Capitolul 3

33 9 3
                                    

     După câteva minute,un apărător al păcii ne-a trimis în camere diferite,de unde trebuia să ne luăm rămas-bun de la persoanele dragi.În timp ce Ace vorbea cu părinții și sora lui,eu stăteam.Nu aveam de la cine să-mi iau la revedere.

     Fereastra de la cameră avea vedere către mare.Norii de mătase se oglindeau în apa de un albastru intens.Speram să nu fie ultima dată când privesc marea.Trebuie să câștig.Este singurul lucru la care mă gândesc de când mă știu.Uneori mă întreb cum ar fi fost viața mea dacă părinții mei ar fi trăit.Poate nu aș fi devenit o profesionistă și nu aș fi fost niciodată aleasă pentru Jocuri.

     Gândurile îmi sunt spulberate de intrarea unui apărător al păcii,care mă conduce spre trenul cu care vom ajunge în Capitoliu.Nu am mai călătorit cu trenul până acum.Nu aveam unde.În afară de ieșirile pe plajă și centrul de antrenament,nu am mai fost nicăieri.

     Stau singură în ultimul vagon și privesc cum părăsesc Districtul 2.Casele,fabricile și copacii se întind la infinit.Nu mi-am închipuit niciodată că acest district este atât de mare.

     Mă ridic și mă îndrept către vagonul restaurant.Când deschid ușa mă lovesc de o doamnă.Are în jur de 30-40 de ani,părul drept,de un blond deschis,aproape alb,dar strălucitor.Ochii ei sunt mov,are buzele pale,iar pe frunte are un tatuaj care seamănă cu trei crini unul lângă altul.Pielea ei este foarte deschisă.Poartă o rochie albastră,largă și lungă până în pământ.

-Tu trebuie să fii Kayla,îmi spune cu o voce superioară,dar serioasă.

-Da,eu sunt.

-Aviana Royce,dar cred că mă cunoști deja.Voi fi mentorul tău.

     O știam pe Aviana Royce,dar s-a schimbat foarte mult.Îmi amintesc Jocurile ei.A câștigat omorându-și aliații în prima seară,iar apoi i-a vânat și i-a ucis pe ceilalți.Arma ei era sulița.A câștigat Jocurile când avea 18 ani.

     Este mentor de la 19 ani.A antrenat foarte multe tributuri.De fiecare dată când ea a fost mentor,Districtul 2 a câștigat.Nu și-a privit niciodată tributurile murind deoarece mereu câștigau.Singura problemă este că întotdeauna a învins băiatul tribut.Și mă tem că și acum va fi la fel.Nu am înțeles niciodată ce problemă are cu triburile fete.Până la urmă,și ea a fost unul.

-Urmează-mă,mi-a spus pe un ton aproape poruncitor.

     Am intrat într-o încăpere mare,frumos aranjată.În centru se afla o masă pe care era harta Panemului.Ferestrele erau acoperite de perdele roșii,iar lângă masă se aflau trei scaune.Pe unul dintre ele stătea Ace.

-Așază-te,te rog.

     M-am pus față în față cu Ace,care zâmbea.Nu înțelegeam de ce.Până la urmă viețile noastre erau în joc.

-Cred că v-ați cunoscut deja,zice Aviana.

-Da,de mult timp,a spus Ace,uitându-se în ochii mei.

-V-am adunat aici pentru a vă cunoaște și pentru a stabili niște reguli.

     O priveam amândoi cu interes.Dar ceva nu îmi plăcea la ea.Vorbea de ca și cum ea urmă să fie aruncată într-o arenă pentru a se lupta pe viață și pe moarte.

-Eu știu cum merg lucrurile aici,a început ea.Dacă faceți cum spun eu,aveți șanse mai mari să câștigați.În scurt timp vom ajunge în Capitoliu.Este foarte important să faceți o impresie bună,dar și să vă remarcați.Folosiți-vă talentele.La centrul de antrenament vă veți cunoaște rivalii.Aflați-le punctele slabe.Este la fel de necesar și să vă faceți aliați.Vă sugerez să nu vă atașați prea mult de ei pentru că într-un final va trebui să îi omorâți.Întrebări?

-Nu,răspundem amândoi în același timp.

-Bine.Până ajungem la destinație,vă sugerez să vă uitați la extragerile din celelalte districte pentru a vă cunoaște mai bine adversarii.

     Apoi,Aviana a părăsit camera,iar eu si Ace am rămas pentru a viziona extragerile.

     În Districtul 1 ambele triburi s-au oferit voluntare:fata era roșcată,avea 17 ani,o chema Elisha și băiatul era brunet,puternic și îl chema Blake.

     Am urmat noi,Districtul 2.Când m-am oferit voluntară,am părut hotărâtă și puternică.Dar,din păcate,nu mi-am putut ascunde mirarea când Ace s-a oferit.

     În Districtul 3 ambele tributuri extrase aveau 13 ani.Nu cred că îmi vor face probleme în arenă.Nu vor trece nici de prima zi.Sincer,îmi pare rău pentru ei.Îmi pare rău pentru noi,că trebuie să jucăm aceste Jocuri sângeroase.Dar nu noi facem regulile,noi doar le urmăm.Mă gândesc că toți au avut o familie,un vis,o viață.Dar acum totul s-a destrămat,odată cu extragerea.

     În Districtul 4 băiatul tribut este de aceeași vârstă cu mine,15 ani.Îl cheamă Austin.Cred că se aștepta să fie ales pentru că nu a fost deloc uimit când a fost extras.El nu arată prea puternic,în schimb cred că este deștept.Iar fata tribut a început să plângă când i-a fost strigat numele.Pare destul de slabă,nu va supraviețui multe zile.

     A urmat Districtul 5.Ca de obicei,tributurile sunt slabe.Mă întreb dacă a câștigat vreodată acest district.Dacă da,atunci nu-mi amintesc.

     În Districtul 6 mi-a atras atenția fata tribut.Avea 12 ani și o cheamă Charity.Când a fost extrasă,au început să plângă doi băieți,care aveau cam aceeași vârstă.Iar ea,în loc de a începe și ea să plângă,i-a îmbrățișat,încurajându-i.Când a urcat pe podium,a stat tare.M-a uimit gestul ei.

     În Districtul 7 ambele tributuri aveau 18 ani.Păreau destul de antrenați.Dar,urmează să vedem de ce sunt în stare.

     Fata tribut din Districtul 8 avea 16 ani,iar băiatul 17.Nu arătau prea pregătiți,dar nu îi subestimez.Este o mare greșeală.

     În Districtul 9 tributurile nu mi s-au părut speciale.Un băiat și o fată de 14 ani,aleși pentru a muri.

     În Districtul 10 au fost aleși doi frați gemeni,de 16 ani.Amândoi,atât băiatul,pe nume Pascal,cât și fata, pe nume Indra,aveau părul blond, ochii verzi și arătau destul de solid.

     În Districtul 11 a fost aleasă o fată pe nume Yara,de 18 ani și un băiat de 14 ani,Thorn.Amândoi erau foarte înalți și bine făcuți.

     Și în Districtul 12,tributurile aveau 13 ani.Ca de obicei,nu aveau mari șanse de câștig.

     După ce am vizionat toate extragerile,am tras o concluzie:aceste Jocuri vor fi mai grele decât celelalte.Adversarii mei sunt chiar puternici.Trebuie să-mi stabilesc o strategie.

     Imediat după,am auzit cum Aviana strigă:

-Am ajuuuns.

Heyyy! :)
A fost un capitol mai lung,cu mai multă descriere pentru că vreau să vă introduc bine în cartea mea.
Sper că v-a plăcut.
Aștept comentariile și părerile voastre!

A career story (Hunger games)Where stories live. Discover now