Dangerous

1.4K 82 9
                                    

Harry je izašao iz auta i dotrčao k meni. "Pa što radiš čovječe, moglo te je auto pokupiti nasred ulice." -zabrinuto je vikao oko mene. U tom trenutku mi nije bilo bino ništa, još sam previše bila uzbuđena oko ovog što se desilo maloprije. "Hej. Što je bilo?" -rekao je malo tiše. Ulijevao mi je nadu da brine za mene. Možda i brine. Ne, ne brine naravno. On je bezosjećajan,a ja sam naivna. "Ništa Harry, mani me se." -drsko sam mu odgovorila. "Što sm pogrešno napravio?" -rekao je, te me i dalje zbunjeno gledao. Osvrnuo se na minutu, te se razbjesneo. Jesam ji pomenula da prebrzo mjenja raspoloženja? Naravno da jesam, to je neizbježno kad je Harry u pitanju. "Što dovraga radiš ovdje?" -povisio je ton. "Ne deri se na mene!" -prkosila sam mu. "Lijepo te pitam, jesu ti što napravili?" -malo je snizio ton. "Izvukla sam se na vrijeme." -rekla sam, a on je promjenio izraz lica. Izgledao je kao da mu je pao kamen sa srca. "Hajde. Idemo se maknuti sa ulice." -primio me za ruku i krenuli smo put njegovog auta. Otvorio je vrata suvozača da uđem. Prešao je na svoju stranu, ušao, i brzo upalio auto. Mislila sam da me vozi kući, ali kad sam se osvrnula, shvatila sam da se nalazimo ispred njegove zgrade. Ušli smo u zgradu, pa u lift. 

Harry-ev stan je kao i uvjek, bio uredan. To je bilo pomalo čudno, jer se uvjek muškarci smatraju neurednima. Otišao je u kuhinju i brzo se vratio držeći u ruku flašu Jack Daniel's-a. Znači planira da pije. Otišao je u dnevni te se izvalio na trosjed. Otpio je gutljaj viskija i pogled bacio na mene koja sam još uvjek stojala. "Što buljiš, sjedi." -pokazao je na fotelju. "Ili ako ti je ljepše, možeš kod mene." -pogledao me vragolaso. "Harry zašto si me doveo ovdje?" -upitala sam ga. "Zašto si ti bila tamo?" -rekao je te ustao krećući se ka meni. "Bila sam jer me prijateljica pozvala." -ovaj put mu nisam prkosila, nisam imala volje da se raspravljam sa njim. "Chloe, ona ti nije drugarica! Oni nisu tvoje društvo i kloni ih se! Preopasni su!" -rekao je malo jačim glasom. "To ako ih se ti bojiš i ako ih ti izbjegavaš ne mora da znači da ću i ja!" -drsko sam odgovorila. "Ne jebemu, ne bojim ih se!" -rekao je bjesno. "Pa što je onda?" -začuđeno sam ga gledala. Naša tjela bila su na razdaljini svega pet centimetara i mogla sam da osjetim jak miris viskija. "I da ti objasnim, ne bi razumjela. Previše je komplikovano." -uzdahnuo je. Tek mi sada ništa nije jasno. Kakve veze Harry ima sa Loren? "Hoćeš reći da sam glupa?" -rekla sam uvrijeđeno te prekrstila ruke. "Ne Bože, naravno da ne! Samo kažem komplikovano je, i ne znam odakle da počnem." -rekao je smireno. "Pa hoćeš li mi reći?"-i dalje sam nastojala da budem uporna. "Izvini, ne mogu. Samo ih se skloni, ja ću te pokušati zaštititi od svega." -rekao je, te me privukao u zagrljaj. Zaštititi. Od čega bi me trebao zaštititi? Nisam trebala ići na prokletu žurku. Izgleda da sam se uvalila u još veće probleme. "Harry." -tiho sam izgovorila njegovo ime, jer sam još bila u njegovom zagrljaju. "Mhm." "Hoćeš me odvesti kući?" -pitala sam ga. "Ostani večeras." -tiho mi je šapnuo. "Ali..."-prekinuo me. "Molim te." -izgovorio je to jako nježno. Polako sam klimnula glavom. Pustili smo jedno drugog iz zagrljaja.

"Jesi za sladoled?" -upitao me. "Nikad nisam rekla ne!" -rekla sam na što smo oboje prasnuli od smijeha. Harry je otišao do kuhinje i ubrzo se vratio sa povećom kutijom sladoleda i dvije kašike. Sjeli smo na krevet, upalili televizor i gledali 'Dva i pol muškarca'. Nikad ne bi pomislila da ću ovo gledati sa Harry-em, ali upravo sad to i radim. Bili smo blizu jedno drugome. Harry je uzeo svoju kašiku i počeo da me hrani sladoledom. Ja sam jela i usput umirala od smijeha. Odlučila sam da napravim isto. Uzela sam komad sladoleda i krenula da ga približim Harry-evim ustima. Umjesto da završi u Harry-evim ustima, pošlo je po zlu. Komadić sladoleda se izlio po Harry-evoj majici. Zbunjeno me pogledao, i skupio obrve. Ljut je zbog majice. Ja sam ne naglo odmakla od njega. "I-izvini."-zamucala sam. Harry me pogledao i odjednom prasnuo od smijeha. "Pa zar si mislila da sam ljut?" -upitao me. "Pretpostavljam, da." -rekla sam sa smješkom. "Pa stvarno me moraš bolje upoznati." -rekao je te skinuo prljavu majicu i odložio je sa strane. Imala sam pogled na njegove savršene mišiće i tetovaže koje su krasile njegove tjelo. Čekaj! Jel' on to upravo rekao kako ja njega moram bolje upoznati? Ne, prosto ne vjerujem. Pogledala sam ga, on je već gledao u mene sa smješkom. "Što je bilo?" -zbunjeno sam ga gledala. "Imaš malo sladoleda..." -rekao je. Pa naravno, ja se uvjek umeljam k'o da mi je 2 godine -.- Protrljala sam dio obraza a Harry je počeo da maše glavom. "Ne, ne tu." -rekao je i počeo da mi se približava. Pogled mu je pao na moje usne. "Ovdje." -rekao je i prije nego što sam uspjela išta da mislim, njegov jezik je okrznuo ugao mojih usana. Oblizao je njegove usne te ih nježno prislonio na moje. Njegove usne su bile mekane, i mogla sam osjetiti ukus sladoleda. Odmakao se malo od mene, te mi sklonio jedan pramen koje koji se ne znam ni ja kako našao na mom licu. Htjela sam ga upitati što mu je ovo značilo, ali sam odustala jer mi je nešto govorilo da ni on sam ne zna. "Jesi umorna?" -pitao me. Progovorila sam jedno nježno 'mhm' nakon čega me on primio u naručje i odnjeo u sobu. Svukao je crne uske hlače sa sebe i pridružio mi se u krevetu. Ugasio je svjetlo te me snažno zaštitnički povukao u zagrljaj. Zaspali smo tako skupa, zagrljeni.

................................................................

Loren's P.O.V. (Lorenina perspektiva.) (ko se ne sjeća, to je ona likuša koja se sudarila sa Chloe, i koja je pozvala na žurku)

"Leon što si joj napravio?" -upitala sam mog brata. "Ništa, uskoro će pasti u naše ruke!" -rekao je sa zadovoljnim osmjehom. Ništa ga nisam shvaćala. On želi nauditi Chloe? "Želiš joj nauditi?" -upitala sam ga zabrinuto. "Ne, treba je otac." -rekao je. "Zašto je on treba?" -moja radoznalost je bila brža od mozga, nisam bila od onih cura koje su se držale pouke 'ispeci pa reci' ja sam za razliku od njih riječi bacala kao iz topa i nisam marila za posledice. Moj otac je prokleti kriminalac koji je bavi prodajom droge i bjelog roblja (to je ono kad prodaju cure, ženske i to ako znate na što mislim) i uvučen je u sve moguće prljave poslove, ali što može imati sa Chloe. "Previše pitaš. Treba je zbog Styles-a." -rekao je zlobno se smješkajući. "Kakve veze ona ima sa Harry-em?" -bila sam i više nego zabrinuta. "Styles se mota oko te male, a znaš da će upasti u mamac kad nju uhvatimo." -to su bile očevi planovi. Znači, Chloe ima veze sa Harry-em. Znam da ovo ne trebam reći, ali, nadrljala je. "Što planirate?" -ispalila sam iz prve. "Planiramo je oteti, a ti ćeš nam u tome pomoći, jer ipak si ti njena 'drugarica'"- naglasio je to 'drugarica'. Sjeli smo te mi je detaljno objesnio plan. Ipak ću sudjelovati u tome, žao mi je Chloe, ali što je tu je..

Harry's P.O.V. (Harry-eva perspektiva)

Polako sam otvarao oči. Pored mene je bila ona. Najljepša djevojka. Iako je možda postojalo još ljepih, ona je bila ta koja me je samo zanimala. Od svih njih uvjek bi bila ona. Nešto je bilo u njoj. Neka privlačnost. Koliko god da smo različiti, uvjek bi bilo nešto što bi nas privuklo. Kao magneti. Suprotnosti se privlače. Ali pored svega toga, ja ju ne želim povrijediti. To bi je slomilo. Ali jedino što ja umijem da radim je jebeno slamanje srca. Nije me briga za tuđe osjećaje. Možda me je nekad bilo briga, ali više ne. Posle teške prošlosti, i svega što sam doživio nije me briga ni za šta. Osim za nju. Ček? Meni se ona dopada? Ne znam što mi se dešava u glavi. Kad je ona tu, osjećam se drugačije. Osjećam da je moram zaštititi od svega. Da moram brinuti o njoj. Da ne smijem dozvoliti da je neko povrijedi. I dalje ne znam kako je sinoć dospjela na onu žurku. Da li joj je Leon nešto učinio? Ubiću ga ako joj šta napravi. Samo ne smije pasti na njihovu zamku. Na jebenu Loren koja se pretvara u dobricu, a ustvari je pravi đavo! 

__________________________________________________

Hej ljudi. Ne znam što da kažem. Radnja se pomalo zahuktava, ali još nije počeo zaplet. Samo da napomenem, ovo neće biti kratka klasična priča. Iako su se sad poljubili, ubrzo kreću strašni zapleti i 'opasne' igre. Nadam se da vam se dopalo. Ako vam se sviđa ovo što ja švrljam, pritisnite 'vote' i ne zaboravite 'comment'. Nastavak pišem što prije. 

Hvala što čitate, obožavam vas. :)xx

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now