Bölüm-33

1.6K 63 6
                                    

"Yeter be anacım formumu bozuyorsun" bu Can'ın kaçıncı serzenişiydi bilmiyorum ama gülmekten karnımıza giren kramplar bizi yerlere yatırıyordu.Hakan,Havin,Selim,Melek,Doğuş,Oğuz,ben ve Zenan annelerle beraber hepimiz Canların konağındayız.Can hastaneden çıkalı bir hafta oldu ve annesi sayesinde kendini çabucak toparladı.Şimdi de zorla kemik suyundan yaptığı çorbayı içirmeye çalışıyor.Yine her zaman olduğu gibi Can'da içmemek için reddediyor.
"Hele eşek sıpasına da bakın.Ne forumuymuş o iç dedim içeceksin" Havva anne inatla kaşığı Can'ın ağzına uzatınca Can kıyamadı annesine.
"Ee hadi bakalım gençler,hasta ziyaretinin kısası makbuldür" Recep amcayla merdivenleri inen Doğan babanın tekmiliyle hepimiz ayaklandık.
"Haklısın baba,zaten yarın yine geliriz" Oğuz hırkamı uzatırken onayladı babasını.
"Haydi yarın görüşürüz iyi akşamlar" Doğuş'a kafamı sallayıp Melek'e döndüm.
"Yarın okula gitmiyorum.Bize gelsene sohbet ederiz"
"Çok güzel olur,sıkılıyorum bende evde"
"Ben kimim ki zaten hep dışlayın zaten beni.Hayır bir şey de yapmadım size,istenmeyen çocuk gibi almıyorsunuz aranıza beni" Melek'e cevap vermeden kafamı iki yana salladım bıkkınca.Alıştık artık onun bu hallerine,sabrediyoruz altı buçuk,yedi ay kaldı.
"Haviiiiiiiin" Melek'in şirin sesiyle ona döndüm.
"Aşk olsun kuzum sende gel yarın bize.Davete ne gerek var.Geliyorum de gel seni ekecek değiliz ya." Havin eteklerini iki yanından çekiştirip burun kıvırdı.
"Peki tatlım Selim sabah şirkete geçerken bırakır beni.Dokuz gibi gelirim" Melek Havin'i kucaklayıp karnını sevdi.Bebeğini kaybetmiş bir annenin karşısında hamile olmaktan çekiniyorum çoğu zaman.Melek de bunu anlıyor sanırım ki Havin ve beni hep bir rahatlatma çabasında.Vedalaşmamız bittiğinde herkes arabalarına geçti.
"Bursa'daki kızlar ne alemde Miray kızım" Doğan babanın sorusuyla bakışlarımı camdan alıp öne doğru eğildim.
"Kaymakam beyin aracılığıyla kadın sığınma evinde görevli olan bir abla kızlarla beraber kalıyor.Onunla gün içinde birkaç kez irtibata geçiyoruz.Şimdiye kadar olumsuz bir durum olmadı.Kızlar çok mutlu sadece dışarıda rahatça dolaşamamak onları sıkıyor bahçeyle idare etmeye çalışıyorlar." Doğan baba sıkıntıyla soludu.
" İnşaallah doğru yapıyoruz kızım.Kızları buradan kurtaralım dedik orada hapis gibi yaşamaları içime sinmiyor" Oğuzla dikiz aynasında kesiştiğimizde kaşlarımla işareti verdim.
"Aslında baba biz burada imam hatipleri yaptık yapmasına da birkaç tanesini anadolu ya da fen lisesi haline getirsek daha faydalı olur diye düşünüyoruz biz"
"Bursadaki kızların çoğu on beş,on altı yaşlarında.Onları açıköğretime alsak diyoruz.Çünkü onların temeli yok,liselere de dağıtamayız zaten imkansız gibi bir şey.Ama onları sistemden açıköğretime alsak ve yurda özel ders öğretmenleri tutup üniversite hazırlık dersleri mi verseler." Zenan anne bacağımın üstündeki elimi avucunun içine aldı.Elini sıkıp diğer elimi üstüne koydum.
"Evlatlar,ben bunları bir düşüneyim size fikirlerimi beyan edeceğim" ikimizde onaylayıcı mırıltılar çıkardık.Büyük ihtimalle de olumlu dönecek bize.Konağın önüne geldiğimizde iyice mayışmış halde zor açılan gözlerimi zorlayarak indim arabadan.Penguen adımlarımla ilerlerken belime dolanan kolla yanıma döndüm.
"Çok yakışıklısın ağam" fısıltımla Oğuz sinirle baktı.
"Bana.ağam.deme.dedim."doğru ya Oğuz ağam dememi istemiyordu.
"Unutmuşum pardon"
"Hayırlı geceler" Zenan annenin sesiyle ona döndüm.
"Size de"
"Fikirlerimiz babamın kafasına yattı" Oğuz'a otuz iki diş sırıttım.
"Tabi olooom bizden çıktı o fikirler." odaya girdiğimizde resmen yatağa attım kendimi.
"Yavaaaş hamilesin sen güzelim" Oğuz'a burun kıvırıp yastığıma sarıldım.
"Miray kalk üstünü değiştir" Oğuz'u duymamazlıktan geldim.
"Uyumadığını biliyorum Miray,kalk ve değiştir üstünü" bu adam niye böyle.Hayır yani ne gerek değiştirmeye o da kıyafet bu da.Pijama sevmiyorum belki ben.
"Yoncam bıraktım pijamalarını ben duşa gireceğim geldiğimde değiştirmiş ol.Yoksa ben değiştireceğim uyusan bile" bir iki saniye sonra gelen kapı sesiyle Oğuz'un ikazları da son buldu.Bir girdaba çekilirken hala kendime telkin veriyorum.Kalk Miray üstünü değiştir yoksa Oğuz gelip iki saat dırdırla beraber değiştirecek.

Mardin'deki ÖğretmenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin