23. Cold, Cold, Cold

141 24 156
                                    

(Α/Ν Τα italics σε αυτό το κεφάλαιο αναφέρονται σε flashback τής παιδικής-εφηβικής ηλικίας τού Dylan και αφορούν άμεσα τον Peter)

«Αυτή είναι η αλήθεια Johnson.» λέω μονάχα, οι κόρες τού νεαρού μπροστά μου διαστέλλονται και σχεδόν μπορώ να διακρίνω την φωτιά που δαμάζουν τα μάτια του.

«Η αλήθεια είναι πως είσαι είσαι ένα καθίκι.»

Είσαι καθίκι, Dylan; Είσαι;

«Μην το λες αυτό.»

«Ποιο; Ότι είσαι καθίκι;»

Η φιγούρα μπροστά μου απλώς γελάει. Ο Peter, θα μπορούσε να πεις κανείς, είχε κάνει μία δραστική αλλαγή χαρακτήρα. Η διστακτικότητα και η μυστικοπάθεια που τον περιτριγυρνούσε, είναι σχεδόν μακρινή ανάμνηση.

Σαν να έβλεπα μπροστά μου ένα διαφορετικό άτομο. Ξάφνου, το γέλιο του σταματάει και μένει να κοιτάζει αφηρημένα τον τοίχο. Εκνευρίζομαι. «Μαλακισμένε, άκουσέ με.»

«Δεν μπορώ.»

«Δεν θέλεις, όχι δεν μπορείς.»

Ο Peter φαίνεται να ξαναβρίσκει τον εαυτό του, μακριά από το κεφάλι του, γυρνάει το κεφάλι του προς την μεριά μου και μπορώ να αναγνωρίζω την επιθετική διάθεσή του.

Χωρίς να μιλήσει, μένει να με κοιτάει. Καταφέρνω να ενώσω το παρόν με το πλήθος των αναμνήσεών μου. Η παιδική φιγούρα τού Peter εμφανίζεται μπροστά μου, σχεδόν δίπλα στην τωρινή.

 «Τι εννοείς;» με ρωτάει η τωρινή μορφή του, και οι αναμνήσεις θολώνουν στο μυαλό μου.

«Δεν θέλω να πάω σπίτι.» ψιθυρίζει η φιγούρα στην αναμνήσεις μου. Τα μάτια του Peter, στρογγυλά και στενάχωρα με μπερδεύουν.

«Γιατί;»

O Peter κοιτάζει γύρω του, και τυλίγει τα κορδόνια τού παντελονιού του προσεκτικά. «Ε, απλά η μαμά είναι τόσο στεναχωρημένη συνέχεια και δεν θέλω να δω στα αλήθεια τον μπαμπά.»

Ο δικός μου μικρός εαυτός συμφωνεί ασυναίσθητα. Ούτε εγώ ήθελα να πάω σπίτι, αλλά επειδή δεν ήθελα να ακούσω τον μπαμπά να μιλάει άλλο για την δουλειά του.

«Τι έχει η μαμά σου;» ψιθυρίζω περίεργος.

«Είναι πάντα στεναχωρημένη!» η μικρή τσιριχτή φωνή τού Peter ακούγεται εκνευρισμένη. Μερικά βλέμματα γυρνάνε προς το μέρος μας. Τους κοιτάζω επίπονα, ελπίζοντας να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους. Μερικοί το κάνουν.

Τελευταίο Βλέμμα | Βιβλίο 1 ✓Onde histórias criam vida. Descubra agora