9. Four leaf clover

3.5K 148 39
                                    

HAYLEY'S POV

Mă trezesc din cauza unui țipăt ascuțit, zărindu-le pe Sierra şi Helena printre genele abia despărțite.

- De ce nu ești mai atentă? spune Sierra către cealaltă.

Helena se smiorcăie, verificându-şi mâna dreaptă. O cercetez ca mai apoi să aflu motivul suferinței: i s-a rupt o unghie. Îmi dau ochii peste cap şi mă ridic încet, căutând-o pe Maddy cu privirea. Aud duşul, deci este la baie. Este ora opt dimineața şi îmi vine să plâng la cât de devreme m-am trezit. De fapt, am fost trezită.

- Sprâncene stufoase a făcut ochi! exclamă Helena, amuzată.

Îi arăt degetul din mijloc şi îi arunc privirea mea de nu-îmi-pasă-că-exişti. Maddy iese şi mă salută de dimineață. Îi răspund, după care mă duc pe balcon pentru a vedea cum e afară. Cald. Mă întorc, luându-mi în mână un tricou vişiniu şi skinny jeans negri, alături de lenjerie şi adidași, după care intru la duş. Când sunt gata, cobor cu prietena mea la parter, unde-i sala de mese şi mă aşez lângă Randy. Felix e cu prietenii lui şi îl observ cum îmi face cu mâna. Un ospătar ne aduce omletă. Studiind restul sălii, îl văd doar pe Zayn din cei cinci, la masă cu tipa cu care se ținea ieri de mână.

- Astăzi vom vizita minunatul muzeu de chihlimbar. La ora zece să fiți în parcare, ne anunță profu' de mate, domnul Gerard.

- Muzeul de chihlimbar? Serios? Randy îşi dă ochii peste cap.

- Sunt doar niște pietre cretine, o pierdere de timp! spun, trecându-mi mâna prin păr pentru a-l aşeza.

- Prefer să văd cum creşte iarba, completează bruneta.

Terminăm repede de mâncat şi urcăm la noi în cameră să pierdem timpul. Ies cu Randy pe balcon să fumăm o țigară în timp ce Maddy îşi face rucsacul.

- Deci ce vrei să facem cu ăia? mă întreabă brunetul, trăgând fumul.

- N-am nicio idee încă, dar sper să îmi vină până la sfârșitul zilei, ridic din umeri.

- L-am văzut pe Harry aseară.

- Unde? întreb.

- Pe coridor la etajul doi, Helena era rezemată de perete, iar el peste ea, s-au sărutat mult după care au intrat în debara. Am trecut pe lângă şi Helena scotea sunete de ziceai că e o pisică în călduri! pufnește în râs la ultima parte, iar eu la fel.

- Pe la ce oră?

- Aproape de miezul nopții.

- O, deci e după ce am vorbit eu cu el..., concluzionez.

- Poate o putem folosi pe Helena împotriva lui? zice, luminând aleea întunecată a ideilor din mintea mea.

- Prind un moment când sunt ei singuri, lipesc pistolul de tâmpla Helenei, iar el o să fie atât de disperat încât-

- Mai întâi să aflăm dacă ține la ea, altfel e zadarnic, mă întrerupe.

- Ai dreptate.

Terminăm țigările şi le stingem de balustradă, după care intrăm. Mai avem zece minute până plecăm. Îmi arunc ghiozdanul pe umăr şi părăsesc camera împreună cu cei doi. În parcare e toată lumea. Directorul face prezența şi ne urcăm în autocar, eu stând lângă Maddy. Cei cinci sunt acum toți, stând pe jumătate adormiți pe locurile din spate, făcându-mă să mă gândesc la cat de somn mi-e, având în vedere şi modul în care am fost trezită. Aş fi preferat alarma. Îmi bag căştile în urechi şi mă rezem de brunetă, care face la fel la rândul ei. Măsor timpul pe melodii şi constat atunci când ajungem că am făcut jumătate de oră. Ne dăm jos, aşteptând ca profesorii să vorbească cu ghidul. Observ că lângă muzeu este şi un parc destul de mare.

Midnight Danger Where stories live. Discover now