EPILOG

6.7K 496 89
                                    

ANDREJ POV

Ne mogu da vjerujem da je prošla cijela godina od kad sam je prvi put imao ovdje. Kad se samo sjetim našeg početka i svega što smo pregrmjeli u poslednjih nekoliko mjeseci mogu samo reći  da sam srećan čovjek i namjeravam da tako ostane. Tamara je sišla da se javi Lani a ja nisam imamo volje da sjedim s njima dvjema dok pričaju o tim ženskim stvarima. Ovako ću da uživam tri naredne nedelje, zajedno s njom. Toliko imamo oboje slobodno.

Eh da.. u proteklih godinu dana samo smo jednom imali veliku svađu koja nas je dovela skoro do prekida veze. Tamara i ja smo imali težak period na poslu i nekako smo se nehotice udaljili jedno od drugog, što nas je dovelo u situaciju da moramo da biramo između nas i posla, Tako da smo uzeli predah od posla i nekoliko dana proveli na Zlatiboru. Trebalo nam je to oboma. Mogli smo da izgubimo sve, ali sreća po oboje pa znamo šta želimo.

Možda bi trebali sad  i da ozvaničimo sve ovo. Mislim da neće biti velikog iznenađenja kad je zaprosim osim možda jedne stvari i nadam se da će moći to da prihvati, a  i ako ne nekako ću da se izborim s tim i nađem rešenje ko i svaki put.

Naime, otac mi se razbolio i bio sam prinuđen da zaposlim direktora koji će da upravlja hotelom i da radi ovdje.Međutim nisam zadovoljan jer sam siguran da bi ovo sve moglo bolje nego što je i želim da bude bolje. To znači da bi se trebali preseliti ovdje, a ja nisam pitao nju šta misli o tome. Neću da rizikuje svoju karijeru i posao koji ima da bi udovoljila meni, a moj posao neće da trpi zbog toga. Uzeću nekog da vodi investivije, nije to ne znam ni ja koliki problem.

,, Stigla sam'' čujem joj glas pa je potom i ugledam. Lepršava haljina na njoj je predivna ali sva je takva.

,, Drago mi je. Postalo mi je dosadno'' liježe pored mene na krevet i ljubi me tako snažno da posle samo želim još.

,,Lana nas je pozvala da dođemo na piće večeras'' nisam imao to u planu ali mogli smo. Treba nam malo vremena s prijateljima. Oboma.

,, Važi, kad i gdje'' pitam je i nastavljam da joj ljubim vrat.

,, Kod nje u kafiću oko devet'' ne obazirem se na njene riječi nastavljam da joj opsjedam tijelo i pritišćem je svojim.

.. Nije prošlo ni tri sata od kako si me uzeo uz zid u kupatilu'' kao da ne shvata moju želju za njom koja mi raste iz sekunde u sekundu. Uvijek još i nikad mi nije dosta. Ona govori jedno a radi drugo i sama me želi kao i ja nju, a povrh svega čitam je kao otvorenu knjigu.

,, Raširi noge i pusti me da se gostim tobom prije nego budemo morali da se vratimo među ostali svijet'' Radi šta sam joj rekao i zadovoljno mumljam dok joj svlačim gaćice i namještam, se među njene noge. Zarijem se duboko i uzmem ono što je moje već cijelu godinu.


Lanin kafić je pun i ne sviđa mi se što svi zure u nju kao da je u izlogu. Ona je očito nesvjesna svega što se događa oko nje i nekako mi je drago da ima oči samo za mene. Uđžepu napipam baršunastu kutijicu i osmjehnem se. Vrijeme je ali ne sad i ne ovdje. Moramo da budemo sami za ovo i imam savršen plan. Zamolim je da ostane s lanom i odem do hotela. Znam da imaju mnogo ukrasnih svjeća koje stavljaju po sobama i zatražim da mi donesu cijelu kutiju. Dok oni nađu to ja odem do apartmana po kravatu i stavim je u đžep. Sve je bilo savršeno, ali sad je trebalo naći pravo mjesto na plaži za to i odraditi posao. Već sam se zadržao duže nego što treba i gdje da nađem cvijeće sad. Znam da ga ima po uličnim štandovima ali kako ću sve da stignem.

Sjetio sam se Siniše, on je došao ovdje i molim boga da je slobodan trenutno.Nazvao sam ga i objasnio mu cijelu situaciju oko prošnje. Odmah je pristao. Dok sam ja slagao svijeće u pijesak i on se stvoro s ružama. Samo sam jednu ostavio cijelu i u srcu od svijeća bi trebao da prospem latice, ali ne mogu u pijesak.

,, Idi do hotela i traži bijelu deku'' mislim da je sad proklinjao trenutak kad mi je odlučio pomoći. Zakolutao je očima i otišao čim sam mu objasnio šta treba da uradi. Tamaru sam našao s Lanom već su bile u dobrom raspoloženju.

Uhvatio sam je oko struka i poljubio ispod uha. Znam kako to utiče na nju.

,, Hmmm'' zaprela je i zatvorila oči.

,, Dođi. Imam jedno iznenađenje za tebe'' bez pogovora je pošla za mnom i kad smo stigli do kraja trotoara sageo sam se da joj otkopčam sandale. Voleo sam potpetice koje je nosila. Iove su bile divne, ja sam ih kupio.

,, Jesmo li stigli'' pita me i uzimam kravatu iz đžepa.

,, Sad ću ti vezati oči da ne viriš. Stižemo tamo za pet minuta. Vjeruj mi'' stajala je mirno iako znam da bi mi se vjerovatno protivila da smo negdje drugo. Lagano je poljubim i uzmem njene sandale u ruke pa je povedem prema onom mjestu na plaži gdje je sve i počelo.

Vidim da je Siniša napravio i više nego što sam rekao. Donijeo je i šampanjac iako sam taj dio planirao u sobi. Rasporedio je svijeće oko deke tako da je srce malo već. Doveo sam je do tog mjesta i podigao a zatim namjestio da sjedne. Polako sam joj odvezao kravatu i ona je nekoliko trenutaka samo gledala oko sebe upijajući okolinu i sve ovo.

,, Divno je Andrej. Hvala ti ljubavi'' potom se baci na mene i poljubi me.

,, Ima još samo jedna sitnica'' izvadim kutijicu iz đžepa i otvorim je. Na mjesečini se presijava kamen koji krasi vjerenički prsten i ona se nasmije.

,, I'' znam šta želi.

,, Tamara, anđele, da li bi pristala da budeš moja za sva vremena?'' osmjeh joj krasi i onako lijepo lice oči blistaju od sreće.

,, Niko neće da bude srećniji od mene'' stavim joj prsten na ruku i zagrlim je jako privijajući je uz sebe.

,, Volim te'' šapćem joj i milujem svilenkastu kosu.

,, Volim i ja tebe. Mnogo'' nas dvoje zagrljeni na plaži dok vjetar raznosi miris soli uživamo jedno u drugom.

Imali smo mnogo poteškoća i savladali smo ih. Valjda niko nema savršen život, ali svi se bore a nas dvoje zajedno, jedno uz drugo možemo i to i mnogo više...




OD MENE TOLIKO. NE ZNAM KOJA ĆE SLEDEĆA PRIČA NA RED, ALI IDE NEKA OD NAJAVLJENIH. UŽIVAJTE U OSTATKU DANA LJUBI VAS VAŠA DUŠKA I DO KUCKANJA

Vrele noćiWo Geschichten leben. Entdecke jetzt