Capitolul 8

17 4 3
                                    

     Voiam să încerc aruncatul la țintă,dar Blake,tributului din Districtul 1,mi-a luat-o înainte.Imediat ce au apărut manechinele,acesta a înfipt în ele cuțite mici și ascuțite,exact la locul potrivit.După ce a terminat,s-a uitat la mine,parcă cu un aer de superioritate.

     A urmat rândul meu.Țineam în mână mai multe pumnale.Este mai greu să le arunci,pentru că sunt destul de mari,dar eficiente.Țintele veneau încet la început,apoi din ce în ce mai repede.Nu știu de ce,dar am simțit că trebuie să arăt de ce sunt în stare,cu cine au de-a face.La final,am examinat fiecare aruncare.Toate pumnalele au ajuns la locul destinat,cu mici devieri.

     Când m-am întors,l-am văzut pe Blake uitându-se la mine.Era destul de înalt și bine făcut,iar părul lui negru,ușor ondulat și lucios îi ajungea până la umeri.

-Sunt Blake,îmi spune în timp ce își întinde mâna.

-Kayla,îi răspund,în timp ce îi răspund la gest.

-Văd că avem cam același talent.Desigur,eu prefer cuțitele mici,dar cu lama subțire și ascuțită.Sunt cele mai bune.Tu...cu ce ai aruncat?

-Pumnale.

-Pumnale?!Sunt mai mult arme de vânătoare,nu de aruncare.Nu înțeleg de ce te complici atât de tare.Oricum,este treaba ta.Iat-o și pe Elisha!

      Elisha are aceeași înălțime ca și Blake.Părul ei lung,drept și roșu aprins îi este pus în evidență de ochii de un albastru foarte deschis.Ține în mână o suliță cu două capete ascuțite.Mă salută dând ușor din cap.

-Tu trebuie să fii fata din Districtul 2.

-Da,sunt Kayla.

-Păi,Kayla,având în vedere că vom fi aliați...

-Stai.Cine a spus că suntem aliați?

-Așa am discutat.Ai uitat, puștoaico?intervine Ace,punându-se lângă mine.

      Ce tot spune acolo?Nu am hotărât niciodată că ne vom alia cu ei.Înțeleg că,de obicei, tributurile profesioniste se aliază,dar chiar nu știu să lucrez în echipă.Am fost mereu independentă.Desigur,nu mi-ar strica un pic de ajutor,dar pe acela pot să-l primesc de la sponsori.Numai unul iese viu din arenă.În acest fel,îmi va fi mai greu să îi omor.

-Văd că sunteți cam indeciși...zice Elisha.

-Nu,nu,nu.Chiar deloc.Apropo,eu sunt Ace,spune în timp ce dă mâna cu amândoi.

-Și,Ace,ție ce îți place să folosești?Am văzut că partenera ta e cu pumnalele,zice Blake uitându-se la mine pentru o secundă.

-Prefer sulița.

-Nu se poate!exclamă Elisha.Blake și cu Kayla au în comun aruncarea la țintă,iar noi sulițele.Mi-am schimbat părerea.Vom face echipă bună.Ceilalți nu vor avea nici o șansă.

-Ne mai vedem,spune Blake în timp ce se îndepărtează.

      După ce au plecat,îi arunc o privire lui Ace.Cred că a înțeles ce gânduri aveam,pentru că a zis:

-Uite ce e,Kayla,știu că tu ai prefera să fim aliați doar noi doi sau poate nici cu mine nu ai vrea,dar vom avea mai multe șanse de câștig dacă suntem mai mulți.

     Terminând ultimul cuvânt,mă lasă singură.Pentru câteva secunde stau nemișcată,încercând să înțeleg ce tocmai s-a întâmplat.Apoi,realizând că mai sunt doar câteva ore de antrenament pe ziua de azi,m-am dus să învăț despre metode de supraviețuire.Aș fi vrut să încerc lupta corp la corp sau la sărituri,dar m-am gândit că pot da greș.Nu vreau că lumea să mă creadă slabă.

A career story (Hunger games)Where stories live. Discover now