Sedmo poglavlje

5.8K 411 54
                                    

ANDREJ POV

Budan sam već neko vrijeme i gledam je onako usnulu kako ravnomjerno diše. Ne moggu da izbacim iz glave one njene riječi od sinoć i ne znam kako da se nosim sa njima. Razvilo se to nešto među nama i to je bilo jako neočekivano. Došlo je onda kad sam se najmanje nadao i donijelo mi ovu prelijepu ženu, napravivši haos u neni zbog toga. Postao sam ljubomorni i posesivni manijak, kakav nikad nisam bio. NNikad nisam imao potrebu za nekim kao za njom i sad smišljam razloge zbog onog što planiram da napravim. Stvarno nisam normalan.

Izašao sam iz spavaće sobe da pozovem recepciju i zamolim jednu od djevojaka da pokupi njene stvari iz sobe i donese ih u moj apartman. Isto tako sam tražio da donesu nešto za glavobolju jer će moju veselu damu da otrese mamurluk kad se probudi. Natjerat ću je da ostane, stvarno ne želim da ode, ali stvarno.  Bar će mi dati priliku da joj objasnim šta je vidjela i da vidim koliko se sjeća od sinoć .Nismo djeca i s nekim stvarima se ne igra. Ovo je veoma osjetljivo, htjeo ja to priznati ili ne.  Oboje smo izgubljeni u ovom što se događa i moramo nekako da  stanemo i razriješimo sve ovo, zadnje što želim je da je povrijedim. Ne bi stvarno voleo to.

Moj posao je u velikom gradu i investicije koje vodim zahtjevaju skoro svo vrijeme, nisam siguran kako bi funkcionisala veza na daljinu jer nisam mogao ni one klasične da izdržim. Nije me ni jedna mogla zadržati jer su sve bile iste. Jurile su moj novčanik i prezime, a ni jedna nije vidjela mene stvano. Poprilično je komplikovano biti imućan ovdje. Kad imaš više nego ostali drugačije te gledaju i svi bi da te iskoriste. Ja sam sam stekao svoj imetak naporno radeći jer nisam želeo da mi otac bude oslonac u svemu iako je on to htjeo. A mogao sam da budem razmaženi tatin sinčić da sam to htjeo.

Sobarica je sat vremena kasnije donijela njene stvari i ostavila ih na ulazu. Bilo je skoro deset sati i trebala bi se probuditi svakog časa. Između ostalog mora jesti, a ja se mentalno pripremam na haos koji će možda da uslijedi. Ionako sam imao veoma iscrpljujuću noć, i ssad mi stoji dignut i tvrd samo zato što znak da je u mom krevetu i da na sebi ima nepostojeće gaćice i grudnjak.

Sjeo sam i otvorio laptop samo da na brzinu provjerim mejlove i da vidim kako posao ide. Za to mi je trebalo svega nekoliko minuta. Ali začuo sam tihi jauk iz susjedne prostorije i nasmijao se. Budna je. Uspavana ljepotica je došla sebi. Stao sam na dovratku i vidim kako je lice pokrila šakama a vrteći se od kose je napravila pravi haos. Izgleda više kao djevojčica nego kao žena. Samo što je svjesna svoje ljepote.

,,Dobro jutro'' ukoči se na trenutak i procjenjujem situaciju. Mirna je možda i previše mirna. Mislio sam da ćće prvo da urla ili zahtjeva objašnjenje. Međutim...

,,Mogu li da dobijem kafu prije nego što se suočim s tobom. Glava me ubija'' rastrzan između poriva da je zadavim jer se ponijela ko zadnje derište i da je izljubim i nepuštam odavde, odmahnem glavom i pozovem recepciju pa naručim nam i doručak i kafu. Uz put ponesem tabletu i vodu. Oboje uzima bez riječi i proguta. Potom se vrati na jastuk i udobnije smjesti.

,,Koliko je sati'' tiho pita.

,,Deset i trideset'' zatvori oči i podiže se gledajući po sobi, ali ništa ne govori. Ustane i dohvati torbu sa noćnog ormarića i pozove nekog. Posmatram je dok nekome govori da je sve u redu i da se vide večeras. Potom nazove drugu osobu i kad je rekla zadravo mama, ja sam izašao iz sobe. Ne želi da zabrinjava svoje bližnje.

Dok je ona završavala razgovor ja sam se pobrinuo za doručak koji je stigao. Stavio sam ga na sto i servirao za oboje. Vratio sam se u sobu da vidim šta radi, ali ona je na sebe navukla moju bijelu majicu i izlazila je iz kupatila.

Pogled joj je bio tako nesiguran i izbjegavala je da me pogleda u oči. I dalje mi je tijelom kolala želja da je prisvojim i zaposjednem na najprimitivniji načim, ali seksom ovaj put nećemo riješiti ništa. Vrijeme je da dovedemo stvari u red.

Vrele noćiWhere stories live. Discover now