☀ 02.

8 2 0
                                    

Varsiko seděl na zemi a rozhlížel se. Věděl o sobě víc věcí, než předtím. Znal už konečně svou minulost, kterou si s Warsy nepamatovali.

Narodil se už takový, jaký je. Také věděl, že Země nebyla planeta, kde se narodil. Ve vzpomínce si dokázal už vybavit svou matku. Nevěděl, kdo byl jejich otec. Prahnul po tom se to dozvědět.

⚪⚫⚪

Warsy pozorně pozorovala Isi, která jim teď právě řekla, že je Varsiko naživu. Prej ho zachránila Izri.

„Jak to můžeš vědět, že ho zachránila?" Ptala se jí Roselle.

„Opravdu. Jsem si tím víc než jistá. Sama jsem za Izri byla. Souhlasila, že ho zachrání." Warsy se k ní vydala blíž.

„Ty!" Strčila do Isi, která spadla na zem. „Ty, jsi ho poslala do toho jejího lesa?! Je to tam daleko horší než samotná smrt!" Byla rozčilená. „Navíc ho už nikdy v životě neuvidím a to jen kvůli tobě!" Slzy se jí začaly hrnout do očí.

„Warsy, uvidíš ho! Zachránila jsem ho!" uklidňovala jí Isi. 

„Jo, uvidíš. Já totiž znám způsob, jak se dostaneme do její říše." Všichni se otočili za tím hlasem. Byl to Derek, kdo to řekl.

„Jak se tu můžeš ukázat po tom, co jsi nic pro Varsikovu záchranu neudělal?! Jen jsi tam stál!" Warsy se opět rozzlobila. Šla k němu a vrčela. Byla tak blízko, že by ho pouhým máchnutím ruky mohla zabít. 

„Nebyl v ohrožení života! Měl jsem to celé pod kontrolou!" Zakřičel na ní stejným tónem hlasu, jako ona křičela na něho. Isi si stoupla mezi ně.

„Snažil se nám pomoc. A vyšlo to. Varsiko žije!" usmála se. Chtěla zklidnit už dost napjatou situaci. „Podle Dereka existuje cesta do lesa Akaaesu. Jestli je to pravda, dostaneme se tam a Varsika budeme mít zase u sebe. Budeme zase všichni spolu! Třeba se nám povede i přemluvit Izri, aby s námi bojovala proti Bork-wusemu." Všichni se dívali jen na Warsy. Ona se rozhlédla a nakonec její pohled skončil na Isi.

„Dobrá..." protočila očima. „Když mě tam dostaneš a pak zase zpátky sem. Odpustím ti úplně všechno." Derek přikývl. 

„Maté tady magickou mapu?" zeptal se a Isi přitakala. Hned onu mapu vytáhla a položila jí na zem. Všichni ji obestoupili a dívali se na ní. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 07, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

AkaaesuWhere stories live. Discover now