Hoofdstuk 16

2.2K 134 24
                                    

Nou, omdat jullie al super lang wachten op een nieuw deel dacht ik... Waarom niet snel een klein hoofdstukje voor mijn schatjes!? ;) Sorry voor de spelfouten.

Robine's POV

De hele wedstrijd heb ik zitten juichen en dansen, Margo deed net hetzelfde als mij. Een krakend geluid klinkt door de boxen en iedereen gilt het uit als ze de 'haviken' feliciteren met hun overwinning. Margo had me verteld dat de havik een speciale waarde ofzo had voor deze stad en dat daarom het internaat de havik als mascotte heeft gekozen. Het was 3-1 voor de jongens.

Al snel loopt de tribune leeg en vult het veld zich met alle supporters, die dit duidelijk willen vieren. "Kom je mee? Dan kunnen we de jongens feliciteren," Vraagt Margo vrolijk terwijl ze al van haar plek opstaat.

"Ja, ik kan niet wachten om Dave te zien. Hij leek het wel leuk te vinden dat we zo voor hem supporterde." Ik glimlach meteen als ik weer aan zijn prachtige glimlach denk. Echt elke keer als ik 'DAVEE!!' Gilde, stopte hij even met spelen en schenkte hij me een enorme glimlach toe.

Margo kucht zacht en rolt met haar ogen, "Ik hoop maar dat hij het niet te leuk vindt." Ik knik naar haar, ook al begrijp ik niet echt wat ze bedoelt. Samen lopen we de tribune af.

Ik glimlach breed als ik Dave met een grote grijns naar ons toe zie lopen. Hij omhelst Margo meteen en fluistert iets in haar oor, ze moet ermee lachen en loopt dan naar de andere toe.

"Hoi," Zeg ik zacht.

Zijn ogen hebben een soort fonkeling gekregen en die grijns op zijn gezicht maakt het nog mooier. "Heey, je ziet er echt geweldig uit." Ik lach en omhels hem stevig. "Ik dacht dat je voor Chris zou kiezen." Hij laat me los en kijkt me met grote ogen aan, alsof hij het niet kan geloven dat ik hier in zijn shirt sta.

"Ik heb even getwijfeld voor wie ik zou supporteren," Zeg ik met mijn ogen gesloten.

"Maar je hebt toch voor mij gekozen?"
Ik knik en voel zijn vingers die mijn hoofd zacht omhoog duwen, nu kijk ik recht in zijn mooie blauwe ogen. Hij staart me doordringend aan en glimlacht als hij tegen me aan komt staan. "Ik vind het echt heel leuk dat je zo voor me hebt zitten dansen." Hij slaat zijn armen om mijn middel en trekt me nog net iets dichter tegen hem aan. Ik plaats mijn handen op zijn schouders, omdat ik niet weet wat te doen. Mijn hele lichaam begint te zweten van zijn lichaamswarmte dat tegen me aangedrukt staat, het maakt me zo zenuwachtig.

"Dave, ik weet niet of -" Maar verder kom ik niet. Hij drukt zijn lippen al op de mijne en tot mijn verbazing voelt het nog helemaal niet zo slecht. Ik ga op een rustig tempo met mijn rechter hand door zijn haar, dat helemaal nat is van het zweet, en maak me dan meteen van hem los als ik me besef van wat hij aan het doen is.

Zijn ogen schitteren nu helemaal en hij heeft zo'n grote glimlach op zijn gezicht dat ik er bijna om moet lachen. Maar nu is echt niet het moment om te gaan lachen. "Robine, ik vind je al leuk van het eerste moment dat ik je zag."

Ik schud zacht mijn hoofd, zijn liefdesverklaring en rode lippenstift op zijn lippen negerend. Het zweet lijkt in mijn schoenen te druipen, het maakt me nog zenuwachtiger dan ik al was. "Dit... Dit kan niet. Ik moet gaan," Zeg ik snel terwijl ik naar de andere toe ren. Ik kijk snel nog even in de camera van mijn mobieltje en veeg de uitgelopen lippenstift weg. Margo vermoordt me als ze weet dat ik met Dave heb gezoend.

--

Na de andere te feliciteren ben ik naar mijn kamer gegaan. Ik had ze het zwakke excuus gegeven dat ik me niet goed voelde en wilde slapen, wat eigenlijk niet helemaal waar was. Begrijp me niet verkeerd, ik was wel moe, maar echt zo moe dat ik niet kon feesten was een grote leugen.

Hier zit ik dan, in mijn pyjama met een dik boek in mijn handen op mijn bed. Mijn ogen gaan razend snel over de regels, maar alles wat ik lees lijkt er meteen weer uit te gaan. Met een grote zucht leg ik het boek weg en ga op het bed liggen. Het plafond lijkt mijn aandacht te trekken. Ik kan het niet laten om naar de grote witte opervlakte te staren, die niet recht is. Waarschijnlijk hebben ze het plafond zo slecht geplamuurd dat het nu lijkt alsof je op de zee zit wanneer je er wat aandacht aan geeft.

*tu-tuut* Ik schrik van het geluid dat mijn mobieltje maakt, het geluid dat me laat weten dat ik een berichtje heb gekregen. Nieuwsgierig open ik het berichtje en lees het aandachtig.

"Lieve Robine,
het spijt me als ik je heb doen schrikken, maar het moest nu toch echt eens gebeuren...
Ik ken je nog niet lang, maar je bent het leukste meisje dat ik ooit heb leren kennen.
Jouw lach, klinkt als muziek in mijn oren. Jouw aanrakingen, doen me zweven. En die kus, man wat voelde die goed :$
Wil je alsjeblieft even met me praten? Ik wil het uitleggen... Alsjeblieft, Robine. Wees alsjeblieft niet boos om die kus. - Dave x"

"Ik weet niet of dat zo'n goed idee is, Dave. We kunnen beter gewoon doen alsof er niets is gebeurd en het vergeten. Je bent mijn beste vriend. - Robine x" Stuur ik hem snel terug. Ik weet niet wat ik precies voor hem voel, maar ik kan het me nu echt niet permitteren om verliefd te worden op Dave. Hij is de broer van Margo en zij zal er dus niet blij mee zijn als ik speeksel met haar broertje ga uitwisselen.

Al snel beantwoord hij mijn berichtje. "Nee. Ik wil het niet vergeten, ik zeg net dat ik je leuk vindt en ik weet dat jij ook iets voor me voelt! We kunnen het toch proberen? - Dave xx"

"Vergeet wat er is gebeurd. Ik voel niets voor je. - Robine"

Met pijn in het hart leg ik mijn mobiel weg en kruip onder de dekens. Het is warm en voelt vertrouwd aan, net wat ik nodig heb. Ik weet dat het niet slim is om tegen hem te liegen en om zo bot te zijn, maar als ik dit niet doe dan komt Margo onze kus te weten en dat mag dus echt niet gebeuren. Een kleine traan rolt over mijn wang en met de gedachte dat het bijna vakantie is, val ik in een diepe slaap.

-
Gaat Dave het opgeven? Gaat Robine hem een kans geven? Gaat Margo het te weten komen? Wat vindt Chris van deze hele toestand? Laat me weten wat jij denkt wat er gaat gebeuren in de reacties!! <3

Ik wil ook even zeggen dat ik niet opnieuw ben begonnen met schrijven, dit is gewoon een kleine update omdat jullie al zo lang wachten op een nieuw hoofdstuk. En omdat iedereen nu VAKANTIE heeft dacht ik dat het wel leuk zou zijn om is een stukje te plaatsen, trouwens prettige feestdagen! Ik wens jullie een hele fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar toe! Bedankt om er altijd voor me te zijn! :) <3

Het is nog altijd de bedoeling om eerst het verhaal dat ik wil uitgeven ga schrijven en dat ik daarna pas weer verder ga met mijn verhalen op wattpad, maar het zou kunnen dat er heel af en toe een update komt! Misschien zelfs volgende week! ;)


Comment/Vote/Follow! 💖

Het internaatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu