Strawberries

1K 56 2
                                    

Odmakla sam se od Harry-a i prišla prozoru. Ugledala sam Zayna koji je nervozno zatvarao vrata od auta i kretao se put vrata od moje kuće. Pogledala sam Harry-a koji je pokušavao da se uspravi. "Lezi Harry." Rekla sam i krenula ka vratima. "Što se dešava?" Upitao me sa pomalo skupljenim obrvama. "Sad ću pogledati." Zatvorila sam vrata. 

Začula sam kucanje. Prišla sam vratima i otvorila ih. Pogled mi je pao na iznerviranog Zayn-a. Ušao je namrgođen i otišao kod Harry-a. Brzo sam zatvorila vrata te pratila Zayn-a. 

"Sranje Harry." Ušao je u sobu i počeo da hoda lijevo-desno. Harry-u se izraz lica promjenio. Pogledao je prema meni, te svoj pogled usmjerio na Zayn-a. "Što se dogodilo dođavola?" Harry je grubo upitao. "Problemi, opet Harry." Izdrao se Zayn i lupio nogom o pod. "Ništa se neće riješiti nerviranjem, Zayn." Rekla sam mu iako nisam znala o čemu je riječ. Sigurno je nešto ozbiljno čim ga je ovako iznerviralo. Zayn me pogledao i odmahnuo glavom. "Chloe ovo se ne može riješiti! Ovo nije ni skijanje, ni staza!" Njegove riječi su me podsjetile na moju najveću ljubav, barem do sada. Skijanje. Ovih dana sam ga zapostavila. I nisam prisustvovala takmičenju za koje sam se pripremala par mjeseci. 

"Harry...Ovaj..Ostaviću vas same.." Sobom je odjeknuo moj glas ispunjen dozom nesigurnosti. "Idem nešto dovršiti." Izbovorila sam to na brzaka. Prišla sam ormaru i uzela moju torbu u koju je stajala oprema za skijanje. "Gdje ćeš?" Harry me upitao. Nisam znala što da mu odgovorim. Neću lagati. "Idem na stazu. Dugo nisam skijala." Na moje riječi Harry je još više skupio obrve te odmahnuo glavom. "Nema šanse. Nećeš ići" Ispalio je k'o iz topa. 

Počeo je da me nervira. Zar on misli da mi može naređivati što ću ja raditi i kako ću se ponašati. Prevario se. "Idem, i nećeš me odgovoriti od toga." Suprostavila sam mu se. "Ne razumiješ me!" Rekao je grubo. "Ti mene čak ni ne pokušavaš da razumiješ, nisam ja tvoja igračka da radiš samnom što ti je volja!" Izdrala sam se. Izašla sam iz kuće i zaustavila taxi.

Harry's P.O.V.

Chloe-ine riječi su me pogodile. U mojim ušima se čuo odjek riječi 'tvoja igračka'. Njene riječi, tačnije, te dvije riječi koje je izgovorila, sigran sam da joj puno ne znače. Ali meni jebeno dosta znače. One opisuju mnogo toga. Opisuju moj sjeban život i sve one užasne stvari koje sam radio, bar dio toga. Mrzim sebe zbog toga. Uništio sam bezbroj ljudskih života, i počinio toliko grijeha da sam ih prestao brojati (ne misli se bukvalno, odmah da kažem). Sve zbog čega se prije nisam kajao, sada se prokleto kajem. U toj curi ima nešto posebno. Nešto što me privlači. Zbog nje imam osjećaj da nisam dovoljno dobar i to me navodi da se mjenjam. "Jesi živ?" Trgnuo me Zayn-ov glas i mogao sam da vidim kako mi je par puta mahnuo rukama. "Koji su problemi Zayn?" Upitao sam ga. "Mons. Traži da se vratiš nazad" Njegove riječi su me iznervirale. "Nema šanse. Nikad više." Rekao sam nervozno. Najviše sam mrzio prošlost. Ona mi nije dozvoljavala da se promjenim. Stalno je trčala zamnom i sputavala me u svemu. Ali ona nije bila glavni krivac... "Znam, ali ako Mons napravi ono što je naumio...." Zayn je rekao smirenim glasom. "Neće! Niko joj neće nauditi! Pokušao sam da se podignem sa kreveta. "Dobro Harry! Ne zamaraj se! Ja i Louis smo tu." Zaustavio me vraćući me u prijedašni položaj. Klimnuo sam glavom i duboko izdahnuo. "Ja moram ići. Zovi ako što trebaš." Rekao je i polako me udario šakom u rame. To je inače bio naš pozdrav. Klimnuo sam glavom. Zayn je izašao ostavivši me samog.

Prošlo je već 3 sata od kako ležim ovdje i buljim u dosadni televizor. Chloe se još nije pojavila i užasno me zabrinjava. Nadam se da nije upala u neku nevolju. Skrenuo sam pogled sa televizora i pogledao u prozor. Polako je padao mrak i mogle su se uočiti male tačkice koje su krasile nebo. Zvijezde. Kao mali uvijek sam gledao u zvijezde i zamišljao sebe kao astronauta. To mi je bila želja, da odem u svemir i posjetim zvijezde. Malo suludo, ali nema veze. Takav sam i ja bio do svoje 17 godine. Onda se sve promjenilo. Zvijezde su postale drugačije. Više nije bio prisutan onaj sjaj, samo crnilo. 

Chloe's P.O.V.

Zatvorila sam vrata od kuće i spustila torbu kraj vrata. Današni trening me užasno izmorio. Skinula sam kapu i jaknu te se uputila u kuhinju. Uzela sam zdjelu jagoda i nutellu i otišla u sobu da vidim što Harry radi. Povukla sam kvaku i otvorila vrata. Harry-ev pogled se zadržao na meni. "Konačno." Progovorio je dok sam stavljala jagode i nutellu na sto. "Gladan si?" Upitala sam ga. "Zabrinuo sam se za tebe, ljepotice." Izgovorio je to i usput mi se nasmješio, dozvoljavajući rupicama da se ucrtaju. Uzela sam činiju sa jagodama i nutellu i sjela pored Harry-a. 

Umočila sam jednu jagodu u nutellu te je približila Harry-evim ustima. Uzeo je jagodu i pritom mi ugrizao prst. "To ti je zato što si zakasnila" Rekao je dok je žvakao. "Šta sam?" Napravila sam zbunjenu facu. "Zakasnila si i zabrinuo sam se ljepotice" Rekao je i progutao jagodu. Nasmijala sam se i klimnula glavom. "Boli li te rana?" Pogledala sam u zamotanu ranu sa lijeve strane njegovog boka. "Kad si ti tu, ništa me ne boli." Rekao je a ja sam se zagledala u njegove zelene oči. "Hajde ljepotice, gladan sam." Rekao je te pogledao u činiju jagoda. Htjeo je opet da ga hranim. "Možeš i sam." Tvrdoglavo sam rekla. "Ali mi je veći apetit kada me ti hraniš." Rekao je i napravio puppy face. Nasmijala sam se i počela da ga hranim. Svaki put bi mi gricnuo prst i tako me iznervirao. To ga je zabavljalo. 

Upalili smo tv i u tom trenutku je bio prebačen na neki dosadni kanal. Čovjek u televizoru je nešto pričao, Harry je pojačao i jedino što smo čuli je bilo "Ispod mire, sto đavola vire". Harry me pogledao te prasnuo u smijeh iako nisam shvatala što je toliko smješno. To je bila samo jedna rijetko citirana poslovica. Uputila sam mu zbunjeni pogled dok je on umirao od smijeha. "Ispod.......mire...sto.....đavola....vire" Rekao je dok je pokušavao da zaustavi smijeh. "Ne shvatam na što misliš?" Rekla sam idalje ne zaintereovano. "Hah, hoćeš da ti pokažem." Pogledao me perverzno, svoj pogled preusmjerio na svoje međunožje te ga opet podigao put mene. Počela sam da shvatam na što je mislio. "Perverznjaku." Rekla sam i okrenula glavu. 

Loren's P.O.V.

Moj brat je iznervirano hodao gore-dolje po stepenicama. Pokušavao je da razmišlja, ali mu očito nije išlo. "Što je sad?" Upitala sam ga. "Lor, moramo je uhvatiti." Rekao je i odmah sam znala na koga misli. Ali ne razumijem zašto mu je ona toliko važna. "Zašto?" Rekla sam. "Za moj i očev plan." Protrljao je ruku od ruku. "Odvešćemo je dalje od Styles-a, i ubjediti da ga nastavi posao u zamjenu da mu vratimo Chloe. Obaviće posao i...." Zaustavio se. "Vratićeš Chloe?" Napravila sam zbunjenu facu. "Ne Lor, završiće sa ostalim curama. Nisam lud, ta mala mnogo vrijedi." 

_______________________________________

Heej ljudi. Ovo je bio jedan kratak nastavak. Sledeći u subotu, sigurno. Od sada će biti redovni nastavci, nadam se. Čitajte i uživajte, volim vas sve :)x

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now