🌸 03.

6 2 0
                                    

Na obrázku Bella :)

Sobota 19:07

Déšť byl čím dál větší a vítr také zesílil. Pomalu šli k rozvodněnému potoku. Chvíli ho mlčky pozorovali. „Musíte se přebrodit na druhou stranu. Jinak to nejde." Řekla cizí čarodějka. Warsy si klekla a sáhla do studené vody. Varsiko šel v podobě vlčího neka, chytl Sisi a vzal si jí do náruče. Pomalu se snažil dostat na druhý břeh. Proud byl silný a člověka by to smetlo hned. Varsiko ale člověk nebyl, a tak se v pohodě zvládl přebrodit.

Warsy ho pozorovala a jakmile byl Varsiko venku na břehu, proměnila se taky ve vlčí neko a šla za ním. Hned za ní šli i Lusy s Roselle. Varsiko se na ně otočil. Byl připravený jim kdykoli pomoc.

Warsy držela s Lusy Roselle, aby jí proud nevzal s sebou. Varsiko si mezitím vyždímal kalhoty a tričko. A už natahoval ruku na pomoc.

„Díky" poděkovala Varsikovi Sisi. Warsy se s Varsikovou pomocí vyškrábala nahoru a hned pomáhala Roselle a Lusy.

Varsiko se podíval na druhou sranu potoka. Čarodějka se usmívala. „A teď rychle běžte od tohoto lesa pryč. Jinak vás najde." snažila se překřičet potok, který stále stoupal a rozvodňoval se. Varsiko si prohlédl ostatní a pak se podíval zpět. Přitom se zeptal „A kudy máme jít?" čarodějka tam už ale nebyla.

Vydal se tedy za Warsy. Bloudili lesem a nemohli najít jeho konec. Jako by byl začarovaný. „To mi to jen připadá a nebo to ta čarodějka udělala naschvál?" Ptala se jich Lusy. Nikdo jí nebyl schopen odpovědět. Šli tedy dál, ale konec né a né najít...

Vedle Varsika udeřil zelený blesk. Všichni věděli, že je zle. Varsiko se rychle rozběhl a nebral ohledy na ostatní. Musel uniknout. V místě, kde udeřil blesk se objevil obrovský vlk s pěti ocasy. Každý jeho ocas měl nějakou moc. Přesněji živly : voda, oheň, země, vzduch a poslední ocas byl elektrický. Hned se rozběhl za Varsikem.

Varsiko se za skoku proměnil ve vlka a utíkal jak jen mohl. Jestli má šanci na přežití, tak jen teď. Bohužel si nevšiml, že Lusy a Warsy ve vlčí podobě běží za Bork-wusem.

Wexi seděl na pohovce se zavřenýma očima. Ostatní hráli hry. Snažili se nějak zabavit při čekání na nějaké informace ohledně jejich přátel. Najednou zprudka otevřel oči a zrychleně oddechoval. Všichni se na něj podívali.

„Pojďte! Už je skoro má!" Výkřikl. Nikdo netušil o čem to mluví. Wexi rychle přelezl pohovku a běžel k oknu. Za ním doběhl Murder. Z okna uviděli zelené blesky nad lesem několik kilometrů od nich. Murder upíří rychlostí vyběhl z domu a mířil k lesu. Chtěl být co nejblíž k Lusy, aby jí ochránil. Během minuty stál u potoka. Tam se zastavil a sledoval stopy, které vedly k rozvodněnému potoku a pak na druhé straně, až hlouběji do lesa. Couvl o pár kroků dál. Pak se rozběhl a přeskočil potok. Hned se pak rozběhl podle stop dál.

Najednou mu podjely nohy po blátě a spadl na zadek. Uslyšel zvuk podobný holčičímu smíchu. Rozhlédl se a spatřil Sisi a Roselle. Pozorovaly ho a smály se mu. Rychle vyskočil na nohy a přešel k nim.

„No, co.. tohle se může stát každému." Protočí oči. Pak je sjede pohledem. „Kde je Lusy, Warsy a Varsiko?" Zeptá se jich s obavami v hlase.

„Proměnili se ve vlky a utekli. Běžel za nimi takový obrovský vlk s pěti ocasy..." říkala mu Sisi.

„Bork-wuse." Zašeptá vystrašeně Murder.

„Neboj se. Bork-wuse šel jen po Varsikovi. Lusy by měla být v pohodě." Mrkla na něj Roselle. Murder si je obě prohlížel. Nakonec si sundal mikinu a podal jí klepající se Roselle. „Děkuji." Zašeptala a oblékla si jí na sebe.

Murder se otočil směrem tam, kam běželi ostatní. Musel je najít. Vykročil. Jenže mu v dalším kroku zabránila něčí studená ruka. Ohlédl se na holky. Ty to ale nebyly. Za rameno ho držela ruka zářící postavy. Isi.

AkaaesuWhere stories live. Discover now