Telephone

958 58 8
                                    

Stojala sam nepomičeno pored prozora i čekala da se Harry probudi. Vjetar je duvao bacajući prašinu i opalo lišće u rijeku. Pogledala sam u nebo. Bilo je vedro i još uvjek se blago mogao vidjeti mjesec koji je sada imao svoj pun oblik. Udahnula sam duboko i okrenula se prema krevetu. 

Harry je bio u polusjedećem položaju i održavao se na jednoj ruci. Nestašno se smješkao i grickao usnicu. 

"Koliko dugo me promatraš?" Upitala sam začuđeno.

"Par minuta. Tako si lijepa." Rekao je i mogla sam primjetiti njegove obraze koji su se blago crvenili, kao kao da ga je neko uštinuo. Nasmijala sam se i spustila glavu. 

"Dođi ljepotice." Rekao je i rukom pokazao mjesto do sebe. Prišla sam i u trenutku kad sam trebala da se smjestim pored Harrya, njegova ruka me čvrsto povukla tako da sam se našla u njegovom krilu. Pogled sam premjestila na njegove oči koje su odavno već bile zaključane na meni. Ruku sam premjestila na njegov obraz i polako ga mazila. Zatvorio je oči od užitka i izdahnuo. Svoje velike ruke je obmotao oko mog struka i još me više približio sebi. Pronašao je put do mojih usana i gladno me ljubio. Moje ruke su se mahinalno smjestile u njegovoj kosi i lagano mu čupkale kovrdže. Ispustio je blagi jecaj te mi zubima uhvatio donju usnu. 

"Khm khm.." Prekinuo nas je muški glas i otvaranje vrata. Brzo sam se odmakla od Harrya i počela da namještam kosu bez razloga jer mi nije bila čupava. Louis je stojao naslonjen na vrata i smješkao se zadovoljno. 

"Louis što hoćeš?" Harry je doslovno zarežao ljuto i namrštio obrve okrećući glavu ka Louisu. Bio je i više nego izneviran jer nas je Louis prekinuo. Sada sam ga gledala iz profila i jasno mogla vidjeti svaku uočljivu crtu njegovog lica. Ovaj dečko je bio i više nego privlačan. 

"Zvali smo vas na doručak i niste odgovarali, pa sam htjeo vidjeti što radite." Rekao je Louis ne pokušavajući da prikrije perverzan osmjeh sa lica. 

"Dobro, silazimo za 10 minuta, a sad izlazi." Harry je iznervirano prostreljao Louisa pogledom na što je on samo preokrenuo očima i izašao iz sobe.

Bacila sam se na krevet i glavu zarila u jastuk tako da sam ležala na stomak. Osjetila sam snažne muške ruke na stražnjici te se okrenula i susrela sa Harryevim perverznim pogledom. Pokušala sam da mu sklonim ruku, ali na to je još jače pritisnuo moje dupe. 

"Harry sklanjaj ruku!" Namrštila sam se i opet pokušala da mu odmaknem ruku.

"Ali tvoja guza me privlači!" Rekao je praveći puppy facu. Još jednom sam ga prostreljala pogledom o zakolutala očima na šta je odmakao ruku.

"Stvarno dosta tvojim perverzijama." Rekla sam i izašla iz sobe ostavljajući Harrya samog.

-

Sišla sam dolje i zatekla Eleanor i Louisa kako jedu palačinke. Oblizala sam usne i sjela za sto. Uzela sam nutellu i počela da mažem palačinku. 

"Gdje je Harry?" Upitao je Louis dok je žvakao palačinku. Nasmijala sam se njegovom smješnom izgovoru i udahnula zagriznuvši mali komad palačinke.

"U sobi." Kratko sam odgovorila i prepustila se palačinkama. Pojela sam dvije i namazala 5-6 da odnesem Harryu jer on očito nije želio da siđe dolje. Stavila sam tanjir sa palačinkama na tacnu i odnijela ga gore. 

Kad sam ušla u sobu zatekla sam Harrya kako nervozno tipka po telefonu. Izgledao je kao da me ne primjećuje, kako bi tinejdžeri rekli kulira. Ostavila sam tacnu sa palačinkama na sto i prišla Harryu. Njegov pogled je idalje bio prikovan u telefon. Otrgla sam mu telefon iz ruke te zadobila njegovu pažnju.

"Zdravo i tebi." Sarkastično sam rekla. Jedino što sam dobila od njega bio je mrki pogled i mrštenje obrva. 

"Vrati mi telefon!" Zaderao se na mene i naglo ustao sa kreveta. Jačina njegovog glasa navela me da u tom trenutku poskočim i mahinalno se izmaknem. Malim koracima sam se odmicala unazad dok nisam došla do ormara. Sad nisam imala kud. Harry mi je prišao suzbijajući prostor, ali ne i bjes. Zelenilo u njegovim očima je nestajalo, dopuštajući crnim zjenicama da zauzmu njegovu poziciju. Strah se ušunjao u moje kosti i jedino što sam u tom trenutku mogla da osjetim, bilo me drhtanje moje vilice. Razmak između mene i Harrya sada je bio nekih 30 centimetara.

"Vrati mi prokleti telefon!" Zaderao se ponovo.

"Z-ašto da ti vratim ako je proklet?" Tvrdoglavi glasić u meni bio je brži od misli, pa čak i od straha. Upravo sam se suprostavila Harryu. Još se više namrštio i zažmurio na trenutak. 

"Chloe ne šali se samnom!" Jačina njegovog glasa je bila tolika da bi je sigurno čuli i ljudi pored kolibe. Bio je i više nego ljut. Tek sad shvatam koliko bi mi bilo drago kad me zove ljepotice jer bi me Chloe zvao skoro jedino kad je ljut ili iznerviran. Nikad nisam mislila da mogu ovoliko da ga razljutim. Ne shvaćam zašto mu je toliko važan taj mobitel? I šta u njemu ima toliko bitno? Moje misli trgnuo je jak stisak na mojoj ruci i u trenutku sam osjetila veliku bol. Druga ruka mi je bila iza leđa i još uvjek je čvrsto držala Harryev telefon. 

"Harry pusti me! To me boli!" Govorila sam dok sam pokušavala otrgnuti ruku koji mi je prejako stegao, ali nisam uspjela. Bio je dosta jači od mene. 

"Vrati    mi    telefon!" Zaderao se te naglasio sve tri riječi i pružio drugu ruku. Telefon sam i dalje držala slobodnom rukom koja je podrhtavala. Jače mi je stegnuo ruku te sam jauknula. Pružila sam mu telefon te me on odgurnuo i udarila sam leđima o ormar. Pogledala sam u moju ruku koju je Harry nedavno pustio i ugledala uočljivu crvenu fleku. Brisnula sam u plač, spustila se na pod i rukama čvrsto zagrlila svoje noge. 

"Dovraga!" Harry se ponovo zaderao i nogom udario o zid. 

Začuli su se koraci te otvaranje vrata.

"Jebote Harry što si napravio?" Rekao je Louis i prišao Harryu.

Osjetila sam nečije ruke na mom ramenu. Podigla sam glavu i susrela se sa zabrinutim pogledom Louisove cure.

"Jesi dobro?" Eleanor me nesigurno upitala. Ništa joj nisam odgovorila, samo sam opet glavu zarobila kod nogu i počela da plačem. Eleanor je obmotala svoje mršave ruke oko mene i privukla me u zagrljaj. Moje ruke su se idalje tresle, ali sam uspjela da joj uzvratim zagrljaj. Ubrzo se odmakla od mene i mogla sam vidjeti Harrya kako mi se približava. 

"Ljepotice, j-esi dobro?" Sada je on bio taj koji je teže govorio.

"Hoću doma." Kratko sam odgovorila odmičići se od Harrya. 

"Ljepotice.." Krenuo je da kaže nešto, ali sam ga prekinula. "Ostavi me! Hoću doma." Govorila sam dok sam se borila sa suzama. 

"Harry boji te se." Louis je rekao pokušavajući odmaći Harrya.

"Ostavi nas na par minuta da razgovaramo.." Harryev glas bio je ispunjen tugom. Moja glava je idalje bila zarobljena među nogama i nisam mu mogla vidjeti facu.

"Ne! Ne želim biti sama sa tobom! Nikad više!" Moj glas odjeknuo je sobom. Osjetila sam nečije ruke oko mene i ubrzo sam bila podignuta. Uplašila sam se da je Harry ali kada sam podigla pogled, shvatila sam da je u pitanju Louis. 

"Ne brini, nosim te u drugu sobu." Šapnuo mi je utješno. Glavu sam naslonila na njegovo rame gledajući Harrya potpuno slomljenog. Njegove oči gledale su u jednu tačku i bile su svjetlucave, kao da će svaki trenutak zaplakati. 

Louis me odveo u drugu sobu i spustio na krevet. "Odmori se, kasnije ćemo razgovrati." Tiho je rekao te me pomazio po ramenu. Klimnula sam glavom i prekrila se dekom preko glave. Ubrzo sam utonula u san.

_______________________________________

Hej ljudi, nadam se da niste razočarani u ovu priču. Pišite komentare ako vam se dopada ili ako imate neku zamjerku. Sledeći nastavak u ponedeljak. 

Love ya, :)x

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now