🌸 05.

7 2 0
                                    

Na obrázku je Isi :)

Tak dlouho Warsy s Lusy sledovaly Varsika v bludišti temných chodeb jeskyně, až se nakonec ztratily. Varsika naštěstí našly. Schovávali se před polobohem a doufali, že je nenajde.

„Opravdu musíme jít do téhle jeskyně?" Ptala se Esmer.

„Ano, přímo do té. Všem jsem říkala, že je to nebezpečné a že je jen na vás, jestli chcete jít Varsikovi pomoc." Říkala s vážným výrazem Isi. Už nevypadala jako duch. Byla zde před jeskyní s nimi.

„Měli jsme si vzít s sebou více lidí..." povzdechla si Esmer. „A proč vlastně nešel Derek?" Vydali se pomalu za Isi do jeskyně.

„Vždyť sama moc dobře víš, že on by proti bohům nikdy nešel bojovat. A ani by je nikdy nezradil..." říkala jí otráveně Roselle.

Dlouho pátrali v jeskyni, ale díky Isi, která byla mistryní v čarování, je našli dříve než by je normálně bez ní hledali. Spatřili je, když vystoupali po schodech skoro až ke stropu jeskyně. Varsiko se se otočil a spatřil své kamarády. Stál necelý metr od kraje jakéhosi srázu. Usmíval se na ně.

Vše se začalo třást. Po malých kouscích se lámaly skály. Pod Varsikem se rozpadla skála a on s ní sjel dolu. Jen tak tak se stačil zachytit o výčnělek. Lusy sjela s ním. Tu však stihl zachytit Murder. Vytáhl jí nahoru a opatrně jí odváděl k ostatním. Warsy se rozběhla k místu, kde předtím stál Varsiko. Esmer běžela s ní. Společně mu pomohly nahoru a utíkali za ostatními. Rozběhli se po schodech dolu. Chtěli pryč z teto jeskyně.

AkaaesuWhere stories live. Discover now