Peto poglavlje

6K 424 43
                                    

ANDREJ POV

Okrenuo sam se na drugu stranu da bi prebaco ruku preko nje, ali kako je ona pala na hladan jastuk i prazno mjesto naglo sam otvorio oči i brzo sam ustao. Nema je. Pogledao sam po sobi tražeći njenu odjeću, znajući da ništa tamo neću naći. Vratio sam glavu na jastuk razmišljajući o protekloj noći. Nije ostavila poruku niti me je probudila da se javi, samo je otišla. Pobjegla je. Eto šta je uradila.

Ne znam da li treba da sam ljut ili razočaran, ali očekivao samda će se probuditi kraj mene, odnosno ja kraj nje. Očito se po mnogo čemu razlikuje od većine žena s kojima sam ikad bio.

Sinoć mi je pružila noć za uživanje i nije mi za uzvrat tražila baš ništa. Sinoć smo bili samo dva bića koja su tražila zadovoljstvo jedno u drugom, ali se tu mogla osjetiti i ona posebna hemija. Nisam baš toliko nadmen da ne znam da je to sve bilo mnogo više od zadovoljstva na obe strane. Nikad se zapravo i nisam osjećao ovako kao jutros, napušteno. Ne znam ni sam kako bi to opisao. Do sad sam se često budio pored žena i ne sjećam se kad je koja otišla ovako. Zapravo nikad ni jedna. Uvijek su htjle više i još, ali Tamara...

Mjehur mi je pun i morao sam ustati do toaleta. Unutra su još uvijek bili peškiri koje smo koristili sinoć, ali su i slike koje su mi bljeskale pred očima, dodatno pogoršale situaciju. Pustio sam vodu i pogledao se u ogledalo. Nasmijao sam se svom liku u njemu i nastavio sa jutarnjom rutinom. Pola sata kasnije sam već bio na recepciji i pitao za nju. Pošto nisam znao kako se preziva slomio sam se objašnjavajući recepcionarki kako izgleda da bi mi na kraju rekla kako nije tu.

Ako je mislila da će provesti noć u mom krevetu i na kraju da izađe iz njega kao da nikad nije bila tu, a  uz to mi je pružila zadovoljstvo koje nisam osjetio nikad, grdno se prevarila. Nikad nisam bio posesivan tip, ali ona je očito imama nešto u sebi što je tu crtu kod mene izražavalo. Kako god mislim da mi je dužna nekoliko odgovora na neka pitanja, a prvo je prezime.

Bila je u pravu kada je rekla da ne zna ništa o meni, jer ni ja se nisam potrudio da saznam ništa više o njoj. Imamo sam samo potrebu da je posjedujem i sad vidim koliko sam pogriješio. Ujedno sam dobio i odgovor na pitanje da li se mogu zasititi nje ne kratko vrijeme. Nema šanse za to. Jutros čim sam se probudio mogao sam da ponovim sve od sinoć.

Izašao sam iz hotela i pošao prema svom autu. Nisam imao nikakvih obaveza ali nisam imao ni mira. Možda negdje naletim na nju. Šta ako je već imala nekog ovdje i otišla da se vidi s njim? Možda mi je lagala???  Ovo postaje toliko zbunjujuće i potpuno zabrinjavajuće za mene.

Nemam pojma kuda sam vozio, nisam ni imao neko posebno odredište. Nisam je nigdje ni vidjeo i na kraju sam se zaustavio ispred jednog restorana da bi ručao. Unutra je bila gužva, ali pošto sam poznavao vlasnika objekta dobio sam slobodan sto. Trebala mi je kafa i trebao sam da se saberem nakon svega.

Prije nego li sam naručio obrok osjetio sam vibraciju telefona u đžepu. Na ekranu je blještalo tata i na senundu am se omišljao da li da se javim ili ne. Razgovori s njim me iscrpe, jer ima posebna očekivanja od mene. Naprosto misli da može da mi sredi život ili da me u najmanju ruku oženi.

,, Zdravo tata'' ipak sam se javio.

,, Zdravo, Andrej. Gdje si?'' glas mu je vedar i očito je dobro raspoložen.

,, Na do.. ručku sam'' vrijeme doručka je bilo prije skoro pet sati i prespavao sam ga.

,, Danas nam u goste dolazi Lidija sa mužem i kćerkom Oljom. Mislio sam da nam se pridružiš na večeri. Znaš da je Olja jedna divna djevojka '' i prije nego sam se javio znao sam da bi me opet mogao uvući u neki od svojih planova.

,, Tata, možda sam zauzet'' pokušao sam da ga odbijem.

,, Andrej, samo na večeru nisam mislio ništa drugo'' mogu da mislim kako nisi, ali neću da se svađam.

Vrele noćiWhere stories live. Discover now