Hoofdstuk 19

437 18 13
                                    

Na mijn 'geheime' bijeenkomst met Chris ben ik weer naar mijn eigen kamer gegaan, waar Lucy en Margo — mijn twee kamergenoten — me met een gespannen blik aankeken. Lucy leek haar kleine ruzie met Kyle al vergeten te zijn en was nu helemaal geïnteresseerd in wat ik was gaan doen. Volgens mijn twee kamergenootjes gedroeg ik me al een tijdje vreemd en door het berichtje van Chris dachten ze dat ik een oogje op iemand had — het was alleen al veel meer dan een oogje.

"Ga je het ons nog vertellen of hoe zit het?!" Riep Margo vol ongeloof uit nadat ik nonchalant mijn schoenen uittrok en op mijn bed in de hoek van de kamer ging liggen zonder hun een blik te schenken.

Lucy proestte het uit door Margo's harde aanpak. "Margo," fluisterde ze bijna onhoorbaar tegen haar beste vriendin, "we hadden afgesproken om het rustig aan te doen en het op een voorzichtige manier uit haar te trekken."

"Je weet dat ik niet zo beschaafd ben als jou," mompelde Margo, terwijl ze haar rode geruite rok glad streek over haar perfect glad geschoren benen. "Neem jij het maar van me over."

In afwachting kamde ik mijn haar met mijn vingers en dacht ik even na over vanavond. Alle meisjes zullen pist zijn als ze me samen met Chris naar het feestje zien gaan en mijn twee beste vriendinnen zouden zo schrikken om het feit dat Chris nog nooit iemand serieus heeft meegevraagd op een afspraakje, volgens Margo sprak hij altijd in een verlaten hoekje van het internaat af om ze daar in nog minder dan twee minuten te zoenen.

Lucy kuchte nerveus en keek Margo nog een laatste keer aan, die met een klein glimlachje naar haar knikte. "Dus, we vroegen ons af wat er met je aan de hand was", begon ze voorzichtig in haar handen wrijvend, "en door je reactie op je berichtje van daarstraks verdenken we je op-"

"Met welke gozer zit je achter onze rug te rotzooien?!" Riep Margo enthousiast door Lucy's woorden heen. "Is hij knap? Kennen we hem? Is het Lukas? Is het Maarten? Oh nee, het is toch niet je ex vriendje hé?" Ratelde ze aan één stuk door.

De mond van Lucy stond opengesperd van verbijstering. "Daar gaat ons plan," zei ze met een boze blik op Margo gericht.

"Jullie zullen straks wel zien wie het is," deelde ik hun mee met een grote grijns op mijn gezicht.

De kamer werd gevuld met een grote zucht van Margo, ze gooide haar handen in de lucht en schudde ongelovig met haar hoofd. Lucy daarin tegen leek meer geschokt, ze had niet verwacht dat ik zo snel zou toegeven dat ik met iemand in het geniep afsprak — en zelf had ik dat ook niet voor ogen gehad.

Het plan was om het stil te houden tot op het feest, waar iedereen Chris en mij samen zouden zien als meer dan alleen vrienden. "Het is trouwens niet die klootzak Maarten."

"Oh god", zuchte Margo opgelucht uit, "ik dacht echt even dat je op je kop gevallen was en zijn excuses had aanvaard."

Lucy kuchte luid en stond op van haar bed. "Je manieren, Margo!" Riep ze als een moeder die haar dochter van vijf een standje gaf omdat ze op de muur kladde met haar kleurpotloden.

"Het geeft niet hoor," glimlachte ik haar toe.

Ze pakte de hendel van de deur beet en keek even achterom, naar onze glimlachende gezichten. "Nu al deze onzin voorbij is zou ik het graag goedmaken met Kyle." Ze liet haar hoofd zakken van schaamte en verliet de kamer nog voor we iets konden zeggen.

"Ze voelt zich zeer slecht over haar ruzie met Kyle," vertelde de bloedmooie blondine me, terwijl ze naast me op bed ging zitten. "Het is de eerste keer dat ze ruzie hebben met elkaar."

Ik knikte begrijpend en grinnikte nog geen seconde daarna. Persoonlijk kon ik het geen ruzie noemen. Ik was er natuurlijk niet bij toen het voorval plaatsvond, maar wie maakt er nu heisa over een Halloween kostuum?

"Zo te zien ben ik niet de enige die het dom vind."

In kleermakerszit ging ik voor haar op bed zitten. "Ach iedereen zijn ding zeker?"

"Lulu is een top griet, maar ze kan een enorme poespas veroorzaken." Ze haalde haar schouders op en plaatste haar benen net zoals de mijne in kleermakerszit.

Van dat poespas veroorzaken had ik zelf ook al enkele keren ontdekt. Ze wilt dat iedereen zich aan de regels houdt en als er niet naar haar geluisterd wordt gaat ze zitten mokken, maar het siert die gekke krullenbol wel.

Margo vertelde daarstraks dat ze geen afspraakje heeft voor vanavond, maar dat lijkt me onmogelijk. Ze heeft goudblonde lokken, fel blauwe ogen, een pruilmondje en een fantastisch personaliteit. Of met andere woorden, ze is beeldschoon. In de korte tijd dat ik in het internaat zat heb ik haar nog geen één keer zien flirten met een jongen. Was ze lesbisch? Ik kneep mijn ogen tot spleetjes en keek even naar de posters van de halfnaakte mannen die boven haar bed hingen en naar haar geruite rode rok — die me een Britney Spears flashback gaven van 'Oops I dit it again'. Ik schudde zacht mijn hoofd en veegde de gedachte van dat Margo lesbisch kon zijn weg.

"Waarom staar je me zo aan?" vroeg ze onzeker. "Is mijn mascara soms uitgelopen?"

"Hoe komt het dat je geen date hebt?"

Gespannen wreef ze in haar handen. "Ik ben niet gevraagd geweest door de juiste persoon."

De 'Margo is lesbisch' gedachte kwam weer naar boven. Was ze bang om uit de kast te komen? "Stop ermee. Ze is niet lesbisch!" Zei ik tegen de mannetjes in mijn hoofd, die overuren draaiden in hun veel te kleine kantoortje — ja, sinds ik de film 'inside out' heb gezien denk ik dat het er zo aantoe gaat in iemands hoofd.

"Waarom vraag je dan niet zelf iemand?" Als ze lesbisch is dan zal ze dit hopelijk als een soort aanmoediging zien.

Ze keek naar haar handen en leek een fractie van een seconde verzonken in haar gedachten door mijn vraag. "Ik ben niet de beste in flirten," biechtte ze op.

"De Margo die ik ken krijgt elke jongen zwak in zijn knieën." Ik wierp haar een knipoog toe en glimlachte breed.

Haar ogen gleden naar haar goedkope namaak gouden horloge om haar linkerpols. "Het is al bijna middag!" Riep ze geschrokken. Halsoverkop sprong ze van het bed en rende ze naar de deur om haar laarsjes aan te trekken.

"Is er iets?" Vroeg ik met een frons. Ik pakte mijn mobieltje stevig vast in mijn handen en keek naar het schermpje dat 11:25 aangaf.

Ze staakte haar poging om in haar overvolle handtas haar sleutels te zoeken en keek me aan met een grote glimlach. "Ik moet mijn man nog op tijd mee uit zien te vragen voor het feest."

Ik grinnikte om de lesbische gedachte die eerder in mijn hoofd afspeelde. "You go, girl!"

—•—•—•—•—•—•—•—•—

Ik heb nog geen vaste 'upload dag', dus zondag komt er waarschijnlijk weer een nieuw hoofdstuk! :)

Spoiler alert! In het volgende hoofdstuk gaan jullie Dave op een heel andere manier leren kennen! ;)

Wat hoop jij dat er gaat gebeuren? Laat het me weten in de reacties! ❤️

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Aug 25, 2017 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Het internaatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu