3.Bölüm: İş görüşmesi ( Bölüm Düzenlendi )

17.5K 1.2K 109
                                    

  Canlarım merhaba. Umarım severek okursunuz. Hayatımda ilk dedfa bir hikâyemi yazarken bu kadar çok zorlanıyorum. Umarım başarabiliyorumdur. Hatam olduysa affola.

Desteğinizi esirgemeyin🤗


Hayallerinde ben varsam, bir ömür gözlerin olurum.

         ~~~~~~~~~~

  Mavi, üniversiteden 1.lik derecesiyle yeni mezun olduğunda o zamanın vermiş olduğu heyecan ile deli gibi iş aramaya başlamış,  güvenilir bulduğu şirketlere, iş yerlerine ve bürolara iş başvurusunda bulunmuştu.

  Hepsi de geri dönüş yapacaklarını söylemiş ama pek azı geri dönüş yapmıştı ve gelen dönütlerin ihepsi olumsuz olmuştu.

Nedeni ise Mavi'nin avukatlık için gerekli kurumsal kriterlere uygun olmayışıydı.

Aslında demek istedikleri; Görme engelin olduğu için seni işe almıyoruz.   Olsa da onlar kelimeleri allayıp pullayıp Mavi'nin önüne farklı şekilde sürmüşlerdi.

Mavi, girdiği memurluk sınavında güzel puan almıştı fakat bu defa da  atanma sayıları yüzünden şansı yaver gitmemişti.

Zamanla artık kendisi de bu işin peşini olamayacağını anlayarak bırakmıştı. Çok üzülmüş çok ağlamıştı ama sonunda alışmıştı.

Evde olduğu zamanlarda annesi Peri Hanım, Mavi'ye ev işlerini, yemek yapmasını öğretmiş, abisi Bulut ise ona bağımsız hareketini geliştirme konusunda yardım etmişti. Babası Ali Bey ise biricik kızından sevgisini hiç esirgememişti, ona ihtiyaç duyduğunda her türlü desteği veriyordu.

  Mavi arada babasının dükkanına gidip ona yardım ediyordu. Selin, Mavi'nin en iyi arkadaşı, tek dostuydu.  İyi gününde de kötü gününde de Mavi'nin yanındaydı. Onunla birlikte geziyor, alışveriş yapıyor, boş vaktini doldurabilecek kadar güzel zamanlar geçiriyordu.

  Gece karanlığın mahkumuydu, Mavi ise sanki bu gece karanlıkta hüküm süren bir peri kızıydı. Kötü anılarının hepsini doğacak güneş ile güzel anılara çevirecekti. Geçmişinden kötü bir anı bile taşımayacaktı yanında. Çünkü yarın sabah karanlık dünyasında bir umut ışığı yanacaktı ve kendisi o ışığı göremese de iliklerine kadar hissedecekti. Yarın yeni bir Mavi ile uyanacaktı.

~~~~~~~~~~~~

  Mavi, Selin'in aniden üzerine atlamasıyla uyandı. Bugün haftanın son iş günüydü ve Selin ile birlikte Kandemir Holding'e iş görüşmesine gideceklerdi.

" Mavişiiiiiim hadi bak kalk geç kalacağız! "

Tabi bu iş görüşmesine gidebilmeleri  için ilk önce Mavi'nin yataktan kalkması bunun için de Selin'in üzerinden kalkması gerekiyordu. Zor da olsa Selin'le boğuşarak onu yataktan düşüren Mavi, yatağında doğrulup ellerini iki yana açtı ve her sabah yapmayı en çok sevdiği şeyi yaparak gerindi ve ardından pikesini gelişi güzel yatağının bir yerine fırlafıp ayağa kalktı.

" Ben banyoya gireceğim Selin, sen girdin mi? "

" Ben işlerimi hallettim canım. Şimdi hazırlanacağım. Daha sen varsın. Hadi çok oyalanma.."

" Emredersiniz komutanım! " diyerek hazırola geçen Mavi asker selamı verip gülerek banyoya girdi. Üzerini çıkarıp küvetinin içine girdi. Suyu ılığa ayarlayarak duşunu almaya başladı.

  Yaklaşık on beş dakika sonra Mavi duşunu aldıktan sonra dikkatlice küvetten çıkıp bornozuyla kurulandı. Son anda akıl edip aldığı iç çamaşırlarını giyinip saçını, saç kurutma makinesi ile kuruttu.  Selin'i daha fazla bekletmeden odasına geri döndü.

AŞKI GÖREMEZSİN ( TAMAMLANDI) Kde žijí příběhy. Začni objevovat