"Brother"

1.5K 78 8
                                    

Polako se budim i otvram oči. Harry-eve ruke su još uvijek oko mog struka. Njegove kovrdže me golicaju po vratu i mogu osjetiti njegovo disanje. Okrenula sam se i posmatrala ga. Mislim da je jutarnji Harry nešto najslađe što sam ikada vidjela. Kovrdže su mu bježale sa lica, a on je izgledao poput malog djeteta. Pomknuo se i otvorio oči te par puta trepnuo kako bi mu se izoštrio vid. "Dobro jutro, ljepotice" Rekao je svojim još više promuklim glasom. Izgovorila sam jedno tiho 'jutro' i pogledala na sat. O ne! Bilo je 13:00. Iskočila sam iz kreveta i tražila moje stvari od sinoć, koje su vjerovatno sad suve, a Harry me začuđeno gledao. "Zakasnila sam u školu. Ako krenem mogu stići na zadnji čas!" Užurbano sam govorila dok sam se oblačila. "Hahahaha jedino možeš stići na kraj zadnjeg časa i to jedva." Rekao je i smijao mi se. Nažalost, to je bila istina. Sjela sam na krevet i uzdahnula. Ovo mi je prvi put ove godine da nisam došla u pkolu, a nadam se i poslednji. Ustala sam i krenula ka vratima. "Gdje ćeš sad?" Harry me je zbunjeno upitao. "Pa morala bi ići." Odgovorila sam i uhvatila kvaku. "Čekaj, ja ću te odvesti kad doručkujemo." Ustao je iz kreveta i došao kod mene. "Ne, Harry." Odgovorila sam. "Ja ću te onda bar odvesti kući." Rekao je dok je grabio ključeve od auta. "Nema potrebe." Opet sam mu prkosila. Došla sam do ulaznih vrata. Harry me je okrenuo i pribio uz zid. Naša tijela su bila na razmaku od 2 centimetra. "Zašto si tako tvrdoglava?! Kad kažem da ću te odvesti ja, onda ću te i odvesti i gotovo!" Viknuo je na mene. "To nije razlog da se dereš na mene." Rekla sam skoro šaptajući. Okrenuo mi je leđa i rekao "Upravu si, izvini. Idemo." Izašli smo iz stana.

Ovo je bila najgora vožnja u mom životu. Harry je namršten gledao u cestu, a ja nervozno grickala moje notke i ljuštila rozi lak. Sreća pa sam brzo došla doma. Odmah sam otišla u kupatilo i istuširala se. Kasnije sam zaspala gledajući film. 

*jutro(na skijalištu)*

Namještam skije i krećem ka žičari. ZAuzmen moje mjesto, a pored mene sjeda neka cura. Okrenula se prema meni i uputila mi smješak. Znam ovaj osmjeh. "Zdravo, ja sam Gemma Styles." Predstavila mi se. Pa naravno, Harry-eva sestra. "Hej, Chloe Williams." "Koliko dugo skijaš?" Upitala me Gemma. "Već skoro 6 godina. Skijam od 12-te." Odgovorila sam joj. "Super. Izvini ako sam malo napadna, ja...samo ne znam nikog ovdje i malo mi je neprijatno.." Priznala mi je. "Ma nema ti zašto biti, uredu je. Ne znam ni ja dosta njih." Uputila sam joj utješni smješak. "Mogle bi smo nekad otići na kafu, ako se slažeš?" Pogledala me sa smješkom. "Da, naravno." U tom trenutku začuo se Gemmin telefon. Iz džepa je izvadila bijeli iPhone i javila se. Osmjeh sa njenog lica u trenutku je nestao i pojavio se strah i briga. "Da....Samo Chloe......Ali.....Zašto......Nemoj........Zašto si takav?......To nije dobro.....Čekaj....." Nakon par sekundi je prekinula i duboko uzdahnula. "Problemi?" Pitala sam. "Brat." Kratko je odgovorila. Harry? Što je sa njim? "Ako želiš možeš mi ispričati? Biće ti lakše." Progovorila sam, ponovo. "Moj brat, Harry. On je, borac, mislim, bokser. I on je prestao da se bori prije pola godine. I sad mi je upravo javio, da će se noćas opet boriti. On neće nikoga da sluša, radi sve po svom i užasno je tvrdoglav. " Rekla je, te opet uzdahnula. "Razumijem te." Rekla sam joj utješno, te je povukla u zagrljaj. Ubrzo smo stigle na planinu i sišle sa žičare. Sačekao nas je Mick. "Ajte, brzo. Styles i Williams, možete zajedno probati!" Mick je rekao obraćajući se meni i Gemmi. Prišle smo stazi i krenule. Pravile smo 'osmice' i uplićale se jedna drugoj u put, i mislim da smo bile super. Kad smo završile bacile smo jedna drugoj pet i krenule kući. Dok sam išla kući ugledala sam dječaka kovrdževe kose, i odmah se sjetila Harry-a. Zašto se tako ponaša? Složila bi se sa Gemminom opisu Harry-a. Baš je takav. Bezobrazan je, drzak, tvrdoglav i radi što on hoće, kao da ga za ostale nije briga. On je samo jedna osoba koja ne umije da voli, kojoj nije stalo do tuđih osjećaja i ne mari za ništa. Ali što je sa onim Harry-em koji mi je spasio život? Sa onim Harry-em koji je nježan i brižan. Gdje se izgubi taj Harry? Možda ga i nema, možda je to samo njegova gluma....Ne znam.....

*02:00 satu uveče*

Još mi se ne spava. Kao da san namjerno bježi od mene, a ja ne mogu da ga stignem. Ustala sam iz kreveta i obukla se. Izaći ću na svijež vazduh, možda stignem san. Otišla sam do obližnjeg jezerceta u jednoj šumi. Nebo je bilo divno. Odsjaj zvijezda se vidio u jezeru. Sve je bilo tako mirno sem nečega. Začula sam snažne udarce kod obližnjeg velikog drveta. Odlučila sam pogledati šta je u pitanju. Približila sam se i još jednom čula snažan udarac u drvo. "Dođavola!" Viknuo je meni dobro poznat glas. Harry. Otkud on ovdje? Približila sam mu se, ali on me očito još nije video. Na licu njegovom primjetile su se modrice iznad obrve i ispod oka. Dio usne mu je bio malo rasječen. Pogled mi je pao na njegove ruke, i na još jedan udarac koji je zadao drvetu. Šake su mu bile crvene i curila je krv. Ali očigledno on nije mario za to. Još jednom je jako udario, a ja sam poskočila hvatajući ga za rame. "Što ti radiš ovdje?" Pitao me skoro pa derjući se. "Harry." Pokušala sam ga smiriti. "Što dovraga radiš ovdje?" Zaderao se na mene. "Harry, polako, smiri se." Okrenuo se, te naslonio ruke na drvo. "Čekaj. Harry, tu je klupa, ajmo sjesti." Uhvatila sam ga za rame, a on se okrenuo, i po prvi put, poslušao me i krenuo. Sjelu smo na kupu, a Harry me nježno pogledao. "Prelijepa si." Rekao je dok me zagledao. "Harry, ti si pijan." Podsjetila sam ga. "Možda sam ja pijan, ali ti si definitivno prelijepa." Ponovo je rekao sa osmjehom na licu, "Morao bi u bolnicu." Zabrinuto sam rekla. "Ne." Kratko i drsko mi je odgovorio. "Harry..." Krenula sam nešto da kažem. "Neću." Opet se Harry oglasio. "Uredu, hajde idemo." Ustala sam sa klupe, a Harry je podigao pogled i ništa mu izgleda nije bilo jasno. "Gdje?" Pitao me je. "Idemo kod mene, hajde sad." Pomogla sam mu da ustane i prebacila njegovu ruku preko mog ramena kako bi mu pomogla da brže hoda. "Može, baš mi se dopada ta ideja." Rekao je i nabacio vragolasti smješak. "Harry, bezobrazan si." I dalje se smijao. Zaustavila sam taxi i pomogla Harry-u da uđe, te sjela pored njega. "Gdje idete?" Taxista nas je upitao. "Briga te." Pijan Harry je odgovorio. Prostreljala sam Harry-a pogledom i izvinula sam se taxisti te mu rekla adresu. Brzo smo stigli. Uzela sam ključeve i otključala kuću i povela Harry-a u moju sobu. Zalegla sam ga na krevet, a on se i dalje vragolasto smijao. "Krevet ti je jako udoban, mogli bi ga isprobati." Opet je mislio na perverziju. Ignorisala sam ga i otišla po alkohol i krpu kako bi mu očistila rane. Vratila sam se u sobu, a Harry je........

_____________________________________________

Hej ljudi. Jako sam se namučila za ovaj dio. Napisala sam bila odavno, pa mi se izbrisalo, pa sam morala ipočetka. Onda mi je nestala struja i opet se sve izbrisalo. Evo 3. put pišem, kaže se treća-sreća. Nadam se da vam se dopada moja priča. Ne zaboravite da pritisnete 'vote' & 'comment' . 

Želim vas pitati nešto:

ŠTO MISLITE O OVOM HARRY-U?

Pozdrav za sve, volim vas. :)xx

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now