Harry şi Anne mă privesc întrebători.

- Du-te mamă, o voi convinge eu, zice cârlionțatul focusându-şi privirea pe mine.

Midnight Danger Där berättelser lever. Upptäck nu