"Black book" x

942 55 2
                                    

"Moj brat blizanac, Edward." Rekao je dok su se njegove obrve mrštile. Moje misli su bile blokirane, tek sad mi ništa nije jasno. Koliko god se trudila shvatiti težinu Harry-evog života, nije mi išlo jer je svako malo dolazio novi, nepoznati lik. Kao u španiskim serijama, koje doslovno mrzim. Još će se na kraju ispostaviti da sam mu ja dijete. Ne lupaj Chloe! Nasmijala sam se na tu ideju i pogledala u Harry-eve oči. Očito mu nije bilo jasno što se smijem, pa sam se brzo uozbiljila i shvatila što mi je zapravo rekao. Znam da ima sestru Gemmu, ali da ima brata i to blizanca nisam znala. Zašto mi kog vraga Diana nije to rekla? Zar bi neko krio rođenog brata? Razna pitanja su se vrtila u mojoj glavi i obazovala neuništivi uragan koji će kad tad početi rušiti sve redom. 

"Molim? Ali... kako?" Bile su to jedine riječi koje sam uspjela da izustim. Ne znam da li sam bila više iznenađena ili ljuta. Ali moje misli prekinule su njegove ruke na mojim bokovima, približio me je sebi. "Ne bih o tome, ljepotice." Rekao je tiho i uzdahnuo. "Ali Harry..." Moje riječi i moja tvrdoglavost bila je brža od bilo kakvih misli. Iako nikad nisam bila osoba koja je njuškalo i koju sve živo interesuje, naprotv, nisam voljela nikog da ispitujem zanimalo me koliko je velika ta tajna koju vješto skriva. "Budi strpljiva, reći ću ti jednom....Samo ostani uz mene Chloe.." Tiho je govorio glasom punim patnje i čežnje dok mi je jednom rukom prolazio prstima po kosi. Klimnula sam glavom, zatim obmotala ruke oko njegovog struka i zagrlila ga. Njegova ruka pronašla je moju i polako isprepletao prste sa mojima. Njegova ruka je bila znatno veća od moje, ali su se savršeno uklopile. Ušli smo u njegovu, pomalo neurednu ali i dalje savršenu sobu. Harry-eve umorne oči su me pogledale, a usne oblikovaze jedan mali osmjeh što mi je bilo dovoljno da iz toga pročitam da mu treba sna. Pokula sam ga polako i pao je na krevet te sam legla do njega. Stavio je ruku preko mog struka i probližio me sebi. Par loknica mu je pobjeglo i zauzelo mjesto na njegovom čelu. Pomakla sam ruku i nježno pomjerila loknice sa njegovog lica. Vidjela sam da se Harry-eve oči zatvaraju, što znači da mu prijaju moji pokreti. Stavila sam ruku u njegovu kosu i lagano ga masirala. Nakon par minuta primjetila sam Harry-evo uravnoteženo i smireno disanje te je onu ruku na mom struku još više opuštao, spavao je. Polako sam pomjerila njegovu ruku jer mi se nije spavalo, s obzirom da je bilo 18:00 sati. Ustala sam i prišla prozoru. 

Nebo je bilo pokriveno gustim oblacima, koji se uveče pod dejstvom hladnog vazduha spuste nisko. Bilo je, dakle, vrlo mračno i rijetko ko je prolazio niz ovu ulicu. Bjesna auta su bila parkirana uz ulicu, praveći razmak da ne bi došlo do sudara. Motori i bicikla su bila prikovana uz velike stubove koji su na vrhu držali svjetiljke koje nisu baš najbolje osvjetljivale ulicu. Ipak, bolje su to radila svjetla auta koja su jurcala. 

"Chloe..." Harry-ev glas me prekinuo u analiziranju ulice. Okrenula sam se i vidjela da je teško disao, a čelo mu je bilo mokro. "D-dođi." Mucao je. Pogledala sam ga zbunjeno i odmakla se od prozora. "Harry, jesi dobro?" Nakrivila sam glavu dok sam gledala kako se kovrdže lijepe jedna za drugu. "Dođi." Još jedanput me je pozvao i onda sam krenula prema njemu. Sjela sam na krevet.

Njegove ruke su me snažno zgrabile i privukle sebi u zagrljaj. Nagnuo se nazad tako da smo sad ležali na krevet, a moja glava je bila na njegovim vlažnim prsima. Čula sam brze otkucaje njegovog srca. Ležali smo tako neko vrijeme, sve dok oboje nismo utonuli u dubok san.

Harry's P.O.V. (Harry-eva perspektiva)

Snažno sam otvorio vrata Edwardovog stana i ušao unutra. U dnevnom boravku bio je ženski kaput i ne sumljam da ovdje nije doveo neku žensku. Zaputio sam se ka njegovoj sobi, i bio sam upravu. Iz sobe su dolazili duboki uzdisaji. Opet je doveo neku jadnicu koju će iskoristiti i odbaciti. Nego, ne smijem mu ništa komentarisati jer sam i ja bio takav, čak i gori. "Edward izlazi!" Zaderao sam se iz sve snage i par puta udario rukom o vrata. "Haz imam posla, odjebi!" Začuo sam njegov dubok glas. "Ne šalim se! Dolazi odmah!" Lupkao sam nogom o pod dok sam ga čekao i prošao par puta kroz kosu kako mi kovrdže ne bi pale. Edward je izašao zakopčavajući svoje tamne farmerke. 

"Gdje gori, braco?" Rekao je glasom punim sarkazmom. Izvadio sam iz džepa plavo bijelu maramu i bacio mu je u ruke. "Što radiš sa njom?!" Govorio sam kroz zube prisjećajući se Chloe-inih riječi. Edward je zbunjeno pogledao u maramu te u mene. "Pa vežem je oko glave, marame za to služe?" Napravio je zbunjenu facu i vezao maramu oko glave. "Ne mislim na prokletu maramu! Što hoćeš od Chloe!" Bjes u meni je rasla i ne znam dokle ću uspjeti da je suzbijam. "Samo se želim zabaviti. A siguran sam da i ona želi." Na tu rečenicu sam poskočio i udario ga šakom u lice. "Harold, nemoj tako, ako ne jebeš ti, ne znači da ja ne mogu." Rekao je kezeći mi se ravno u facu. Mrzio sam njegovu facu i to što smo doslovno isti, razikovali smo se samo u osobinama i tetovažama. Bila je još jedna razlika, samo malo teže uočljiva. To je stil oblačenja koji je kod mene i mog brata bio totalno drugačiji. Sve ostalo je bilo nažalost isto. I mrzim to što ličimo, mnogi nas čak i ne razlikuju. 

"Samo je pusti!" Uhvatio sam ga za majicu te ga gurnuo na zid. "Takneš li je još jednom..." Prijetio sam mu. "Što ćeš...Lako se mogu preobući u tebe i pojebati je i za tebe i za mene. Ne brini, jako sam dobar u tome." Rekao je gledajući u svoje međunožje. "Ubiću te!" Rekao sam i krenuo da ga udarim. "Ako to napraviš, štetiš Chloe. Ti ideš u zatvor, a ona pada u Monsove ruke." Rekao je. Moj stisak još nije popustao. "Na tebi je izbor, samo nemoj da bude prekasno." Odgurnuo sam ga od sebe i izašao iz njegovog prokletog stana..

Chloe's P.O.V.

Polako sam otvarala oči i prevrtala se po krevetu. Ali nije bilo ništa što bi me zaustavilo, pogledala sam i shvatila da je Harry ustao. Okrenula sam glavu i vidjela mali papirić na noćnom ormariću. Uzela sam ga u ruke i počela da čitam, 'Hej ljepotice. Izašao sam da nešto obavim, vraćam se uskoro, H x'. Ustala sam iz kreveta i prišla maloj polici sa knjigama. Zanimalo me što će mu knjige, jer uopšte ne liči na nekoga ko voli da čita. Uhvatila sam jednu knjigu crnih debelih korica koja mi je svojim srebrnih slovima mamila pogled. Slučajno mi se iztrgla iz ruku i pala na pod. Spustila sam se na koljena i podigla knjigu. Vidjela sam tamni papir koji je sigurno ispao iz knjige. Uhvatila sam ga i malo bolje pogledala. Na papiru su bila utiskana imena nekih ljudi. 'Scott Harper, Itan Jacks, Rupett Williams, Indiana Williams'  U tom trenutku moja usta su se otvorila od iznenađenja. Pogledala sam još jednom papir i imena ispisana crnom olovkom, i ne, nije bilo greške. Na papiru su stojala imena nekih ljudi, i još najgore, imena mojim roditelja. Harry mi je poznavao roditelje? Još jedna od tajni, ma ko zna koliko ih još ima. Uzela sam knjigu koju sam izvukla sa police i prelistala je pokušavajući da nađem još neki sumnjiv trag, ali ništa. Knjiga je bila neka dosadna o filozofiji. Stavila sam papir gdje je i bio odlučeći da Harry-u prećutim o ovome. Popela sam se na prste pokušavajući da vratim knjigu, ali me prekinulo otvaranje vrata.

"Što kog vraga radiš?"

_____________________________________________

Hej ljudi. Pre svega da se zahvalim svima što čitaju. Nadam se da vas je priča bar na neki način zainteresovala. Nastavak u petak, vjerovatno. Čitajte, komentarišite i pritisnite vote

Love ya, :)xx

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now