Secret

398 39 8
                                    

Želim na početku da vam se izvinim jer PREVIŠE kasnim, ali ovih par mjeseci jaako sam u gužvi, ali na svu sreću, konačno sam našla vremena za pisanje. Od danas će nastavci biti redovniji, to zavisi koliko njih će ih čitati.

„Harry.." Govorim dok pomjeram glavu te rukama zahvaćam njegovo lice. Trepće i gleda me crvenim očima. U vezi toga sam uvjek imala dvije teorije: Ili je plakao ili je alergičan na neku biljku ovdje u blizini? Ali odustajem od druge solucije shvatajući da sam jedina ja alergična skoro na svaku drugu biljku..

„Jesi dobro?" Rukom pomičem pobjegle kovrče sa Harryevog čela. Dugo me promatra nakon čega skreće pogled mršteći se...

"Zašto mi sve uvijek izmiče kontroli?" Okreće glavu gledajući me crvenim očima punim zastalih suza. "Hoću li ikad uraditi nešto što treba? Uvijek nedužni zbog mene stradaju, uvijek!" Vrisnuo je, udarivši šakom o stijenu te rukama prekri lice.

"Harry..znaš da nisi u pravu..nije tako.." Obmotala sam ruke oko njega i zagrlila ga najjače što sam uspjela i nakon par trenutaka opustio je naslanjajući glavu na moje rame. 

"Ali šta ako jeste?" Gledao je u ruke, a spoljašnji dio prstiju bio je u rane, od udarca u stijenu.. Uhvatila sam ga za ruku pazeći da ne dodirnem oguljen dio kože.

"Nije..ti me činiš srećnom, ja imam osmijeh na licu jedino onda kada si i ti sretan.." Stisnuo mi je jače ruku i pokušao što više da se uvuče u moj zagrljaj, poput malog dijeteta. 

"A što ako ja budem razlog tvoje patnje?" 

"Ja vjerujem da nećeš." Nasmijao se te ustao držeći me idalje za ruku. 

-

Biblijska izreka kaže da je ljudski griješiti i da svako ima pravo na novu šansu, a da li postoje granice? Da li je svaka greška vrijedna praštanja ili bolje pitanje da li grešnik zaslužuje oproštaj. 

-

Polako smo šetali do kuće na plaži, gdje su nas čekali Perrie i Zayn.

"Gdje je Louis?" Harry je progovorio nakon par sekundi.

"Otišao na plažu sa El, sad ćemo i mi da se pridružimo. Vi se podrazumjevate, jel tako?" Zayn je podigao obrve očekujući Harryev odgovor. Po pogledu sam primjetila da Harry treba odmor pa odgovorih umijesto njega.

"Mi ćemo da se odmorimo, baš mi se spava." Harry je za mnom potvrdno klimnuo glavom i zagrlio me oko struka.

"Vaš izbor, ne znate šta propuštate!" Zayn se isplazi te poče da juri Perrie ka plaži.

"I meni se spava." Harry tiho reče tražeći našu sobu. Otvorio je vrata i odmah se bacio na krevet, i onda sam shvatila da smo u pravoj sobi. Velika prostorija bijelih zidova i previše bijelih detalja jako je prozračna, s jedne strane imala je pogled na more i plažu, a s druge strane na bazen i dvorište. 

"Otvori ormar, ima nekih stvari, sve je novo, posluži se." Rekao je Hazz dok je lijeno skidao majicu i šorc ostajući samo u bokserice. Skinula sam majicu i šorc i ne otvorivši ormar ipak sam se odlućila za Harryevu bijelu majicu, brzo je obukla te legla na krevet. 

Harry me zagrli oko struka i približi sebi što je više mogao. "E ovako." Šapnu mi grleći me.

"Hoćeš da te češkam? Možda lakše zaspiš." Pitala sam ga, pokušajući da se okrenem kako bi ga pogledala u oči. Zaustavio me odmahnuvši glavom.

"Hoću samo da zaspemo zajedno. I da budeš tu kad se probudim, molim te." Tiho šapnu, jedva sam ga čula, te mi se još više približi.

Izgovorila sam kratko 'Važii' i zaklopila oči. Nakon par minuta Harryev stisak oko mog struka je oslabio a disanje mu je bilo uravnoteženo, zaspao je. 

---

Perrie's P.O.V.

"Misliš da će Harry uspijet da se izvuče?" Zayn uputi zabrinut pogled Louisu, znajući o kakvim problemima se radi. Pošto smo i ja i Eleanor znale čitavu priču, njih dvojica su opušteno razgovarali pred nama, koliko je moglo biti opušteno.

"Ako ne uspije, teško će to preživjeti, njemu je Chloe sve, ne bi podnio to da joj nanose bol zbog njega." Eleanor se zabrinuto ubacije u razlogov. Nažalost, u pravu je.

"Uspijeće dajte, to je Harry, sve će napraviti, makar morao da ruke uprlja, uradiće to zbog nje. A mi ćemo pomoći što god bude trebalo." Louis svima uputi jedan siguran pogled davajući nam nadu da postoji izlaz iz svega ovoga.


Chloe's P.O.V 

"Neeee!" Harryev vrisak odjeknu sobom, a ja se trznuh. Već se bilo smračilo, te skočih da upalim svjetlo. Harry leži sklupčan na krevet, mucajući nešto, sav mokar, a loknice slijepljene uz čelo. Pokušajući da ih pomjerim zaustavih ruku na njegovo čelo, pa on gori. 

"Harry.." Budim ga jer mora da se istušira, inače će mu porast temperatura pa će u još gore bit. Trese se te otvara oči, crvene i pune suza. 

"Nemoj me pustit Chloe.." Gleda me i muca.

"Harry imaš temperaturu dodji, moraš se istuširati." On trepće te polako ustaje, zatim gubi ravnotežu a ja ga u zadnji čas hvatam da ne padne.

"Vrti mi se.." Priznaje.

"Pomoć ću ti, polako." Prebacujem njegovu ruku preko mog ramena i hvatam ga oko struka. Uspijela sam da ga stavim u kadu te ga istuširala polu hladnom vodom, iako se žalio da se smrzava. Nakon par minuta vraćem ga u krevet i namještam mu dva jastuka, da ne bude u skroz ležećem položaju.

"Legni pored mene, hladno mi je puno.." Drhti i savija se.

"Moraš popit ta.." Nisam ni završila rečenicu a prekinuo me.. "Molim te." Tiho reče, hvatajući me za ruku. Poslušala sam ga, ovaj put on je bio u mom zagrljaju, skupio se koliko je mogao te duboko udahnuo.

"Chloe?" Šapnu

"Molim?"

"Voliš li me?"


_______________________________________________

Izninite što preeeviše kasnim, od sad ću redovno pisati.. i takođe oprostite ako ima grešaka, pišem u 2 ipo uveče..

Imam jedno pitanje za vas:

DA LI BI ŽELJELI DA PIŠEM NEKE PERVERZNE DJELOVE? 


                                                                                                                                       Tina Forever Styles, xx

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 20, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now