🌸 04.

4 2 0
                                    

Na obrázku je Nela :)

Sobota 19:31

„Neběhej za nimi. Je to zbytečné." Pousmála se. „Nejprve dojdeme pro ostatní. Pak se teprve vydáme za nimi." Pokynula hlavou směrem, kam před tím chtěl běžet Murder. Zmizela. Murder se ještě naposledy podíval na vlčí stopy a na stopy od poloboha.

„Tak pojďte." Ozvalo se volání z druhé strany potoka.

„Rychle, Murdere! Doběhni pro ně. My tu na vás počkáme." Naléhavě říká Roselle.

Murder si povzdechne. Nakonec ale uposlechne a rozbíhá se, aby co nejdříve byl u ostatních.

Warsy s Lusy běžely dál. Už to bude nějaká ta doba, co Varsika a Bork-wuseho ztratily z dohledu. Navíc podle stop už se řídit také nemohly. Byly ve skalách, kde v tomto ročním období byl vysoký sníh a každou chvíli tu řádila vánice. Jejich stopy byly už zavátý. Lusy s Warsy se na chvíli zastavily. Rozhlížely se. Přes vánici ale nic neviděly. Museli jít prostě rovně a moc se neohlížet, aby se neztratily. Lusy tiše zakňučela.

Warsy na Lusy pohlédla a pak se rozběhla dál. Lusy utíkala vytrvale za ní. Chtěly Varsikovi pomoc. Věděly, že byl Varsiko vždy rychlejší, vytrvalejší a silnější. I přesto mu chtěli pomoc.

Před nimi se objevil veliká kamenná deska. Mohly běžet do prava, nebo doleva. Holky se na sebe bezradně podívaly. Najednou se před nimi objevila zářící postava Isi, která ukázala doleva. Warsy děkovně přikývla a spolu s Lusy se rozběhla doleva.

Vběhly do jeskyně. Celá byla ozářena temným modrým světlem. Warsy opatrně šla po úzké římse následována Lusy. V jeskyni se ozývalo cvakání drápů o tvrdý kámen.

AkaaesuWhere stories live. Discover now