Prvo poglavlje

8.5K 486 62
                                    

Brišem kapi znoja koje mi se slivaju niz lice dok se preko sitnog pijeska približavam hotelu. Jutros sam opet pretrčao više nego što sam trebao i osjećaj bola u mišićima mi je već teže podnošljiv. Ovo je vrijeme kada nema nigdje nikog i plaža je prazna, a osjećaj fenomenalan. Volim kad na bosim nogama osjetim sitni pijesak i dom mi malo hladniji vazduh miluje oznojenu kožu.

Zastanem na trenutak i pogledam prilaz u hotel pa se namrštim. Tata želi da nekog stavim da vodim moje investicione fondove, a da ja preuzmem posao u hotelu. Shvatam da će se to desiti prije ili kasnije, ali svakako ne želim to sad. Došao sam na odmor i da vidim roditelje, provedem se neko vrijeme i da ne razmišljam o poslu.

Dođem na recepciju da preuzmem ključ i tad mi pade na pamet djevojka koju sam sreo sinoć. Tamara... Veoma je lijepa i jedna od rijetkih koja je sa mnom pričala onako drsko. Sviđa mi se što je takva. Djevojka koja je tu za pultom pokušava da koketira sa mnom smješkajući se i šaljući mi pomješane signale, međutim ne znam koliko je dobro petljati s tatinim zaposlenicama. Nije dobro nikako, jer sve one znaju ko sam ja. Kratko joj se zahvalim i sačekam da lift siđe dole.

Razgledao sam okolo ne bi li je ugledao negdje, ali tad se neko zapuca u mene. Nešto je palo na pod i brzo sam se okrenuo.

,, Oprostite nisam vas vidjela'' opa zar to nije isti onaj glas od sinoć? Podigla je telefon i okrenula ga da bi provjerila štetu, izvadi slušalice iz uha i pogleda me u oči. Iznenađena je koliko i ja i ako je i bilo neprijatnosti njeno lice je odjednom postalo bezizražajno.

,, Drago mi je da te ponovo vidim, Tamara'' počastila me pogledom ispod obrva i ustuknula korak nazad. Obično to nije ono što žene rade u mojoj blizini, ali ona izgleda nije kao ostale. Iskoristim odstojanje i malo bolje je odmjerim.

Na njoj su crne tajice, malo ispod koljena koje joj ističu baš svaku oblinu i majuca malo mokra od znoja. Podižući pogled vratio sam ga na njeno lice i osmjehnuo se.

,, Vidiš nešto što ti se dopada'' o sunce ti.

,, Mnogo. Da li si za kafu'' voleo bi da s njom provedem malo više vremena i da je upoznam. Ona ima nešto u sebi što me privlači, a ja namjeravam otkriti šta.

,, S drskim kretenima ne pijem kafu, ali i ne govorim. Počašćen si što sam jutros dobre volje i napravila sam ustupak'' okrene se i uđe u lift, ali i ja za njom.

,,Prije bi ja rekao da si ti drska. I molim te, zašto sam ja kreten'' ovaj razgovor me poprilično zabavlja.

,, Čekaj da vidimo... Ah, da, ne znaš da čekas u redu, odmjeravaš me kao da sam komad nečeg i samouvjeren si toliko da me tvoj ego guši'' molim???

,, Da li ti je iko ikad rekao koliko si direktna i drska, Tamara? '' okrene se i oštro me pogleda.

,, Još mi reci da si iznenađen zbog toga što sam plavuša, lupiću ti šamar. Mislila sam da rođendan bar mogu da proslavim u miru, ali sam se prevarila'' rekla je to više za sebe, ali sam je dobro čuo. Vrata lifta se otvore na njenom spratu i ona ona izađe ali i ja s njom.

,, Stani. Sve to samo zato što sam uzeo ključ prije tebe'' okrene se naglo i stane prkosno ispred mene.

,, Ima tu mnogo čega još macane'' ubode me prstom u grudi i uhvatim je za zglob te iste ruke. Nešto poput uragana je prostrujalo između nas, natjeravši mi srce da ubrza ritam i kožu da se sva naježi od tog osjećaja, a sudeći po izrazu njenog lica i ona je osjetila isto to. Taj trenutak smo se gledali u oči i nešto oko nas se dešavalo. Šta god to da je bilo, ni jedno od nas dvoje nije moglo da utiče na to. Poželeo sam je i to onako kako sam je zamišljao kad sam je prvi put vidio.

,, Zovem se Andrej, Tamara. I trenutno kasnim, ali vidjet ćemo se mi još, mala'' upravo je izazvala onaj dio u meni za koji nisam ni znao da postoji. Nikad nisam morao da se dokazujem niti trudim oko žena, a ona me tjera baš na to. Mala drznica i ne zna da je odsjela bukvalno u mom hotelu i da vrlo lako mogu da saznam sve šta me bude zanimalo o njoj.

Vrele noćiWhere stories live. Discover now