Hoofdstuk 46

4K 214 36
                                    

pov. Jade

Ik trek een kort zwart broekje aan en een wit topje. Mijn haar laat ik los hangen en snel verberg ik met wat make-up mijn wallen.

Vandaag heb ik dan eindelijk met mijn vader afgesproken en ik heb heel de nacht niet kunnen slapen.  Ik krijg ook geen hap door mijn keel als ik mijn bakje met fruit voor mijn neus heb staan. Ik kijk op de klok en bedenk me dan om gewoon eerder te gaan zodat ik nog een goede kop koffie kan pakken. Ik kijk even op mijn iPhone waar ik een bericht zie van Alice met 'heel veel succes bel me als er iets is x' ik bedank haar snel en pak mijn tas.


''Een Latte Caramel alsjeblieft'' zeg ik tegen mij collega als ze lacht ''lang niet gezien Jade, alles goed?" ik knik ''ja ik heb het zo druk gehad dat ik werk een paar keer af moest zeggen maar ik kom snel weer. Ze glimlacht en knikt ''hier'' ze geeft me mij  koffie en ik glimlach naar haar ''geniet ervan'' ik bedank haar en loop naar een tafel toe. Het is 2 uur en mijn hart begint te kloppen als ik precies 2 uur een man binnen zie komen.

Ik zie aan alles dat het mijn vader is, hij kijkt rond en als hij mij ziet zitten loopt hij naar me toe. Zijn ogen worden vochtig en ik slik, ik heb geen zin om te huilen en al helemaal niet dat mijn vader huilt. ''Jade'' zegt hij meteen en ik knik even als hij voor me gaat zitten.

''Wil je koffie?'' vraag ik hem maar mijn vader schud zijn hoofd. Het is even stil en ik zie hem mij bekijken als ik precies het zelfde doe. Hij heeft een nette blouse aan en zijn haar is gekamd iets wat nieuw is voor me om te zien. Ik schraap even mijn keel als ik het gesprek maar begin.

''Ik wil duidelijkheid'' zeg ik meteen als ik mijn vader recht in zijn ogen aankijk. Mijn hart begint te kloppen maar ik weet dat ik het juiste aan het doen ben. ''Vertel me waarom je alles deed, ik wil het begrijpen en ik wil niet meer bang zijn'' dat laatste zeg ik zacht maar ik weet zeker dat mijn vader het heeft gehoord. Hij knikt naar me en ik neem snel een slok van mijn koffie.

''Ik was gelukkig met je moeder'' begint hij als hij slikt ''en toen we jouw kregen werd het erger. Ik hield zoveel van haar en van jou'' op het einde breekt zijn stem waardoor ik slik ''maar toen je iets ouder werd deed je moeder raar. Ze was afstandelijk en het leek alsof ik alles fout deed, ik kwam er al snel achter dat ze iets verborgen hield. Ik heb het haar meerdere keren gevraagd of ik iets fout deed maar elke keer was het 'nee' ik ging opzoek naar iets naar dingen en al snel vond ik briefjes. Je moeder was verliefd op een andere man.''

Ik voel mijn hart kloppen in mijn keel en heb voor even medelijden met de man voor me. Hij probeert zijn tranen in te houden maar ik zie aan alles dat hij het niet kan.

''Ik werd boos en begon te drinken. Ik was weg elke dag, ik ging naar de bar of wandelde in het park. Ik liet jou achter. Ik durfde je moeder nooit te vragen wat die briefjes waren tot op een dag. Ze legde me alles uit en vertelde dat ze inderdaad verliefd was op een ander. Ik werd boos en durfde niet te vragen of ze iets had gedaan met hem. Ik ging naar de bar waar ik me lam dronk en zo was het weken.''

Tranen lopen over zijn wangen en ook bij mij voel ik er 1 vallen. Ik kan niet geloven dat mijn moeder dit zou doen.

''Op de dag dat het gebeurde had ik echt te veel op. Mannen in de kroeg vertelde me dat je moeder inderdaad vreemd was gegaan ik was zo boos dat ik niet meer wist wat ik moest Jade-''

''Stop'' zeg ik meteen als de tranen over mijn wangen lopen ''mijn moeder zou nooit vreemd gaan'' mijn vader kijkt me aan en knikt ''ik heb het haar nooit gevraagd Jade'' ik snik en kijk mijn vader met walging aan ''je hebt haar verkracht en je wist niet eens of het echt was''

''Jade ik geef je de waarheid en het spijt me, het is hoe het is.''

Ik sta op en kijk mijn vader nog een keer met tranen in mijn ogen aan ''heb je spijt?'' zeg ik hem en kijk hem aan als hij knikt ''met heel mijn hart.''

En ik geloof hem.

--------------------------------------------------

sorry het duurde echt te lang. Ik had wat mindere dagen en miste mijn tante heel erg vandaar dat ik ook niet online ben geweest. Het gaat nu veel beter en ben naar het strand geweest :))

het was echt super leuk! ik vetrek zondag naar Luxemburg en heb er zoveel zin in :)) ik hoop dat jullie ook leuke dingen hebben gedaan vertel me alles in de comments!

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

het was echt super leuk! ik vetrek zondag naar Luxemburg en heb er zoveel zin in :)) ik hoop dat jullie ook leuke dingen hebben gedaan vertel me alles in de comments!

all the love don't die
xoxo me

It was Him✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu