15.Bölüm: Tezer Beni Seviyor ( Bölüm Düzenlendi )

10.2K 745 46
                                    

Merhaba canlarım, yeni bölüm geldi umarım severek okursunuz. Oy ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

BÖLÜM ŞARKISI:
Müzeyyen SENAR: Dalgalandım da duruldum

~~~~~~~~~~~

Mavi, Tezer'in sorusuyla afallamıştı. Ne demek istiyordu? Neyi ima ediyordu?

Mavi'nin aklı karma karışık olmuştu. Ne düşüneceğini ne cevap vereceğini bilmiyordu.

" Mavi, soruma halâ bir cevap vermedin bekliyorum. "

Tezer'in kararlı sesi bu sorudan kaçamayacağının işaretiydi. Koltukta biraz daha dikleşip tüm düşüncelerini açıkça Tezer'e söyleme kararına vardı. Başka türlü bu durumdan kurtulamayacaktı. Sesinin yüksek çıkmasına dikkat ederek konuşmaya başladı.

" Tezer, nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum. Annenler o teklifi ettiği günden itibaren senden utanıyorum. Nedenini sorma inan ben de bilmiyorum. Ben seni hep arkadaşım olarak gördüm ki halâ öyle ve hep öyle kalacak, başka bir şekilde düşünmek beni hem utandırıyor hem de geriyor. "

Tezer'in derin bir nefes aldığını duyduğunda heyecanlanmıştı. Galiba o da birşeyler söyleyecekti.

" Mavi, tabiki de arkadaşız. Bunu ben de biliyorum. Annemler adına da senden çok özür dilerim. Senin yanında mutluyum, gülüyorum diye yanlış anladılar. Çok zor zamanlar geçirdim. Sana anlatamam ama şunu bil ki güzel yüreğin, hayat dolu oluşun bana çok iyi geldi. Bir dosttan da ötesin benim için. "

Tezer'in sözleri Mavi"nin içinde  bir burukluk yaratmıştı ama bir yandan da içten içe mutlu olmuştu. Bilmediği bir yaraya iyi gelmek kendisini iyi hissettirmişti.

" Tezer, ne yaşadın bilmiyorum ve sormayacağımda. Belki bir gün anlatmak istersen anlatırsın bana. Sadece şunu bilmeni istiyorum, içindeki o yaraya iyi geldiğimi bilmek bile beni çok mutlu etti ve artık izin verirsen evime gitmek istiyorum. Annemler daha da meraklanmasınlar. Herşey için çok teşekkür ederim. "

Kısa bir sessizliğin ardından Tezer arabanın kapısının kilidini açtı. Mavi emniyet kemerini çözüp kapıyı açtığı sırada Tezer de arabadan iniyordu.

" Seni evine kadar bırakmadan gideceğimi düşünmemiştin değil mi Mavi? "

Tezer, sorduğu sorunun ardından Mavi'nin koluna girdi ve arabayı kilitledikten sonra birlikte eve doğru yürümeye başladılar.

Bahçe kapısından girdikleri sırada Peri Hanımın çiçeklerinin o mis kokusu doldu ciğerlerine.

" Annen çiçekleri ne kadar da çok seviyor. Bütün bahçe rengarek çiçeklerle dolu. "

" Annem'in bizden sonra en kıymetlileridir çiçekleri. Sen onu bir de onları sularken gör. Şarkılar söyleye söyleye, teker teker okşaya okşaya sular ilgilenir. "

" Hepsi o kadar güzel ki, özenle ilgilendiği çok belli. Mavi peki sen hangi çiçeği seviyorsun? Klişeleşmiş kırmızı gül sevmediğinden eminim. "

" Hangi çiçeği sevdiğimi bilmek aslında zor değil ama ben yine de söyleyeyim. Papatyaları çok seviyorum. "

" Yani kendin gibi bir çiçeği sevmen çok normal. Biliyor musun? Sen de papatya gibi narin ama bir o kadar da güzelsin. Şey hava soğudu hadi artık içeriye gir üşümeni istemem. "

Mavi, Tezer'in bu ani değişiminin nedenini merak etse de gerçekten üşüdüğü için sorularını başka sefere erteledi. Kapının zilini çalıp annesinin açmasını beklemeye başladı.

Birkaç saniye sonra kapı açıldığında karşılarında Peri Hanım değil Bulut vardı. Mavi abisinin kapıyı açtığını kendisini zehirleyecek kadar çok sıktığı parfümünün kokusundan anlamıştı.

AŞKI GÖREMEZSİN ( TAMAMLANDI) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin