12. Pauză

3K 150 11
                                    

HAYLEY'S POV

Îmi scot o pereche de blugi gri şi un tricou albastru închis după care închid dulapul şi mă îmbrac, încălțându-mă apoi cu adidaşii mei. Îmi pun geaca şi cu o ultimă privire aruncată cerului înnorat ce se observă pe geam, îmi trântesc rucsacul pe umăr şi ies din cameră. Am dormit mai mult de cât trebuia şi am ratat deja primele două ore...

Coborând scările, am grijă să verific dacă este vreo urmă de Francisco, mama sau chiar Richard, dar e liber. Merg în garaj şi intru în maşina mea. O scot şi iau drumul spre liceu pentru că, ura, este luni. O zi de luni al dracului de urâtă. Nu i-am mai văzut pe băieți de la faza de sâmbătă, iar ieri am stat încuiată în cameră. Nu am vrut să vorbesc cu Francisco, mama sau oricine altcineva, doar am stat şi am meditat asupra situației. Am vrut singurătate şi ar fi fost minunat dacă aş fi putut avea parte de ea şi azi, dar nu le primim pe toate.

Ajung în scurt timp în parcarea liceului, care e plină de maşini. Parchez şi mă îndrept spre intrarea clădirii. Când păşesc, sunt surprinsă să văd holurile pustii şi îmi duc privirea imediat la ceasul de pe încheietură ca să observ că am mai întârziat 10 minute. Acum am geografie cu profa' aia rea de care într-un mod ironic, îmi place. Dacă stau să mă gândesc, ora asta o fac cu Randy, Zayn, Niall, Harry şi cele două cățele. Îmi iau manualul din dulap şi am mare noroc că sala este pe același coridor. Intru atrăgând atenția tuturor.

- Domnișoară Wild, te-ai gândit să ne încânți cu prezența? spune profa' folosind tonul ei ironic.

- Sunt aici acum.

- Ar fi fost excelent dacă ai fi fost aici înaintea mea. Dacă tot ai întârziat, spune-mi, care e cel mai lung fluviu al Europei?

- Volga.

- De unde izvorăște şi cât are cursul?

- Izvorăște din Rusia, Podişul Valdai. Se întinde pe 3.690 kilometri, spun, totul fiind corect.

Profa' oftează învinsă şi îmi face semn să trec în bancă, ceea ce şi fac, ocupându-mi locul din spate, la fereastră. Lângă mine e Niall. Randy mă salută, el fiind la perete. Harry e în fața blondului şi mă privește încruntat. Îmi mut privirea asupra manualului pe care îl vandalizez cu desene abstracte. Pe la jumătatea orei mă lovește un bilet în cap. Mă uit confuză spre Niall, găsindu-l cu un zâmbet pe față. Despăturesc biletul şi citesc.

"Te sfătuiesc să nu rămâi singură cu Harry."

Îmi dau ușor ochii peste cap şi mototolesc foaia, aruncând-o pe jos. Ora se termină şi ies repede din sală cu Randy. Ne îndreptăm mai întâi spre dulapul meu ca să las manualul, apoi coborâm la etajul unu. Sunt surprinsă să o găsesc pe Maddy la dulapul ei alături de Liam. Cei doi nu ne observă până când ajungem în dreptul lor şi Randy îşi curăță gâtul.

- O... hei gaşcă! spune bruneta cu un zâmbet vinovat. Ce faceți?

- Ce faci tu?! se răsteşte Randy, vizibil supărat.

- Eu plec. Ne vedem, expiră Liam plictisit, după care merge afară.

- Tot cu el umbli după atâtea? îi cere brunetul socoteală.

Îmi dau seama că va urma o ceartă, de care n-am chef, aşa că mă îndrept spre cantină.

Când să dau colțul coridorului, îmi sună telefonul. Îl scot din buzunar şi privesc ecranul.

Număr privat.

HARRY'S POV

După spusele lui Liam, Hayley e pe cale să intre pe uşa cantinei. Abia aştept să se întâmple pentru că a fi umilit în public e pedeapsa perfectă.

Midnight Danger Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt