Eleanor

941 55 1
                                    

"Imamo društvance" Rekao je dečko kafene kose koje se kretao prema nama. Iza njega je došla cura takođe kafane kose i obmotala svoje ruke oko njegovog struka. Moje tjelo se mahinalno približilo Harry-evom. Kad sam malo bolje pogledala tog dečka i shvatila da mi je poznat. Čekaj, pa to je valjda jedan od Harryevih prijatelja. Izdahnula sam opušteno, jer nismo u opasnosti. 

"Louis, što vi radite ovdje?" Rekao je Harry ističući hrapavost u njegovom glasu, bio je iznerviran. Osjećala sam se postiđeno, jer ipak smo mi ti koji smo im upali. Moj pogled zastavio se na curi koja je grlila Louisa. Dugi pramenovi njene kafene kose su se bezbrišno rasprostirali preko njenih ramena. Na sebi je imala samo kratki šorc i nije mi bilo jasno kako joj nije hladno. Dok sam ja naprotiv na sebi imala jednu usku skijašku jaknu i crne farmerice. 

"Ako si zaboravio, ja imam isto pravo na kolibu kao i ti." Louis je izgovorio sarkastičnim tonom dok je jednom rukom mazio onu curu po leđima. Ona je postiđeno smješkala i gledala čas u mene i Harrya, čas u Louisa. Harry je prevrnuo očima i odmahnuo glavom i puhnuo iznervirano. Bio mi je sladak jer se oko gluposti nervirao, šta više, mi smo ti koji smo upali njima i oni bi trebali da budu iznervirani, ali naprotiv, Louis je izgledao kao da mu je drago što nas vidi. 

"Lou idemo vani razgovarati." Harry-ev iznerviran glas mogao se prepoznati na kilometre. Louis je klimnuo glavom, te se još više primakao svojoj curi i šapnuo joj nešto na uho. Trenutak kasnije, Louis i Harry su izašli napolje ostavljajući me samu sa ovom curom. Neugodna tišina je zauzela sav slobodan prostor hodnika. Nesigurno sam gledala u drvene zidove koji su bili ukrašeni ponekom šarom. 

"Ja sam Eleanor, mogu saznati tvoje ime?" Rekla je Louisova cura i otjerala valove neugode. 

"Williams. Chloe Williams." Rekla sam prisjećajući se mog omiljenog filma. Obožavala sam da gledam Jamesa Bonda i uvjek mi je u glavi odzvanjalo ono njegovo 'Bond. James Bond' . 

"Idemo ovamo." Rekla je Eleanor i ušle smo u poveću prostoriju. Sigurno je to predstavljao dnevni boravak. Jedna strana zida je bila zastakljena i davala divan pogled na rijeku koja je neprestano tekla. Grane od dreveća su bacale nespretne sjenke po vodi, a ptice veselo mahale krilima kao da izvode predstavu. Kad bi ovdje došao neko drugi, rekao bi da je kao u filmu, al ja to ne mogu reći jer sam pogledala svega 2-3 filma. Uvjek mi je skijanje bilo na prvom mjestu i nisam imala vremena za ništa ostalo. 

"Chloe..." Začula sam tihi glas. Eleanor je nesigurno izgovorila moje ime kako bi mi skrenula pažnu. Okrenula sam se put nje i dala uputila joj začuđen pogled.

"Jeste ti i Harry skupa?" Izgovorila je brzo i spontano i odmah izmamila osmjeh na moje lice. Postavila mi je pitanje na koje ni sama nisam znala odgovor. Mi smo totalne suprotnosti i sumnjam da bi mi uspjeli skupa ma kolika god privlačnost između nas mogla biti. Sumnjam i da je uopšte ima, bar s njegove strane. Nezainteresovano sam slegnula ramenima i gledala u pod. 

"Izvini ako sam dosadna...nisam..." Prekinula sam je ne dozvoljavajući da završi rečenicu. "Ne, ne, samo, ni sama ne znam odgovor na to pitanje." Uzdahnula sam i sjela na kauč. Eleanor je polako sjela do mene. 

"Koliko poznaješ Harrya?" Ovaj put sam pogled usmijerila na Eleanor i skoncentrisala se na njeno pitanje. Tek sam sad shvatila da ima jako lijepe zelenkaste oči. Pomalo, slične mojima.

"Oko mjesec dana. Zašto?" Zanimalo me zašto joj je to važno. 

"Onda neznaš......" Počela je da priča pa se zaustavila i odmahnula glavom. Tako čudna djevojka. 'Napokon jedna ravna tebi!' rugao se glasić u mojoj glavi. Nisam slična njoj nimalo, ja nisam misteriozna. 'Slažem se. Ti si dosadna.' 

"Što neznam?" Namrštila sam obrve razmišljajući o čemu ova cura govori. Odmahnula je glavom i prebacila pogled na svoje velike nokte koje je krasio drečavo rozi lak. Začulo se otvaranje vrata te su Harry i Louis ušli unutra. 

"Jeste se fino družile?" Louis je radoznao upitao dok je sjeo pored Eleanor. Ona je još uvjek pogled držala na svojim noktima i prelazila pristina preko njih. 

"Ljepotice što je bilo?" Trznuo me vreli dah pored mog uha. Okrenula sam se i susrela sa zelenim biserima koji su pažnju preusmjerili na moje lice. Odmahnula sam glavom i nasmijala se, ali su mi idalje u glavi bile njene riječi. Što ti neznam? Možda ona zna Harryevu prošlost, ali zašto bi je on rekao Louisovoj curi? Moja pitanja su pravila blokadu odgovorima.

"Idemo u sobu." Harryeve usne su na trenutak dotakle moje uho i moje tjelo su obuzeli čudni trnci. Ustala sam i išla za Harryem. Nakon par sekundi, našli smo se u sobi koja je davala još veći pogled na rijeku i šumu. 

Harryeve ruke smjestile su se na mom struku i tad me povukao ne krevet. Ležala sam na njega i kad sam htjela da se izmaknem, njegove ruke su me još više pritisnule i još sam mu bliže bila. 

"Što radiš Harry?" Upitala sam dok mi je ruka šetala po njegovom licu, sklanjajući kovrdže koje su nestašno padale i tražile gdje bi se udobno smjestile. Nasmijao se i u trenutku sam se ja našla leđima pritisnuta uz krevet. Ovaj put je on bio gore. 

"Što hoćeš Harry?" Opet sam ga upitala i zažalila zbog tog. Perverzni osmjeh zauzeo je mjesto na njegovom licu, a pogled mu je pao na moju majicu koja se malo zavukla tako da mi se vidio kraj brusa.

"Što hoćeš Harry?" Opet sam ga ubitala i zažalila zbog tog. Perverzni osmjeh zauzeo je mjesto na njegovom licu, a pogled mu je pao na moju majicu koja se malo zavukla tako da mi se vidio kraj brusa. Pokušala sam da povučem majic ka gore, ali Harryeva ruka se našla na mojoj i odmakla je. Svojim prstima obuhvatio je bretelu od mog brusa i nježno je pomjerio. Glavu je počeo da primiče mojoj i sad mi je bio previše blizu. Harryev dah se rasprostirao po mom licu i mogla sam da osjetim snažan miris minta. Obožavala sam ukus njegovih usana. Donja usna mu je bila zarobljena među zube, te je nježno grickao. Pogled mu je bio i više nego nervozan i ovaj put sam odlučila ja biti ta koja će napraviti prvi korak. Spustila sam svoje usne na njegove i očigledno ga iznenadila svojim postupkom. Uzvratio mi je poljubac i sad je bio on koji je vodio glavnu ulogu. Njegove ruke su šetale po mom tijelu i zaustavile se na mojoj stražnjici.

"Sklanjaj šape Styles" Rekla sam u toku poljupca i nježno mu zagrizla usnicu. Ispustio je blagi jecaj i svoje ruke podigao na moje kukove. Ruke sam stavila na njegova prsa i odgurnula ga tako da je sad ležao pored mene. Prebacio je ruku preko mog struka i privukao me sebi.

"Najljepša si ljepotice" Izgovorio je rečenicu bez imalo smisla i izmamio mi osmjeh na lice. Uvjek je imao nešto glupo za reći i ništa me ne bi moglo iznenaditi od njega. 

"Zna li Eleanor tvoju prošlost?" U trenutku kada sam ga to upitala, njegova ruka je prestala šetati po mom tjelu. Obrve su mu se namrštile i duboko je udahnuo. 

"Zašto me to pitaš dovraga?" Iznervirano je rekao i prošao rukom kroz kosu. Slegnula sam ramenima i okrenula se na drugu stranu. 

"Niko ne zna čitavu moju prošlost, Louis zna samo bližu prošlost." Rekao je nježno i njegov dah je zagolicao moje uho. Obmotao je ruke oko mog struka i privukao me sebi. Mogla sam osjetiti pomjeranje njegovh prsa i ravnoteženo disanje. 

____________________________________________

Heej ljudi. Znam da dugo nije bilo nastavka, ali imala sam neke obaveze, čak nisam bila sigurna dal ću danas stići da ga objavim, ali kao što vidite, jesam. Sledeći nastavak u subotu najvjerovatnije. Pritisnite 'vote' i ostavite svoj komentar.

Love ya :)x

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now