2; Help

4.3K 331 134
                                    

Yorum bırakın :))))))

"Yedinci yıl ve hâlâ aynı tat..." James gülümseyerek marmelatlı kekinin tadına varırken bir kedi gibi sakin gözüküyordu. Karşısında Peter ve Remus, yanındaysa Sirius vardı.

"Evcinlerine haklarını vermek gerek," diye mırıldandı Remus okuduğu Akşam Postası'nın arkasından.

"Aylak, artık şu felaket tellalını bir kenara bıraksan da yüzünü görsek."

"Olmaz," Remus pozisyonunu bozmadı. "Okumam gerek."

"Her neyse..." James kaşığını havada sallayarak yemek parçacıklarının etrafa fırlamasına neden oldu. Bu akşam mutlu ve gevşemiş görünüyordu. Bitkibilimi ödevini bitirmeye çalışan Peter'a uysalca gülümsedi.

"Anlaşılan Evans'la hoşça vakit geçirmişsin," dedi Sirius arkadaşına bakıp, sonra tabağındaki yemekle oynamaya geri döndü. Tok olduğu falan yoktu, sadece makarnasıyla oynamak hoşuna gidiyordu.

James'in sessizliğini garipseyip suratına bakınca kahkaha attı. "Bir saniye- tipin hep böyle miydi senin? Sarhoş gibi gülümsüyorsun dostum." Daha çok kahkaha. "Oh, inanmıyorum! Evans'la üçüncü aşamaya geçmişsin!" James'in sessiz sessiz gülmesi Sirius'a yetti.

Peter sordu, "Ne zamandır ilişkiler aşama aşama ilerliyor?"

"Peter, dalga geçiyorsun değil mi? Off, seni masum, saf fare." Sirius, tanıdığı en azgın ve en toy insanın aynı kişi olduğuna inanamıyordu cidden. Gene de arkadaşına açıkladı, "Dinle dostum, ilerde lazım olur," gülmeden edemedi. "Birinci aşama─ Öpüşme. İkinci aşama ─ Dokunma, göğüslere filan. Üçüncü aşama─ İlişkiye girmeden yapabildiğin her şey, genelde oral şeyler." James araya girdi, "Aynen öyle." Sirius kahkaha atıp James'e beşlik çaktı. Cidden, James adına çok mutluydu çünkü herif ikinci sınıftan beri tutuktu, geçen yıl çıkmaya başladıklarından beri üçüncü aşamaya gelmeleri de bayağı iyiydi. Remus'un gazeteyi indirmiş gülümseyerek onlara baktığının farkında bile değildi.

"Tebrikler Çatalak." Peter etkilenmişti. "Son aşama nedir öyleyse?"

"Birlikte aya çıkmak." Sirius ellerini havada salladı, "Peter, ne olabilir sence? En fazla ne yapabilirsin?"

Peter'ın garip kahkahasıyla Ravenclaw masasının bir bölümü onlara baktı. "Oh. Anladım."

"Resmen zeka fışkırıyor." Dördü de güldü.

James'in her şeyi detaylıca anlatmayı reddetmesinden önce şakalaşıp yırtık kondom şakaları yaptılar, James'e ilerde kılıbık bir baba olacağını söyleyip dalga geçtiler. Sonra konu ödevlere geldi, Feci Yorucu Büyücülük Sınavları'na, ve Sirius hafiften stres yapmaya başladı. Arkadaşları sınavı geçerse o da geçmek isterdi. Galiba hepsinin hedefi Seherbazlıktı. Bilmiyordu tam, kimse kesin bir şey söylememişti, gene de yakında harıl harıl ders çalışmaları gerekecekti. McGonagall çok net bir şekilde "çalışmaya yirmi dört saat bile yetmeyecek" demişti.

"İçini makarnaya mı döküyorsun Pati?"

Remus'un küçük gülümsemesi tabağına yönelikti. O da baktı. Makarnasıyla oynamaya geri dönmüştü demek. Farkında olmadan yemeğiyle kelime yazmıştı.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Ay Işığı | WolfstarWhere stories live. Discover now